Felbontani az eljegyzést a másik családja miatt, vagy ezt el kell viselni?
Menyasszonyommal ősszel házasodunk, ahogy közeledik a dátum, a családjával egyre több a konfliktus.
Például a mostani, hogy a nagyija kitalálta, meg kell hívni valami huszonhetedik unokatestvért az egész pereputtyával, akiket én nem ismerek, menyasszonyom is 10+ éve látta őket utoljára, még gyerekként.Ő sem akarta őket meghívni, fel sem merült, nagyika köti az ebet a karóhoz, hogy neki az mekkora szégyen lesz, ha nem lesznek meghívva, ő biztos nem marad szégyenben, inkább nem is jön akkor... Párom az 5. ezzel kapcsolatos telefonhívásnál közölte, hogy jó, akkor nem jön, nem érdekli. 20 perc múlva jött a telefon anyóstól, hogy ez mi volt, hogy beszélhetett így a mamával, azóta neki 160 a vérnyomása. Menyasszonyom először kiállt magáért, tegnap aztán csak felhívta a nagyit, hogy bocsánatot kérjen.
Már mikor meghallottam a negédes, mézesmázos "Szia Mamikaaa" köszönést, a falat kapartam volna, és az a baj, hogy mindennel kapcsolatban ez megy. Először próbálja, próbáljuk elsimítani, megoldani, utána ő felcsattan a családdal szemben, végül eltelik pár nap és ő kér bocsánatot, akkor is, ha nem volt igaza.
Eddig ennyire ez nem volt vészes, volt mondjuk félévente 1-2 ilyen, most havonta van ennyi. Tudom, gondok mindenhol vannak, lehetne rosszabb is, de ha arra gondolok, hogy ez vár egész életemben, kiugranék az ablakon. Holnap is mennénk szüleihez, már most nincs kedvem, mert biztos lesz megint valami.
Nekem az azonos gondolkodás miatt szakadt meg egy kapcsolatom. Akkor a barátnőm édes(?)anyja megkérte(sic) a nagymama engedélyét(sic), hogy ne kelljen templomi esküvőt tartani. Úgy éreztem, jobb időben kiszállni, mint ki tudja meddig hálálkodni a különleges kegyért.
Ez persze csak egy ok volt, nem is a legfontosabb.
Az első belebeszélés olyan mint az első fecske. Jön utána a többi.
Azt tanácsolnám, hogy te is állj bele a konfliktusba (ha eddig nem tetted)
Mondd meg, hogy ez a ti esküvőtök és nem a nagyikájé. Ti hívtok vendégeket és nem a nagyika állítja össze a vendéglistát.
Ha egy ilyen összezördülés után a menyasszonyod egyszer is a családja mellé áll, mert például jajjj a nagyika csak jót akar, akkor viszlát.
Nálunk is így indult, mindenki be akart szervezni valakit/valamit - ezért eldönttük, nincs lakodalom, ketten meg a két tanu mentünk az anyakönyvvezetöhöz, a többieket utólag értesítettük, miután már elutaztunk egy hétre.
Elöször nagy sértödés volt, utána rájöttek, minket nem érdekel, azóta nem akarnak semmibe beleszólni.
Az egyedüli, hogy ehhez az kell, hogy te meg a menyasszonyod egyetértsetek és végigcsinßaljátok.
A menyasszonyod képtelen önálló döntéseket hozni és a sarkára állni. Ez az igazi probléma. Ha az élet más területén is ilyen akkor ebből még sok probléma fakad majd... Nagymama fizesse ki akkor nektek annak a plusz x főnek a kajáját és esetleges szállását. Na ugye így már nem lenne nagy a pofája.
Én most kezdtem el az esküvőnket szervezni. Csak a legfontosabb emberekkel is 60-70 fő között vagyunk. Kértem árajánlatot az összes helyről. Iszonyat összegek mennek el rá... Már ott tartok hogy inkább legyen egy 2 tanús kis vacak és kész. Alsó hangon 2 millió mindennel együtt a 70 főre a helyszín illetve a kaja és a pia. Ebben még nincs benne a ruhám. Se a torta. Se semmi egyéb. 🥺 Úgyhogy mi is csak azokat fogjuk hívni akik igazán fontosak nekünk. Más véleménye nem érdekel minket.
Ha az eljegyzés felbontása már felmerült benned, és előre utálod a menyasszonyod csaladjával való találkozást, szerintem lépd meg. Ha eltelik egy kis idő, talán át tudjátok beszélni és talán ő is megérti, hogy ez miért problémás. Lehet, hogy neki is van veled problémája és azt is rendezni tudjátok.
Aztán ha jól alakul, kéttanús esküvő és ennyi. Vagy végleg különmentek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!