Felbontani az eljegyzést a másik családja miatt, vagy ezt el kell viselni?
Menyasszonyommal ősszel házasodunk, ahogy közeledik a dátum, a családjával egyre több a konfliktus.
Például a mostani, hogy a nagyija kitalálta, meg kell hívni valami huszonhetedik unokatestvért az egész pereputtyával, akiket én nem ismerek, menyasszonyom is 10+ éve látta őket utoljára, még gyerekként.Ő sem akarta őket meghívni, fel sem merült, nagyika köti az ebet a karóhoz, hogy neki az mekkora szégyen lesz, ha nem lesznek meghívva, ő biztos nem marad szégyenben, inkább nem is jön akkor... Párom az 5. ezzel kapcsolatos telefonhívásnál közölte, hogy jó, akkor nem jön, nem érdekli. 20 perc múlva jött a telefon anyóstól, hogy ez mi volt, hogy beszélhetett így a mamával, azóta neki 160 a vérnyomása. Menyasszonyom először kiállt magáért, tegnap aztán csak felhívta a nagyit, hogy bocsánatot kérjen.
Már mikor meghallottam a negédes, mézesmázos "Szia Mamikaaa" köszönést, a falat kapartam volna, és az a baj, hogy mindennel kapcsolatban ez megy. Először próbálja, próbáljuk elsimítani, megoldani, utána ő felcsattan a családdal szemben, végül eltelik pár nap és ő kér bocsánatot, akkor is, ha nem volt igaza.
Eddig ennyire ez nem volt vészes, volt mondjuk félévente 1-2 ilyen, most havonta van ennyi. Tudom, gondok mindenhol vannak, lehetne rosszabb is, de ha arra gondolok, hogy ez vár egész életemben, kiugranék az ablakon. Holnap is mennénk szüleihez, már most nincs kedvem, mert biztos lesz megint valami.
Nem egészen a kérdésre, de az elmúlt időkben csak azt látom, hogy minél nagyobb felhajtás van egy esküvővel annál gyorsabb a válás, általában 4 éven belül.
Nos: csak akkor menj bele ebbe a házasságba, ha utána külön fogtok élni és jó messzire! Akkor talán van esély.
Majd ebből lesz az, hogy a feleséged családja totál belemászik az életetekbe meg a nyakatokra ül, ha unoka lesz, jönnek majd heti 4-szer és mindenbe beledumálnak.
A te családod meg mehet majd havonta 1-szer, mert a feleséged nem bír kimászni az anyja fenekéből.
"nem erre van az oldal?"
Nem, nem kell elviselni. Bontsd fel az eljegyzést! A menyasszonyod érdekében.
Én eljegyzésig sem jutottam el olyan "férfivel", ahol ennyire központi téma volt a másik családja, és állandóan ment az életünkbe való beleszólás.
2,5 év után leléptem, mert nekem ez nem kell, és "elvben" vele házasodnék, gyakorlatban meg a komplett bagázzsal.
"Gyerek!"
Hát ez az... Rátapintottál a lényegre.
20as, tökmindegy, a kérdező, kit akar elvenni, hogyha a menyasszonya nem vált le a családjáról.
Ebben az esetben végig az életük része lesz annak minden "előnyével", akkor is, hogyha elhúznak 400 km-re.
Aki ennyire képtelen határt húzni felnőtt létére, ha nő ha férfi ott kell hagyni, mert irtó nagy balhék lesznek a házasságon belül is - mert a "remek" család ott marad -, és garantált válás 1-2 éven belül.
7-es átérzem a kínt, rengeteg barátunk van, viszont nálunk az a szokás, hogy az egész nagy rokonságot, mindenkit meghivunk és az jön el, aki akar, így lesz a végleges létszám. Csak ez így nem fog menni. Nekünk a közeli baràtok fontosabbak, mint akiket 10 évente látunk, nem hiszünk abban, hogy vissza kéne hívni másokat is a saját esküvőnkre. Fizettünk szép összegeket, ezért cserébe nem hiszem, hogy jár a visszahívás.
Persze, valamennyi beleszólása van a szülőknek ebbe, mert részben ők is beszállnak a költségekbe, meg több pénzt adnak nászajándékba a közös élet megkezdéséhez, konkrétan a ruháinkat, a gyűrűket is ők fizetik, szóval ha pár ember akik nekik fontosak őket meg kell hívni. De Kisjózsipistát akit egyszer láttam, nem fogom meghívni. Sem azokat, akik évekig pereskedtek apámmal.
70-80 fő lesz nálunk is, csak a közeli családtagokkal és barátokkal megvan 50 fő, elsőunokatesók nagynénikkel, nagybácsikkal 20 fő önmagában, nyilván a szüleink tesóit meg gyerekeiket muszáj meghívnunk meg velük a kapcsolatunk is olyan. De másodunokatesók közül már csak azok jöhetnek, akikkel van is élő kapcsolat.
"Aki ennyire képtelen határt húzni felnőtt létére, ha nő ha férfi ott kell hagyni"
Pontosabban: bele se kell menni semmiféle kapcsolatba olyannal, aki még nem elégg felnőtt. Mint a kérdező is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!