Ez illetlenseg lenne?
Június végén tervezem meglátogatni családot, mivel külföldön élek. Tavaly október óta nem voltam Mao-n.
A kérdésem az hogy illetlenseg lenne ha nem vennék testvéreim gyerekeinek játékot vagy valami ajándékot? Arra gondoltam hogy valami gyümölcsöt vinnék vagy finom csokit. Kettő testvéremnek van 2-2 gyereke. Egyikük sincs meg 5 éves és rengeteg játékuk van, tehát teljesen fölöslegesnek érzem hogy vegyek nekik. Faterom ha menni szokott hozzájuk, vagy ők mennek hozzá látogatóban, akkor mindig pénzt ad nekik pl.
Mi a véleményetek erről?
6
Ez nem anyagiasság, hanem egy minimum figyelmesség.
21-es:
Jo otlet
Nem viszek soha semmit. Ja, de, MAGAMAT :)
Aki elvárja az ajándékocskát, ahhoz meg nem megyek, mert minek?
Nem tudom, hogy milyen családban nőtt fel az itteni emberek kb. 98 százaléka.
Alap, hogy ha (tervezetten) megyek valahova, akkor viszek valamit. Nem kell nagy dolgokra gondolni, egy doboz gyümölcstea, ilyenek... Amikor megyek Magyarországra, ellátogatok a tesómhoz is, viszek egy kis dobozzal a kedvenc angol teasüteményéből. Ő pedig mindig szuper ebéddel vár olyankor.
Jó kis anyagi romlásba döntjük egymást, és természetesen a pénzről szól, ááá, nem ám a figyelmességről....
Döbbenet, hogy úgy bunkó itt a többség, hogy fogalma sincs róla. És mivel valószínűleg ugyanolyan körökben forog, ezért nem is szembesíti senki.
Vendégségbe nem illik üres kézzel menni. De csak azon az alapon, hogy hazamész, miért járna bármi?
Én helyi nasit, meg olyasmit vinnék, ami otthon nem kapható, de nem játékot, meg ilyen marhaságokat. Nem nyári mikulás vagy, ne azért várjanak és szeressenek, mert "ingyen" kapják tőleg az ajándékokat.
Ők mellesleg mivel várnak, kényeztetnek, ha már hazajössz? Vagy ez csak egyoldalú elvárás lenne, hogy vigyél valamit?
Szerintem nem kellene hogy baj legyen.
Nem kötelező venni ajándékot,nem elvárás.
Ha ebből problémát csinálnak az őket minősiti csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!