Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Illetlenség így bejelenteni...

Illetlenség így bejelenteni az eljegyzést a családnak, vagy szimplán az anyám nem akarja ezt az egészet?

Figyelt kérdés

A párommal két éve vagyunk együtt, kis túlzással azóta együtt is élünk.

Egy hete megkérte a kezem, még nem publikus, legjobb barátaink és szüleink tudják csak.

Szeretnénk egy családi bejelentést, ahol ott vannak a nagyszülők, két nagybácsi, plusz a mostohatestvérem.

Anyukám szerint ezt most így ne, merthogy a mostohatestvéremnek nyáron lett felbontva az eljegyzése, 15 éves kapcsolata landolt a kukában és nagyon a padlón van, ne nyomjuk az arcába a mi boldogságunkat...

Már ezzel kapcsolatban is vegyes érzéseim voltak, mert elhiszem, hogy szomorú, de az a kapcsolat már az elején is halálra volt ítélve. Általános iskolásként lettek "egy pár", középiskolás éveik alatt hol az egyik, hol a másik lépett félre, kéthetente szakítottak. 12 év után erőszakolta ki a gyűrűt a mostohatestvérem, 3 évbe tellett, mire rájött, hogy a vőlegényének esze ágában sincs elvenni feleségül, ezért szakítottak. Szóval nem ilyen "derült égből villámcsapás" ez a szakítás... De aztán anya még olyanokkal jött, hogy ezt még gondoljuk meg nagyon, ne siessünk el semmit, nem kell itt azonnal eljegyzési vacsorát tartani és ráér ez majd NYÁRON. Mert hogy 2-3 évet amúgy is illik jegyben járni, hová sietünk, mindenki azt fogja gondolni, hogy biztos terhes vagyok...

Szóval ezek miatt azt érzem, hogy ő nem a mostohatestvéremet félti, hanem valamiért nem akarja az egész esküvősdit.

Vagy igaza van, és illene várnunk ezzel? Dehát mennyit?

25-28 évesek vagyunk, tehát nem egy extrém fiatal pár, ráadásul olyan 2 éven belül babát is szeretnénk.

2023. szept. 25. 09:32
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
73%
Nekem is tulzásnak hangzik ez a nagy bejelentéses dolog. Majd lesz esküvő.
2023. szept. 25. 09:39
 2/33 anonim ***** válasza:
91%

“ a mostohatestvéremnek nyáron lett felbontva az eljegyzése, 15 éves kapcsolata landolt a kukában és nagyon a padlón van, ne nyomjuk az arcába a mi boldogságunkat...”

Úristen!!!

És ha elvetélt, akkor tartsd titokban, higy várandós vagy?

Az ő boldogtalansága miatt legyél te is boldogtalan?

Nooooormális?!

Megjegyzem, a válásomat követő hónapban volt a húgom esküvője. Ott ismermetm meg azt, aki a második férjem lett.

Mondd meg az ostoba anyukádnak, hogy NEM veszed figyelembe a testvéred szakítását, az élet megy tovább, nem hagyod, hogy anyád ostobasága téged is boldogtalanná tegyen.

2023. szept. 25. 09:41
 3/33 A kérdező kommentje:

Nálunk szokás a családban eljegyzéskor egy ebéd, vacsora.

Mostohatesómék is tartottak, pedig akkor még covid is volt.

Barátoknál is láttuk ezt.

2023. szept. 25. 09:42
 4/33 anonim ***** válasza:
91%
Hîvd el te a nagypapát, nagymamát ebédre, szervezd meg, nevtörődj anyáddal.
2023. szept. 25. 09:42
 5/33 anonim ***** válasza:
18%
Egyetelen egyben igaza van anyukádnak, nem szabad semmit elkapkodni! De ugyan akkor nyugodtan be jelenthetitek hogy jegyben jártok. De az esküvőt még rá ér meg tartani. Én 5 évig jártam a barátnőmmel amikor meg kértem a kezét. És még az eljegyzés után 3 év 4 hónapig jegyesek voltunk és jegyben jártunk. És 3 év 4 hónap után bégül szakítottunk, és nem lett az esküvőből semmi. Összesen 8 év 4 hónapig voltunk együtt. A házaságból nem lett semmi. De az a 8 év 4 hónap maga volt a boldogság és a tökély.
2023. szept. 25. 09:49
 6/33 A kérdező kommentje:
Jövő nyáron lesz az esküvő, ha minden jól megy.
2023. szept. 25. 09:51
 7/33 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy anyukádnak a mostohatestvéred kapcsolata miatt vannak most is ellenérzései. De nincs két egyforma kapcsolat. Én nem törődnék vele, nem kell a mostohatestvéred miatt semmit halogatnod. Ez meg, hogy "mindenki azt fogja gondolni, hogy biztos terhes vagyok" tipikus "jaj mit szólnak a rokonok, jaj mit gondol ez meg az" típusú hozzáállás, amivel megint csak nem kell törődni. Úgy csináljátok, ahogy neked és a párodnak jó.
2023. szept. 25. 10:03
 8/33 anonim ***** válasza:
96%
tehát a mostohatesód 13 év után értette meg, hogy fel kéne nőnie, és nem ráerőszakolnia magát a tízéveskori szerelmére, és ettől ti most inkább ne hozzatok felnőtt döntéseket. az nem opció hogy megtartjátok a vacsit, nagyszülőkkel és rokonokkal mínusz anyuci és tesó, és mindenki örül nektek és jól érzi magát?
2023. szept. 25. 10:16
 9/33 anonim ***** válasza:
41%

Soha nem hallottam olyat, hogy eljegyzés miatt ilyen banzájt csapjon valaki. Mifelénk nem divat. Az eljegyzés a párnak szól, nem a rokonoknak. Majd az esküvőn vannak meghívva a rokonk.

Emellett nálunk az eljegyzést követő 1 éven belül van esküvő. Mifelénk így illik.

De én pont tojnék arra ki szakított, kinek mi a nyomora. Ennyi erővel minden örömhír mellé lehetne találni valami szonorkodni valót.

Ha a drága tesót ennyire mélyen érinti, ne vegyen részt rajta. Anyuka meg szolidarítson vele és üljön otthon, ha ez a véleménye.

2023. szept. 25. 10:25
 10/33 anonim ***** válasza:
93%

1. nem csapnk ekkora hűhót

2. ha csapnék, nem érdekelne a mostohatesóm aktuális hisztije :D - SENKI hisztije, mi közöm nekem az ő életéhez? Ilyen szinten semmi.

2023. szept. 25. 10:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!