Illetlenség így bejelenteni az eljegyzést a családnak, vagy szimplán az anyám nem akarja ezt az egészet?
A párommal két éve vagyunk együtt, kis túlzással azóta együtt is élünk.
Egy hete megkérte a kezem, még nem publikus, legjobb barátaink és szüleink tudják csak.
Szeretnénk egy családi bejelentést, ahol ott vannak a nagyszülők, két nagybácsi, plusz a mostohatestvérem.
Anyukám szerint ezt most így ne, merthogy a mostohatestvéremnek nyáron lett felbontva az eljegyzése, 15 éves kapcsolata landolt a kukában és nagyon a padlón van, ne nyomjuk az arcába a mi boldogságunkat...
Már ezzel kapcsolatban is vegyes érzéseim voltak, mert elhiszem, hogy szomorú, de az a kapcsolat már az elején is halálra volt ítélve. Általános iskolásként lettek "egy pár", középiskolás éveik alatt hol az egyik, hol a másik lépett félre, kéthetente szakítottak. 12 év után erőszakolta ki a gyűrűt a mostohatestvérem, 3 évbe tellett, mire rájött, hogy a vőlegényének esze ágában sincs elvenni feleségül, ezért szakítottak. Szóval nem ilyen "derült égből villámcsapás" ez a szakítás... De aztán anya még olyanokkal jött, hogy ezt még gondoljuk meg nagyon, ne siessünk el semmit, nem kell itt azonnal eljegyzési vacsorát tartani és ráér ez majd NYÁRON. Mert hogy 2-3 évet amúgy is illik jegyben járni, hová sietünk, mindenki azt fogja gondolni, hogy biztos terhes vagyok...
Szóval ezek miatt azt érzem, hogy ő nem a mostohatestvéremet félti, hanem valamiért nem akarja az egész esküvősdit.
Vagy igaza van, és illene várnunk ezzel? Dehát mennyit?
25-28 évesek vagyunk, tehát nem egy extrém fiatal pár, ráadásul olyan 2 éven belül babát is szeretnénk.
A tesód a nyáron szakított, tehát nem tegapelőtt, hogy ezt bármilyen szinten is tiszteletben kellene tartanod. Az az ő élete, ez meg a tiéd. Szerintem mondd meg anyukádnak, hogy lehet ezt a családod nélkül is csinálni, de akkor ugye az eskövőn sem akarnak ott lenni?!
(Ettől függetlenül szerintem is felesleges felhajtás az eljegyzési buli, de mindenki maga dönti el, hogy mihez van kedve.)
Anyukáméknak is volt anno, mostohatesóméknak is, barátnők körében is szokás.
Mi alapból szeretjük az ilyen családi, baráti összejöveteleket, bulikat, úgyhogy nekünk ez nem fáradtság, vagy nyűg.
Ha 25 évesen anyádtól kérsz engedélyt valamire, akkor
1. Nem sikerült leválni.
2. Még nem vagy elég érett a házassághoz.
Ha megbeszéltétek, akkor mi a gond? Akkor min vergődsz itt?
Na és itt látszik,hogy se felnőtt nem vagy,se nem váltál le.
Nem vergődök, kiírtam egy kérdést, érdeklődve. Erre való az oldal, nem?
Arról nem tehetek, hogy te a sz_r kapcsolatodat a szüleiddel nem tudod feldolgozni.
Semmi engedélykérés nincs abban, hogy kommunikálsz a családoddal.
Javaslom neked is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!