Illetlenség így bejelenteni az eljegyzést a családnak, vagy szimplán az anyám nem akarja ezt az egészet?
A párommal két éve vagyunk együtt, kis túlzással azóta együtt is élünk.
Egy hete megkérte a kezem, még nem publikus, legjobb barátaink és szüleink tudják csak.
Szeretnénk egy családi bejelentést, ahol ott vannak a nagyszülők, két nagybácsi, plusz a mostohatestvérem.
Anyukám szerint ezt most így ne, merthogy a mostohatestvéremnek nyáron lett felbontva az eljegyzése, 15 éves kapcsolata landolt a kukában és nagyon a padlón van, ne nyomjuk az arcába a mi boldogságunkat...
Már ezzel kapcsolatban is vegyes érzéseim voltak, mert elhiszem, hogy szomorú, de az a kapcsolat már az elején is halálra volt ítélve. Általános iskolásként lettek "egy pár", középiskolás éveik alatt hol az egyik, hol a másik lépett félre, kéthetente szakítottak. 12 év után erőszakolta ki a gyűrűt a mostohatestvérem, 3 évbe tellett, mire rájött, hogy a vőlegényének esze ágában sincs elvenni feleségül, ezért szakítottak. Szóval nem ilyen "derült égből villámcsapás" ez a szakítás... De aztán anya még olyanokkal jött, hogy ezt még gondoljuk meg nagyon, ne siessünk el semmit, nem kell itt azonnal eljegyzési vacsorát tartani és ráér ez majd NYÁRON. Mert hogy 2-3 évet amúgy is illik jegyben járni, hová sietünk, mindenki azt fogja gondolni, hogy biztos terhes vagyok...
Szóval ezek miatt azt érzem, hogy ő nem a mostohatestvéremet félti, hanem valamiért nem akarja az egész esküvősdit.
Vagy igaza van, és illene várnunk ezzel? Dehát mennyit?
25-28 évesek vagyunk, tehát nem egy extrém fiatal pár, ráadásul olyan 2 éven belül babát is szeretnénk.
Felénk is szokás az eljegyzés családi megünneplése, ezzel nem kötekednék. Anyukád érvelése viszont sántít. Ő is láthatta, hogy a mostohatesó kapcsolata messze nem tökéletes és így volt idő felfogni, hogy nem lesz örök életű. Nyár óta bőven gyászolhatta az elképzelt jövőjét, a világ nem áll meg, neked szabad boldognak lenned és élvezni azt, ami neki nem adatott meg. Nem tőle vetted el ( a lehetőséget vagy a pasit), így értelme sincs őt kímélni.
Szerintem anyukádnak fenntartása van az esküvővel kapcsolatban. Akár nem ezt a pasit akarja vejének, akár belefizetni nem akar, vagy simán nem hiszi, hogy már itt tart az életed.
És nem, nem normális 2-3 évig jegyben járni és várni a sült galambra, hátha az esküvő előtt befuccsol és akkor lehet mutogatni, hogy ezért nem vettelek el!
Nekem is titkolnom kellett volna, mert a tesóm évek óta várta a lánykérést, én meg egy év után kaptam gyűrűt. Akkor kétszer a szemembe mondta, hogy irigykedik és ezzel letudtuk a témát. Fél év múlva az esküvőn kiderült, hogy neki is készen volt már a párja erre, csak valami eseményt várt ki.
Éljetek boldogan, látogassátok meg a rokonokat és hívjatok meg mindenkit magatokhoz (ne anyukához) kerti partira, akkor neki semmi ellenvetése nem lehet.
Én úgy tudom, hogy eljegyzés után egy éven belül illik összeházasodni. Szerintem nagyon furcsa, amikor valaki évekig menyasszony.
Ha ti családi banzájt akartok csapni és ott bejeklenteni, hajrá, anyukádnak semmi oka ebbe beleszólni.
Aztán mikor jelentsd be? Fél év , 3 hónap , 1 év? Ha meg nem mondod akkor az a baj.
Bár nálunk sem szokás banzájt csapni.
Kérdező, 2 éve együtt vagytok, közel annyi ideje együtt is laktok. Szerintem is most legyen eljegyzés, jövő nyáron esküvő.
Ha mindig arra vársz, hogy kinek milyen búbánata van, ami miatt nem ünnepelheted a magad örömét, akkor 40 évesen fogsz férjhez menni.
Ha anyukádnak nem tetszik, akkor maximum majd pofákat vág az eljegyzésen. Remekül fog mutatni a képeken. :-)
Lehet, hogy anyukád a házasságot is ellenzi, mert egyszerűen nem szimpatikus neki a párod. Nyilván attól még te feleségül fogsz menni a párodhoz, maximum anyukádat ritkán látogatod majd. Legyen ez az ő baja.
Apukád és a többiek mit szóltak az ötlethez?
"Egy hete megkérte a kezem, még nem publikus, legjobb barátaink és szüleink tudják csak.
Szeretnénk egy családi bejelentést, ahol ott vannak a nagyszülők, két nagybácsi, plusz a mostohatestvérem.
Anyukám szerint ezt most így ne, merthogy .."
Ha nem kell az engedély,és olyan nagyon felnőtt vagy aki képeseghozni saját döntéseket, akkor elsősorban kijelented, közlöd, nem pedig arra vársz mit javasol, illetve milyen kifogással él anyád az eljegyzésedről.
Ha annyira meg tudsz mindent beszélni a szüleiddel, akkor miért is random embereket kérdezel?
"Mert hogy 2-3 évet amúgy is illik jegyben járni, hová sietünk, mindenki azt fogja gondolni, hogy biztos terhes vagyok...
Szóval ezek miatt azt érzem, hogy ő nem a mostohatestvéremet félti, hanem valamiért nem akarja az egész esküvősdit.
Vagy igaza van, és illene várnunk ezzel? Dehát mennyit?"
Nem érzed a hatalmas bizonytalanságot az írásodban?
Szóval továbbra is tartom, dolgozz magadon én a felnőtt léten..
a mostoha tesod egy felnött ember....akkor mostantol nem lathat boldog hazaspart, filmeket ahol megkerik valaki kezet?!
Es ha igazan szeretsz valakit orulsz neki es az o oromenek (ezen legalabb leteszteled milyen ember ;))
Az hogy ti 500 ember elött mikrofonnal akarjatok bejelenteni vagy SMS-ben közlitek a ti dolgotok. Minden par mas. Mindenki mashogy szeretne ezt unnepelni. Ha ti ezt igy erzitek, ez igy is jo. Csinaljatok. A lenyeg hogy nektek legyen itt jo. Ennyi
Szia! Igazatok van, az élet nem állhat meg azért, mert a mostohatesód kapcsolata véget ért. Ha nálatok szokás az eljegyzési buli, akkor tartsátok meg! A tesóddal esetleg beszélj erről külön.
Valószínűleg ő sem várja el azt, hogy miatta elmaradjon a buli. Azt megbeszélheted vele, hogy ha neki kellemetlen, akkor nem várod el, hogy eljöjjön, de simán lehet, hogy szívesen jön. Gondolom, ez egy kellemes családi ebéd vagy vacsora, ahol van egy koccintás a jegyesek tiszteletére, amúgy meg mindenki cseveg a rokonokkal.
28-as, együtt élnek.
A nyitókérdés kifejtésének legelső mondata:
"A párommal két éve vagyunk együtt, kis túlzással azóta együtt is élünk."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!