Hogyan kellene ezt csináljam,hogy az unokám se sérüljön,és segíteni is tudjak rajta?
Figyelt kérdés
Az unokám 30 éves fiatal nő. Összeállt egy nála 3 évvel idősebb férfival, aki semmire sem való, és fejlődésre is képtelen. Az unokám meg volt őrülve,hogy össze akar vele költözni, de nem jól sült el a dolog. Most 3-4 naponta, nincs olyan telefon beszélgetésünk,hogy ne panaszkodna az anyósára vagy a barátjára sírva. Nem akarom őt húzni ellenük, ezért meg szoktam hallgatni,de nem űzök,fűzök hozzá semmit. Viszont, szombaton voltak itt látogatóba,és az unokám teljesen megváltozott a rossz irányba. Itthon igazán pedáns, szorgalmas nő volt, mindig adott az öltözetére, megjelenésére. Most viszont koszosan jött, hízott is rengeteget, és az arca sem volt olyan szép sima mint amikor még itthon volt velünk. A körme tövig van rágva, rossz ránézni. Látszik rajta,hogy ideges, a mozdulatai is erről árulkodnak. A fiúról,és a szüleiről tudni kell (képeken láttuk a házukat is), hogy nagyon igénytelen,trehány semmihez nem értő emberek. A fiúnak az unokánk az első barátnője. A telefonból megtudtuk azt is,hogy nincs olyan nap,hogy ne veszekednének valamin. A kérdésem az lenne, szerintetek is azt kellene tegyem,hogy megmondom neki,hogy ez így nem mehet tovább és költözzön haza hozzánk? Nem akarom, hogy lesüllyedjen az ő szintjükre. Nem azért,mert különbnek tartjuk magunkat bárkinél, de amit láttam, épp elég ok volt arra,hogy megszólaljon bennem a vészharang. Mi neveltük fel az unokát,nem akarjuk,hogy egy link alak miatt tönkremenjen idegileg és mindenhogyan. A fiatalember nem segít neki semmit, mivel nem is ért semmihez,tanulni dolgokat egyáltalán nem is hajlandó. Az unokánk,ha sejtésem nem csal, azért ment el, mert itthon már "túl szigorúnak" érezte a mi értékrendünket ,és ki akart innen törni. Viszont, azt hiszem,hogy rosszabb helyre került, mint ahol volt,vagy is, amit rossznak értékelt. Mit mondjak neki?jún. 14. 21:47
1/9 anonim válasza:
Az ő élete, az ő döntése. Egyrészt kérdezd meg, hogy szeretné-e hallani a véleményed. Erre valószínűleg igent mond, de máris nem kéretlenül beszéltél bele. Másrészt mondd el neki, hogy szeretettel várjátok haza, ha esetleg megszakítaná a kapcsolatot.
2/9 anonim válasza:
Senki nem kényszeríti, hogy ezzel a majommal éljen együtt! A jelek szerint annyira mégsem zavarja a helyzet, hogy hazaköltözzön...
Nyugi! Majd felnő szellemileg és kinövi!
Próbálhatsz beszélni vele erről a helyzetről, de úgyis ott fog kilyukadni az egész, hogy "Mama! Én így is szeretem őt! Biztos meg fog változni idővel! Még csak most költöztünk össze!"...
3/9 anonim válasza:
Annyit tehetsz csak, amit te is leírtál! Megmondod neki a véleményedet az egészről és azt is, hogy várjátok haza szeretettel, ha neki így már nagyon elviselhetetlen.
4/9 anonim válasza:
30 éves. Nem kell tenned semmit. Ha már eléggé fáj neki, akkor változtat.
5/9 anonim válasza:
Felelősséget érzel érte. Ez természetes. Szerintem egyszerűen csak mondd el hogy ez lenne a helyes.
Ha tudsz régi önmagáról mutatni képet azt mutasd meg neki és hasonlítsa össze a mostani magával!
Nem igazán sokat tehetsz a szabad akarat ellen. De az igazságot megmondhatod, ha szeretné.
6/9 anonim válasza:
és ez minim 70 éves nagymama írta. Hát persze.
7/9 anonim válasza:
A szóközöket most sem sikerült megtalálni...
8/9 anonim válasza:
Megmondgatod neki, de ne erőltesd, az ő választása volt ez a fószer, mlvalamit biztos lát benne, amit más nem. De nyugi, egyszer biztos otthagyja, csak még nincs tele a pohár.
9/9 anonim válasza:
Meg tetszik mondani a következő telefonnál, hogy "kisunokám, felnőtt nő vagy és ha tényleg zavarna, hogy ilyen a faxid, kidobnád. Ha úgy érzed, fel akarsz kelni a dagonyászásból, tudod, hol találsz, de neked kell összekaparni magadat, nem nekem"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!