Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kitették a mamát az otthonból,...

Kitették a mamát az otthonból, mit tehetünk?

Figyelt kérdés

A párom 85 éves nagymamája az èletben sehol és senkivel nem tud huzamosabb ideig megmaradni.

Jelenleg idősek otthonában van, viszont eltanácsolták onnan, amiért nem alkalmas közösségi együttélésre.

Egyedül ellátja magàt, de a bevásárlásokst nem tudja intèzni. Lakása már nincs. Senkihez nem akar költözni, de nem is beszél a család 90%-ával. Anyagilag nagyon nehezen tudjuk megoldani az albérletet neki, de féltenénk is egyedül. Ápolónőt nem hajlandó fogadni.

Megpróbálunk egy másik otthont, de csak ideig-óráig lesz jó.

Mit lehet tenni, hova lehet vinni?

Nagyon durván nyomja a lelki zsarolást, bűntudat keltést, nehéz vele, teljesen tanàcstalan vagyok.

jún. 12. 01:08
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/76 A kérdező kommentje:

59: gondoskodunk róla most is, eszünk ágában sincs magára hagyni.

Az ő kérése szerint cselekedtünk, de akkor még én képben sem voltam, szóval jó lenne nem rajtam leverni.

A kérdès egyébként sem erről szólt.

jún. 12. 19:11
 62/76 A kérdező kommentje:
Egyébkent meg hivatalosan elajándékozta és most visszakéri. Mi még így is képesek lennénk visszaadni, ha még tudnánk…
jún. 12. 20:07
 63/76 anonim ***** válasza:
83%
Keressetek egy ügyvédet. Ajándékozási szerződéssel kaptátok, volt valami kikötés is? X ideig sajnos visszakérheti, pontosan nem tudom a vonatkozó passzust.
jún. 12. 20:13
 64/76 A kérdező kommentje:
Leírom neked privátba, nem szeretnék minden részletet kiirni, így is túl sokat írtam le. Nagyon köszönöm, ha válaszolsz üzenetbeb
jún. 12. 20:15
 65/76 anonim ***** válasza:
14%

Ha ajándék volt, akkor volt szerződés is.

Mondjuk akkor is x ideig vissza kérheti, de asszem érdektelenség kell hozzá.

jún. 13. 06:33
 66/76 anonim ***** válasza:
78%
Nem kell érdemtelenség. Simán visszavonhatja, ha a lakhatásához vagy a megélhetéséhez szükséges.
jún. 13. 08:36
 67/76 A kérdező kommentje:
Már 10+ éve elajándékozta, csak benne lakott, ameddig szeretett volna. Sosem tettük volna ki, ő akart menni.
jún. 13. 13:28
 68/76 A kérdező kommentje:
Tehát a tulajdona nem volt ebben az évtizedben, csak ott volt
jún. 13. 13:29
 69/76 anonim ***** válasza:
67%
Ha már eltelt 10 év akkor nem követelheti
jún. 13. 13:48
 70/76 anonim ***** válasza:
64%
Így viszont nem kell kifizetnetek, "csak" valahogy rendezni a gondolatait ezzel kapcsolatban.
jún. 13. 14:47
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!