Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kitették a mamát az otthonból,...

Kitették a mamát az otthonból, mit tehetünk?

Figyelt kérdés

A párom 85 éves nagymamája az èletben sehol és senkivel nem tud huzamosabb ideig megmaradni.

Jelenleg idősek otthonában van, viszont eltanácsolták onnan, amiért nem alkalmas közösségi együttélésre.

Egyedül ellátja magàt, de a bevásárlásokst nem tudja intèzni. Lakása már nincs. Senkihez nem akar költözni, de nem is beszél a család 90%-ával. Anyagilag nagyon nehezen tudjuk megoldani az albérletet neki, de féltenénk is egyedül. Ápolónőt nem hajlandó fogadni.

Megpróbálunk egy másik otthont, de csak ideig-óráig lesz jó.

Mit lehet tenni, hova lehet vinni?

Nagyon durván nyomja a lelki zsarolást, bűntudat keltést, nehéz vele, teljesen tanàcstalan vagyok.

jún. 12. 01:08
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 A kérdező kommentje:
Egyelőre azt mondtuk neki, hogy fél-egy évbe is telhet lakást találni, hiszen már családalapítás előtt állunk.
jún. 12. 10:23
 32/76 A kérdező kommentje:
Milyen nèven fut az erre szakosodott intézmény?
jún. 12. 10:25
 33/76 anonim ***** válasza:
86%
Ó, hát az a baj, hogy az ő lakása árából nektek lett lakás véve, és most szívjátok a fogatokat...
jún. 12. 10:27
 34/76 anonim ***** válasza:
87%
Ezt csúnyán benéztétek, a nagyi meg zseniális manipulátor. Megmondjátok, hogy részletekről az egy szobás albérlet és az önkormányzati segítő a felajánlható összes segítség, de 24 órás szolgálatot nem tudtok biztosítani, főleg ilyen viselkedés mellett. A lakasért ígértetek neki bármit is? Teljesen magára nem hagynám, mert mégiscsak nálatok landolt a vagyona, de az is igaz, hogy elfogadni sem lett volna szabad ilyen előélettel.
jún. 12. 10:27
 35/76 anonim ***** válasza:
29%

Már annyi adót ki kellett emiatt pluszba fizetni, hogy az hihetetlen

Mesélj, milyen adót... Most adtátok el a lakását, ami nyilván 5 évnél régebb óta volt az övé, ergo adómentesen lehet értékesíteni.

jún. 12. 10:28
 36/76 anonim ***** válasza:
78%

Ha gyámság alatt van, akkor nem pakolhatják ki. Szikszóra telefonáljatok, de mondjátok is meg neki, hogy ha kipaterolják, akkor megy az elfekvőbe és nincs más lehetősége. Egyből megszereti majd az otthont.

Magatokhoz ne vegyétek, mert tönkretesz titeket.

jún. 12. 10:35
 37/76 A kérdező kommentje:

Igen, én többször mondtam a családnak, hogy ebbe ne menjünk bele, de mindenki azt akarta, hogy el tudjunk indulni az életben.

Már egy évtizede az a családi megállapodàs, hogy a párom figyeljen oda a mamára mert senki mást nem tud tolerálni. Szerintem egy sötét nárcisztikus és a párom az aranygyerek, az egyetlen ember akit létezésbe vesz, de vele is nagyon csúnyán beszél és zsarnokoskodik. Nem a lakas miatt, de alapból a páromnak nincs szíve magára hagyni, már csak ő akarja a sorsát viselni.

Itt sajnos nem tudom a részleteket, lehet, hogy 5 éven belül volt némelyik és illeték is volt pár

jún. 12. 10:36
 38/76 anonim ***** válasza:
82%

#36, de kipakolhatják. Minden idősotthoni szerződésben benne van - többek között az is -, hogy ha megszegi a házirendet vagy nem tud kulturáltan együtt élni a többiekkel, egyoldalúan felbonthatják a szerződést.

Kérdező, az nem világos, hogy ha gondokság alatt van a mama, akkor hogy juthattatok hozzá az ő lakásának az árához? Vagy amikor eladtátok, még nem volt gondnokság alatt?

Elhiszem, hogy ez egy sz;r ügy - én az anyámmal csináltam végig -, de erkölcsig kötelesek vagytok gondoskodni róla. A lakás ára miatt. Ha gondokság alatt van, nem válogathat abban, hogy hol fog lakni. Berakjátok az 4. emeleti albérletbe és kész. Ha nem akartok vele bajmolódni, egy szociális gondozót kértek mellé, aki naponta ránéz.

Hát igen. Az ingatlanotok az albérleti díj miatt emiatt később lesz kész.

Ezt jelenti a "valamit valamiért"

jún. 12. 10:55
 39/76 anonim ***** válasza:
83%

38, ha súlyosan sérti a házirendet, akkor közlik, hogy viszlát, nem azt mondják, hogy önként jött be, önként ávozzon...

Ez az egész nagyon sántít, főleg az eladott ingatlanok mese.

jún. 12. 10:57
 40/76 A kérdező kommentje:

Nem tiszta nekem a jogi hàttér, lehet, hogy csak a mama hivja így a párom, mindig azt mondja neki, hogy “te vagy a gyámom” - ami nem helyes fogalom. Viszont ilyen hivatalos, nem beszàmítható papirjai nincsenek. Két hónapja ő is ott ült az ügyvédnél és aláírta a papírokat, hogy eladja a lakást.

Amúgy az is szép, hogy elvileg csak a párommal akar lakni, én képben sem vagyok, de nyilván ott lennék én is.

jún. 12. 10:59
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!