Kitették a mamát az otthonból, mit tehetünk?
A párom 85 éves nagymamája az èletben sehol és senkivel nem tud huzamosabb ideig megmaradni.
Jelenleg idősek otthonában van, viszont eltanácsolták onnan, amiért nem alkalmas közösségi együttélésre.
Egyedül ellátja magàt, de a bevásárlásokst nem tudja intèzni. Lakása már nincs. Senkihez nem akar költözni, de nem is beszél a család 90%-ával. Anyagilag nagyon nehezen tudjuk megoldani az albérletet neki, de féltenénk is egyedül. Ápolónőt nem hajlandó fogadni.
Megpróbálunk egy másik otthont, de csak ideig-óráig lesz jó.
Mit lehet tenni, hova lehet vinni?
Nagyon durván nyomja a lelki zsarolást, bűntudat keltést, nehéz vele, teljesen tanàcstalan vagyok.
Már annyi adót ki kellett emiatt pluszba fizetni, hogy az hihetetlen
Mesélj, milyen adót... Most adtátok el a lakását, ami nyilván 5 évnél régebb óta volt az övé, ergo adómentesen lehet értékesíteni.
Ha gyámság alatt van, akkor nem pakolhatják ki. Szikszóra telefonáljatok, de mondjátok is meg neki, hogy ha kipaterolják, akkor megy az elfekvőbe és nincs más lehetősége. Egyből megszereti majd az otthont.
Magatokhoz ne vegyétek, mert tönkretesz titeket.
Igen, én többször mondtam a családnak, hogy ebbe ne menjünk bele, de mindenki azt akarta, hogy el tudjunk indulni az életben.
Már egy évtizede az a családi megállapodàs, hogy a párom figyeljen oda a mamára mert senki mást nem tud tolerálni. Szerintem egy sötét nárcisztikus és a párom az aranygyerek, az egyetlen ember akit létezésbe vesz, de vele is nagyon csúnyán beszél és zsarnokoskodik. Nem a lakas miatt, de alapból a páromnak nincs szíve magára hagyni, már csak ő akarja a sorsát viselni.
Itt sajnos nem tudom a részleteket, lehet, hogy 5 éven belül volt némelyik és illeték is volt pár
#36, de kipakolhatják. Minden idősotthoni szerződésben benne van - többek között az is -, hogy ha megszegi a házirendet vagy nem tud kulturáltan együtt élni a többiekkel, egyoldalúan felbonthatják a szerződést.
Kérdező, az nem világos, hogy ha gondokság alatt van a mama, akkor hogy juthattatok hozzá az ő lakásának az árához? Vagy amikor eladtátok, még nem volt gondnokság alatt?
Elhiszem, hogy ez egy sz;r ügy - én az anyámmal csináltam végig -, de erkölcsig kötelesek vagytok gondoskodni róla. A lakás ára miatt. Ha gondokság alatt van, nem válogathat abban, hogy hol fog lakni. Berakjátok az 4. emeleti albérletbe és kész. Ha nem akartok vele bajmolódni, egy szociális gondozót kértek mellé, aki naponta ránéz.
Hát igen. Az ingatlanotok az albérleti díj miatt emiatt később lesz kész.
Ezt jelenti a "valamit valamiért"
38, ha súlyosan sérti a házirendet, akkor közlik, hogy viszlát, nem azt mondják, hogy önként jött be, önként ávozzon...
Ez az egész nagyon sántít, főleg az eladott ingatlanok mese.
Nem tiszta nekem a jogi hàttér, lehet, hogy csak a mama hivja így a párom, mindig azt mondja neki, hogy “te vagy a gyámom” - ami nem helyes fogalom. Viszont ilyen hivatalos, nem beszàmítható papirjai nincsenek. Két hónapja ő is ott ült az ügyvédnél és aláírta a papírokat, hogy eladja a lakást.
Amúgy az is szép, hogy elvileg csak a párommal akar lakni, én képben sem vagyok, de nyilván ott lennék én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!