Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kitették a mamát az otthonból,...

Kitették a mamát az otthonból, mit tehetünk?

Figyelt kérdés

A párom 85 éves nagymamája az èletben sehol és senkivel nem tud huzamosabb ideig megmaradni.

Jelenleg idősek otthonában van, viszont eltanácsolták onnan, amiért nem alkalmas közösségi együttélésre.

Egyedül ellátja magàt, de a bevásárlásokst nem tudja intèzni. Lakása már nincs. Senkihez nem akar költözni, de nem is beszél a család 90%-ával. Anyagilag nagyon nehezen tudjuk megoldani az albérletet neki, de féltenénk is egyedül. Ápolónőt nem hajlandó fogadni.

Megpróbálunk egy másik otthont, de csak ideig-óráig lesz jó.

Mit lehet tenni, hova lehet vinni?

Nagyon durván nyomja a lelki zsarolást, bűntudat keltést, nehéz vele, teljesen tanàcstalan vagyok.

jún. 12. 01:08
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
jún. 12. 13:09
 52/76 anonim ***** válasza:
96%
Hát én azért úgy gondolom hogy itt nem egy jelenetrol volt szó, hanem a mama elfelejtett nektek említeni valamit, az intézmény meg nem részletezte nektek..
jún. 12. 14:16
 53/76 anonim ***** válasza:
82%

29.

De ráéreztem, hogy a banya manipulál :D

(Most tekintsünk el attól, hogy ez a sztori mennyire kamuszagú, mert az élet hoz ennél cifrábbakat is, a saját anyám megpróbált folyamatosan csőbe húzni, anyósom is egy féreg, úgyhogy én simán elhiszem, hogy létezhet ilyen gennyes manipulatív család)

Nekem nem egyértelmű, hogy a banya házának az árát, már feléltétek a saját hiteles építkezős házatokba?

Mert többen így értelmezték, én nem.

A leggázzabb, hogy nemcsak a vénasszony, hanem az egész rokonság balekra vett benneteket.

Mivel nincs itt semmiféle hivatalos gyámság, tehát nincs semmilyen kötelezettsége a férjednek, ignoráljátok a nyanyát, mert tökre fogja tenni az életeteket.

Az egész rokonság ráterhelte - a láthatóan bamba, feminin férjedre - ezt a csimbumcikuszt. :D

jún. 12. 15:08
 54/76 anonim ***** válasza:
86%
Tegyétek vissza.
jún. 12. 16:00
 55/76 SZTANN ***** válasza:
88%
Amikor bekerült az otthonba, nyilván komoly beugrót fizetett, aminek fejében valamilyen biztosítékot kapott az élete végéig tartó eltartásra (plusz a nyugdíját oda kell fizetnie). Olyan nincs, hogy minden nélkül csak úgy kitegyék onnan - ők "megvásárolták", kötelesek valamilyen ellátást biztosítani neki. Szerződést kötöttek vele (és talán a családjával). Nem kerek ez a történet...
jún. 12. 16:20
 56/76 A kérdező kommentje:

53: igen, fel… :(

Akkor még nyilván arról volt szó, hogy ő ott olyan jól érzi magát, hogy ki sem jön.

Nem bamba, csak túl jószívű és nem látja àt, mennyire mérgező a vénlány.

Nem fogunk engedni ennek a kilakoltatàsnak, többen is írjàtok, hogy ilyen nincs!

jún. 12. 16:32
 57/76 anonim ***** válasza:
83%

56.

Sajnos ez egy kor felett, már bambaság.

Nem jószívűség hülyére vetetni magam és behódolni.

jún. 12. 17:25
 58/76 A kérdező kommentje:
Ez igaz, a többiek jól tették.
jún. 12. 17:30
 59/76 anonim ***** válasza:
65%

"mennyire mérgező a vénlány."

A pénze nem volt mérgező?

Ha ilyen tisztán látod, miért kellett kisemmizni?

Egy 85 éves ember, akinek már semmi vagyona, mert ti beleforgattátok a házatokba és még felmerül bennetek, hogy ne gondoskodjatok róla?

Gyönyörű.

Tessék visszaadni a pénzét, venni belőle egy lakást ÉS utána magára hagyni ha annyira "mérgező" a nénike, de nem így!

jún. 12. 19:08
 60/76 anonim ***** válasza:
75%
59, a nénike direkt átverte őket a palánkon. Nem véletlenül nem beszél vele a családja. Kihasználta az unokája jóhiszeműségét, most pedig tönkretenné az egész életüket.
jún. 12. 19:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!