Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kitették a mamát az otthonból,...

Kitették a mamát az otthonból, mit tehetünk?

Figyelt kérdés

A párom 85 éves nagymamája az èletben sehol és senkivel nem tud huzamosabb ideig megmaradni.

Jelenleg idősek otthonában van, viszont eltanácsolták onnan, amiért nem alkalmas közösségi együttélésre.

Egyedül ellátja magàt, de a bevásárlásokst nem tudja intèzni. Lakása már nincs. Senkihez nem akar költözni, de nem is beszél a család 90%-ával. Anyagilag nagyon nehezen tudjuk megoldani az albérletet neki, de féltenénk is egyedül. Ápolónőt nem hajlandó fogadni.

Megpróbálunk egy másik otthont, de csak ideig-óráig lesz jó.

Mit lehet tenni, hova lehet vinni?

Nagyon durván nyomja a lelki zsarolást, bűntudat keltést, nehéz vele, teljesen tanàcstalan vagyok.

jún. 12. 01:08
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/76 anonim ***** válasza:
41%
Nyugdíja van. Besegitetek neki albérletbe. Igénybe veszitek a házi segitsegnyujtast, ahol bevasarolnak neki.
jún. 12. 02:55
 2/76 anonim ***** válasza:
29%
Semmit.
jún. 12. 03:18
 3/76 anonim ***** válasza:
26%
Lakása már nincs-az árából venni neki egy másikat, aztán viszlát.
jún. 12. 05:39
 4/76 anonim ***** válasza:
84%
3as gondolom az elment az otthonra... nálunk 18 millió csak a bekerülés
jún. 12. 05:44
 5/76 anonim ***** válasza:
96%
Azért ahhoz elég durva dolgot kellett csinálnia hogy kirugjak egy otthonbol, te jó ég..
jún. 12. 06:00
 6/76 anonim ***** válasza:
90%

A kérdező meg a férje 30-35 körül lehetnek, gondolom kisgyerekesek vagy gyerekvállalás előtt állnak. Írják, hogy nehezen tudják megoldani az albérletet a nagyinak anyagilag.

Akkor ha a nagyi él még 10 évet, a kérdezőéknek ne teljen gyerekre, lakásra, megélhetésre a nagyi albérlete miatt?

jún. 12. 06:16
 7/76 anonim válasza:
91%
Tudom, hogy nehéz, de a lelki zsarolásnak nem szabad engedni és szerintem azt is tartsátok szem előtt, hogy nem tehetitek tönkre a család lelki és fizikális egészségét a mamáért. Ki tudja mennyi időről van szó, de évekig együtt élni egy olyan emberrel, akivel antiszociális, nem lehet. Gondolj bele, ugyanazt a lelki zsarolást nyomná, ha valamelyikőtökhöz odaköltözne, csak akkor gyakorlatilag 0-24-ben.
jún. 12. 06:42
 8/76 anonim ***** válasza:
87%
Én semmit nem tennék. Magának kereste...
jún. 12. 06:43
 9/76 anonim ***** válasza:
91%

Demens? Gyámhivatalnál el kell érni, hogy gondozás alá vegyék. Akkor újra jelentkezni az otthonba, speckó helyre.

Olyan nincs, hogy csak úgy kipakolják az otthonból.

jún. 12. 07:01
 10/76 anonim ***** válasza:
86%

Semmit. Máshol se fog viselkedni.

Oldja meg ahogy akarja. Lehet ha most az utcára kerül akkor kicsit magába száll, és később kereshettek majd neki egy helyet.

Szociális otthon, hajléktalan szálló.. Pl én a gyáli átmeneti szállást ismerem, nem drága.

Alkalmazkodni mindenhol kell.

jún. 12. 07:02
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!