Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Aggódom a barátnőmért. Vajon...

Aggódom a barátnőmért. Vajon beszélnem kellene a szüleivel?

Figyelt kérdés

Lehet rossz kategória, de leginkább szülők válasza érdekelne, hogy ők mit szólnának, ha gyerekük egy barátnője ilyen dologgal keresné fel. Egy olyan lányról van szó, aki alapból is picit elvont, de egyébként nem problémás szerintem. Az utóbbi időben nagyon sokat beszél az öngyilkosságról/gyilkosságról. Néha a semmiből szóba hozza a dolgot, tegnap pl.olyat mondott, hogy benne sokszor annyi harag van, hogy szerinte képes lenne ölni. Ma pedig megkérdezte, hogy kedvelném akkor is, ha hatalmas bűnt követne el? Egész délután ezen agyaltam és rájöttem, hogy kb.egy hónapja más témája sincs. Eleinte az öngyilkosságról beszélt sokat, de nem azt, hogy Ő az lenne csak így általánosságban, hogy milyen lehet, mennyi lelkierő kell hozzá stb. Aztán nem tudom pontosan mikor, de az utóbbi napokban már a gyilkosságról beszél inkább.

Számomra eleinte ez nem volt fura, mert mindketten szeretjük a sorozatgyilkosos sorikat, régen is sokat beszélgettünk erről meg minden, de mostanában valahogy fura, már nem tartom ezt normálisnak. Próbáltam vele komolyan dumcsizni erről, de nem vett komolyan, elhülyéskedte. Szerintetek szóljak az osztályfőnöknek vagy a szüleinek? Az anyukája itt dolgozik nem messze tőlünk egy patikában, bármikor bemehetek hozzá, de hát azt sem tudom hogyan hozhatnám szóba. Plusz sztem a barátnőm is berágna, hogy a háta mögött kibeszélem vagy hát, igazából elárulom.

Nem félek tőle, nem is gondolom, hogy képes lenne bárkit bántani, de furán viselkedik így lehet jó lenne szólni valakinek. Mit gondoltok jó ötlet bemenni az anyukájához?

máj. 30. 19:44
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
75%
Ebből én még nem csinálnék ügyet. Inkább beszéljetek arról, hogy szokta érezni magát általában, bántja-e valami.
máj. 30. 19:47
 2/30 anonim ***** válasza:
98%

"olyat mondott, hogy benne sokszor annyi harag van, hogy szerinte képes lenne ölni."

Kérdezd meg, hogy kire haragszik és miért, és kit ölne meg, valamint hogy hogyan lehetne úgy javítani a helyzeten, hogy mindenki életben maradjon - esetleg csak meg kéne beszélni dolgokat, vagy kikerülni azt az embert, akire haragszik.

máj. 30. 20:03
 3/30 anonim ***** válasza:
73%

A lány lelki világát te jobban látod. Ha depressziós, szomorúbb akkor lehet szólnék. Viszont, ha alapból jó kedvű és életvidám akkor lehet, hogy kicsivel jobban foglalkoztatja a téma.

Bár mielőtt bárkinek is szólnék megpróbálnám kideríteni, hogy van e konkrét terve. Szóval, hogy kit, mikor, hogyan és hol. Ha erre pontos választ ad akkor azonnal szólni szülőnek és osztályfőnöknek is.

Ha nem ad rá pontos választ, hanem csak eljátszott a gondolattal, hogy ezt es azt láttam a filmekben ezért így meg úgy tüntetnék el egy holttestet az nem annyira aggasztó, mivel sokan eljátszanak ezzel a gondolattal. Én drog átcsempészést a határon (repülő, autó)tervezek, de csak elméleti szinten és 1000%-ig biztos vagyok benne, hogy soha nem próbálnám meg. Egyszerűen azért mert sok drogfogások a repülőterekent nézek és mozgatja a fantáziám, hogy hogyan lehetne sikeresen véghezvinni. De tököm meg ténylegesen nem lenne hozzá, mert beszari vagyok.

De azt is csinálhatod, hogy rákérdezel, hogy hogyan csinálná a gyilkosságot majd leírod ide a komment szekcióba a válaszát és segítünk eldönteni, hogy mennyire aggasztó amit mondott.

máj. 30. 20:07
 4/30 anonim ***** válasza:
85%

Általánosságban is rá lehet kérdezni anyukánál, hogy ő nem találja e furcsának a lányt mostanában, mert te igen. Nem kell konkretizálni, de puhatolózásnak hasznos lehet.

Aztán ha anyukának is gyanús a viselkedése, akkor lehet konkrétumokat is mondani.

máj. 30. 20:33
 5/30 anonim ***** válasza:
85%
Pszichés gondjai vannak, LEHET, előbb informálódni kellene, milyen jellegűek ezek a gondok...
máj. 30. 20:59
 6/30 anonim ***** válasza:
71%

Mindenképpen szólj az anyukának, a barátnődnek határozottan és kétséget kizárólag segítségre van szüksége. Nem tudod megítélni a helyzet súlyosságát, és nem is neked kell, neked abból kell kiindulni, hogy veszélyt sejtesz. Nem árulás a részedről, de ha nem akarsz a háta mögött cselekedni, akkor tájékoztasd, hogy beszélni fogsz az anyukájával, és akkor is beszélj, ha ez ellen tiltakozik, mert az életéről van szó. Ha megharagszik, majd megbékél, sőt, később hálás lesz. Büszke lehetsz magadra, hogy ilyen figyelmes és lelkiismeretes barátnő vagy.

középiskolai tanárnő

máj. 30. 22:30
 7/30 anonim ***** válasza:
93%

Azt esetleg tudod, hogy ilyenkor kire célozgat? Jóban van a szüleivel?

Ha szólsz valakinek, és megtudja, hogy tőled van az infó, akkor tuti berág rád.

Az osztályfőnököt kihagynám ebből, felesleges kör lenne. Ő is valószínűleg egyből a szüleihez fordulna, és nem hiszem, hogy bele kéne vonni egy ilyen kellemetlen témába… kivéve ha az osztályodból nincs valakivel rosszban. (A halál listás késelés óta már bármi megeshet még szerény, pici országunkban is.)

Amúgy pontosan milyen sorozatokat néztek? Van egy-kettő, amit felnőtt fejjel is elég nehéz végignézni, pedig én is szeretem az ilyen sorikat.

Az is lehet, hogy csak rákattant valamelyik sorozatra, nem? Mondjuk így is fura, hogy folyton a halálról beszél. Még az öngyilkosság témát még csak-csak megérteném (az emberek szeretik felhívni magukra ezzel a figyelmet), viszont az, hogy valaki gyilkosságról beszél, meg hogy te szeretnéd e még akkor is, ha valami hülyeséget csinálna, az számomra egy intő jel. Illetve már az is az, hogy megfordult a fejedben, hogy szólni kellene valakinek.

máj. 30. 23:58
 8/30 anonim ***** válasza:
87%
Mindenképpen szólj a szüleinek.
máj. 31. 05:43
 9/30 anonim ***** válasza:
93%

Lehet teljesen másról van szó, nem tudhatom, de én így veszítettem el a barátnőmet 16 évesen.

Először az öngyilkosságról beszélt, de csak így általánosan, kit nem foglalkoztat értitek.

Utána már inkább a gyilkosságról.

Milyen lehet megölni valakit, mit érezhet az ember. megkérdezte, hogy akkor is szeretném-e, ha megölne valakit?

Igaz, ő iskolai bántalmazás miatt járt szakemberhez, de a szakember sem vette észre mire készül. Aztán jött a hír, hogy megölt valakit.

Igen, magát.

A mai napig szeretem, és egy kicsit haragszok is rá. Meg magamra is, hogy nem vettem észre, hogy nem szóltam az apjának, hogy ilyenekről beszél. Magamra azért is, mert azt mondtam neki, hogy nem haragudnék rá, de a mai napig haragszom.

máj. 31. 06:57
 10/30 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy nagyon nehéz kérdés. Sokat rágódtam rajta, hogy írjak-e hozzá választ. Volt általános iskolában egy barátom. Együtt jártunk iskolába. Mindíg egy 10 emeletes "alatt" találkoztunk. Tök jón srác volt, mindenki szerette, vidám volt, jó barát volt. Egyik reggel megkérdezte, szerinted mi történne azzal, aki leugrana a 10 emeletes tetejéről? Igazándiból nem is értettem a kérdést. Aztán folytatta: szerinted végigkenődne a ház oldalán? Vagy csak úgy leesne? Túlélné talán? Furcsák voltak a kérdések, de nem értettem miért ilyen kíváncsi. néhány nappal később leugrott a ház tetejéről. Oda, ahol a szemközti munkahelyéről pont jött ki az anyukája és így ő szemtanuja volt a fia haláltusájának. Mindíg eszembe jut ez a beszélgetés azóta is és felelősnek érzem magam, hogy nem vettem észre, hogy nagy a baj, de nem tűnt rosszkedvűnek akkor sem. Aki öngyilkosságról beszél, azt komolyan kell venni. Lehet hogy pillanatnyi depresszív állapot okozza, de az is elmélyülhet. Az azért segíthet, hogy ha kicsit kifaggatod, hogy tud-e róla, hogy volt-e öngyilkos a felmenői között? Rákérdezhetsz, amikor beszél róla, hogy valóban megtenné-e? Ha igen, hogyan? Ha már tervei vannak, akkor komolyan kell venni. Ha komolynak tűnik a szándéka, mindenképp szólj a szüleinek. Lehet hogy most berág, de lehet hogy az életét mented meg vele és ezért később még hálás is lehet. Lehet hogy szakemberre van szűksége. Ha meg összeveszik veled, mert félted, akkor is jobb, mintha egy életen keresztűl viselnél egy keresztet, mint én a barátom miatt.
máj. 31. 07:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!