Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Külföldön tartandó esküvő...

Külföldön tartandó esküvő esetén mennyire szokás az utazás, illetve a szállás költségét a vendégekre hárítani?

Figyelt kérdés

Nagyon közeli rokonom Máltán szeretne esküvőt tartani, nagyobb családi körben. A szervezés során kiderült, hogy gyakorlatilag semmilyen költséget nem állnak az eseményen kívül, szállásról, odaútról, a vendégeknek kell gondoskodni. Nekem és gyerekeimnek ez nagyon megterhelő, (sajnos nem vet fel a pénz). Ugyanakkor félek, ha nem megyünk el, megromlik a viszonyunk.

Mennyire normális ilyen terhet a meghívottakra hárítani?

2024. máj. 21. 09:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
95%

Egyik kozeli baratomek Svajcban hazasodtak ossze (a no svajci), ok a szallast fizettek a vendegeknek (a svajciaknak is), az odautazas kerult penzbe,

A csaladja kulon ment repulovel, mi baratok meg egy buszt bereltunk, olcsobb volt, mintha mindannyian kocsival mentunk volna (52 fo)

2024. máj. 21. 12:30
 12/18 anonim ***** válasza:
98%
Hát, én külföldön házasodtam, ahol élek. Nálunk csak a szűk család volt meghívva, az pedig részemről anyám és a testvérem volt. Nek3m egyértelmű volt, hogy fizetem az utazásukat, megszallni meg nálunk szálltak meg. Nagy esküvőnel nekem mondjuk nyilvánvaló lenne, hogy nem állja q pár se az utazást, se a szállást a vendégeknek, ahogy az is, hogy emiatt sokan nem jönnének el.
2024. máj. 21. 12:42
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Számomra ez a "rongyrázás" kategória.

Ha megtehetném sem mennék el.

Semennyire nem várható el tőletek egy ekkora kiadás.

2024. máj. 21. 12:51
 14/18 anonim ***** válasza:
98%

"Ugyanakkor félek, ha nem megyünk el, megromlik a viszonyunk."

Ha jó lenne a viszonyotok, ezt nem idegeneknek írnád le a neten, hanem elmondhatnád neki.

2024. máj. 21. 13:26
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

ha nem megyünk el, megromlik a viszonyunk

Az minden, csak nem jó viszony, ahol a házasulnadókat nem érdeklik a vendégek.,

2024. máj. 21. 21:32
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
és lesz ott valaki vagy csak ők ketten? :D
2024. máj. 21. 22:23
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Ezért én nem utaznék saját költségen Máltára, főleg nem nyaraló szezonban. Ha nem hónapokkal előre tervezed, aránytalanul drága mind a repülő, mind a szállás, és ugye nem opció, hogy változtass a napokon...Ha saját költségre utaznék ilyen helyre, tuti inkább nyaralásra mennék, amikor nekem jó, és nem kifejezetten egy esküvőre.
2024. máj. 22. 06:02
 18/18 anonim ***** válasza:
90%

"Ugyanakkor félek, ha nem megyünk el, megromlik a viszonyunk."

Miért érdekel ez ennyire? Szerinted ő mennyire gondolt a jó viszonyra, amikor kitalálta, hogy ilyen helyre szervezi az esküvőjét, és elvárná, hogy mindenki menjen, akit meghív? Vagy ti olyan család vagytok, ahol az embereknek meg se kottyan pár százezret rákölteni egy hosszú hétvégére, csak azért, hogy ott legyél valahol, és még akkor ajándékot is adjál, mert hát mégse megy az ember üres kézzel egy esküvőre? Mégis miért te izgulsz a jó viszonyon? Szerinted normális azért megorrolni az emberre, és játszani a sértődöttet, mert nem tud zsebből kirántani ilyesmire százezreket? Málta nem egy olyan hely, ahova Flixbusszal, kocsival, vonattal is el lehet jutni, ki-ki a maga lehetőségeihez mérten, hanem a távoli sziget, ami ugyan gyönyörű, de repülni kell, ha emlékeim nem csalnak, nincs is minden nap járat, ami van, az a fostalicska fapadosok, csilliárd áron a szezonban, főleg, ha még egy feladóst is hozzá kell csapni, mert egy hátizsáknyi cuccal nem tudsz elmenni esküvőre :S A szállásról nem is beszélve...El van tévedve a királylány, ha azt hiszi, hogy ezt mindenki be tudja vállalni, de te is, ha felnőtt nő létedre ilyennek akarsz megfelelni...

2024. máj. 22. 06:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!