Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem fogja fel a családom,...

Nem fogja fel a családom, hogy nem tudok a húgomra vigyázni, mert dolgozom? Hogy ne legyek bunkó velük ezek után? Mit tennétek a helyemben, ha az nem megoldás, hogy eldobok mindent és megyek vele kávézni?

Figyelt kérdés

Féltestvérek vagyunk, ő 20 éves, én 25.

2 éve költözött fel Pestre, akkor még én is tanultam, tényleg a világ összes ideje az enyém volt. Azóta lediplomáztam, ősz óta dolgom főállásban, és itt kezdődtek a bonyodalmak.

Nem egy tipikus 8-16-os munkám van, ügyvédjelölt vagyok.

A családom szerint ez azt jelenti, hogy én osztom be az időmet, én döntöm el, mikor dolgozom és mennyit, és hogy hol. A valóságban ez úgy néz ki, hogy átlag napi 10 órát dolgozom, nem csak hülye ügyfelekkel vagyok körülvéve, hanem hülye főnökkel is, aki még péntek este 8-kor is felhív munkaügyben, ha olyanja van. Az irodában nincs home office opció, max. úgy, ha épp beteg vagy és felkelni nem bírsz, akkor táppénz alatt dolgozhatsz otthonról (:D).

A húgom ezt képtelen felfogni, ha pedig nem érek rá vele találkozni napközben, mert DOLGOZOM, akkor olyanokat ír, hogy mondjam a tárgyaláson, hogy tartsunk ebédszünetet és abban az 1 órában menjek el vele kávézni, kijön a bírósághoz. Vagy "ütemezzem át" az ügyfeleket és menjek el vele délelőtt ide, meg oda, ne legyek már szemét, hogy a Mari néni problémája a szomszéddal nekem fontosabb, mint vele lenni.

Panaszkodik, hogy sosem érek már rá, de mikor végzek este 6-7-kor, arra vágyom, hogy hazaérjek és csend legyen körülöttem, pihenjek, nem arra, hogy még készülődjek el és kísérjem el vacsizni, bulizni. Régen az ilyenek belefértek hétköznap, igen, de ma már nem, és munka után nem is vágyom szórakozóhelyre menni úgy, hogy másnap nekem 6-kor csörög az órám, nem alhatok délután 2-ig. És mellette akkor foglalkozzak a párkapcsolatommal, barátnőimmel is...

Otthonról is megy a szövegelés, hogy nem igaz, hogy nem tudok kétnaponta 2-3 órát szánni a testvéremre, amiért nekem összejött a munka és a párkapcsolat, ő még itt van egyedül és nem tud magával mit kezdeni. De könyörgöm, 20 éves fiatal lány, egyetemre jár, nem hiszem el, hogy nem tud maga mellé keríteni valakit, akivel eljárhat kávézni, nézelődni, meg moziba. Ennél több esélye sosem lesz ismerkedni, legyen az akár barátság, akár párkapcsolat.

Az apja (mostohaapám) is ilyeneket mond, hogy majd ha gyerekem lesz, azzal sem foglalkozom, mert nekem dolgozni kell?

1. Remélem, mire gyerekem lesz, a saját magam főnöke lehetek, mert tényleg nem mindegy, hogy egy vezető ügyvéd vagy, vagy pedig egy pályakezdő ügyvédjelölt, akinek csak kiosztják a feladatokat.

2. Ha lenne egy 20 éves gyerekem, neki is megmondanám, hogy nem tudok vele naponta/kétnaponta órákat foglalkozni és keressen magának hobbit, társaságot.

Ő is osztja az észt, de bármikor kellett volna vele/velünk foglalkoznia gyerekkorunkban, a barátok, foci, munka, mindig fontosabb volt.

2024. ápr. 7. 17:26
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
19%
Csak egy kérdésben ne orvos vagy ügyvéd lenne...
2024. ápr. 7. 20:28
 22/34 anonim ***** válasza:
97%

Ha egész nap csak színes üvegcserepekkel vakargatnád, annyira semmi dolgod nem lenne, akkor sem lenne kötelességed egy 20 éves felnőtt nőt napi több órán át szórakoztatni.

Sajnos az ilyen típusú embereket nem fogod tudni sértődés nélkül leállítani, én minden baszogató rokonnak megírnám/megmondanám 1x, hogy a téma részedről lezárva, ha újra feljön csetben, telefonon, személyesen stb., akkor te zárod a beszélgetést. Meg fognak sértődni, nem tudsz mit csinálni, de szerintem már így is erőn felül próbáltál segíteni a húgodnak és szórakoztatni őt.

2024. ápr. 7. 20:32
 23/34 anonim ***** válasza:
14%

tényleg a világ összes ideje az enyém volt.

Te se voltál végzős joghallgató, az is biztos 😂

2024. ápr. 7. 20:34
 24/34 A kérdező kommentje:

De, voltam. Viszont nem hiszem, hogy a jogon kötelező lenne megpusztulni a tanulástól. A 9. félévem konkrétan az egyik legkönnyebb volt mind közül. Ahogyan az azt megelőző szorgalmi időszakok is elég lazák voltak, legalábbis számomra. Nagyon kevés volt az a tárgy, amit folyamatosan tanultam, nem csak a vizsgaidőszakban fordítottam rá nagyobb hangsúlyt.

Mindenkinek más a tanulási ritmusa és szokása, valamint a képességeink sem ugyanazok. Én 3 hétig szenvedtem a római joggal mindkétszer, legjobb barátnőm 5-6 napos tanulással átment belőle. Ez ilyen, felesleges terjeszteni, hogy joghallgatóként nincs élete az embernek, mert ki sem lát a könyvek mögül (egy kezemen megszámolom, hány darab könyvet vettem meg az 5 év alatt).

2024. ápr. 7. 21:09
 25/34 anonim ***** válasza:
93%
Az első mondat elolvasása után azt hittem az 5 éves hugodat sóznák rád, komolyan😆 erre kiderül hogy egy elvileg felnőtt nőt kéne pátyolgatni😂ne már. Téged amúgy pátyolgattak? Az külön szép hogy érzelmileg zsarolnak. Ezek után ha lenne időm sem mennék vele sehova.
2024. ápr. 8. 09:39
 26/34 Metionin ***** válasza:
89%
20 éves, majd vigyáz magára.
2024. ápr. 8. 10:32
 27/34 anonim ***** válasza:
87%
20 évesen nem hiszem, hogy vigyáznod kellene rá…. Egyébként sem kötelességed, pláne, hogy DOLGOZOL. Fura egy családod van….
2024. ápr. 8. 11:15
 28/34 anonim ***** válasza:
89%

A kérdést olvasva én is azt hittem, hogy óvodás hugiról van szó.

Én ezt elmondanám még egyszer és legutoljára határozottan a húgnak és a b@szogató családtagoknak is: figyeljetek, napi 10 órát dolgozom, este 7 után érek haza fáradtan, kimerülten, akkor végre pihenni szeretnék, nem kávézgatni meg bulizni menni. Nincs időm, sem energiám ilyenekre, pont. Ha újból felhozzák a témát, akkor annyit mondanék, hogy már megbeszéltük, téma lezárva.

A húgnak még külön megmondanám azt is, hogy ne akarja az én munkaidőmet beosztani és ne zsaroljon olyan hülyeségekkel, hogy nekem Mari néni problémája fontosabb, mert a munkámról van szó, amit én végzek, nem ő, neki lövése sincs róla, nekem meg főnökeim, kötött feladataim is vannak. Egyébként hogy a fenébe nem tudja feltalálni magát 20 évesen? Vannak évfolyamtárasi, hát ismerkedjen, járjon velük kávézgatni meg bulizgatni. Találjon az érdeklődésének megfelelő programokat. Budapesten millió lehetőség van. Egyedül él? Hát akkor szépen tanuljon bele az önálló életvitelbe, ne pátyolgatást várjon 20 évesen. És a szülők se várjanak ilyet tőled. Nem azt mondom persze, hogy nem lehet néha találkozni, vagy segíteni neki, ha rászorul, de amit elvárnak, az erős túlzás.

2024. ápr. 8. 13:54
 29/34 anonim ***** válasza:
89%

Nem érdekelne egy húsz éves hisztije és főleg nem vigyáznék egy felnőtt nőre.

Hogyne, persze...

2024. ápr. 8. 15:05
 30/34 anonim ***** válasza:
78%
Jezusom, nem. Menjen, szerezzen baratokat, vagy pasizzon, barmi. Ketnaponta 2-3 orat szanj ra, ez jo vicc. Leredukalnam heti 2-3 orara es kesz. Van neked eleted, munkad, azt irtad parod is, barataid is. Nem a 10 eves kislany hugodat kell tutujgatnod, 20 evesen plane gaz itt tartani.
2024. ápr. 8. 16:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!