Olyan előfordul,hogy valakinek nárcisztikus szülők között pszichiátriai problémái lesznek?
Igen, már a kisállatok is megérzik kitől mire számíthatnak.
Benti kutyusunk mindig megnézte ki nyitja ki neki az ajtót mikor kintről jött be, mert anyámtól félt, mert többször odacsapott neki.
Igazából felnőttként már megértettem, hogy miért lettek olyanok, amilyenek, családi mintha, Apám sose akart megnősülni, ezért verte a dohányzóasztalt mikor hazajött, én meg elbújtam a fotel mögé.
Ezt elmesélt le valami rokonnak, hogy én mindig elbújok előle, ha hazajön.
Erre ezt kaptam a rokontól gyerekként, hogy "szégyeljem magam, hogy elbújok az apám elől".
Nálunk sajnos a családban kevés volt a normális rokon, felnőtt, így visszagondolva, személyiségzavaros a többség.
Ami még jellemző volt, hogy sosem álltak ki mellettünk.
Volt olyan, hogy öcsémet kinevették a buszmegállóban, mert festett fekete haja volt (az emós divatkorszak).
Erre Apám ugyanúgy nevetett rajta, nem védte meg a gyerekét.
3. hozzászóló vagyok. Én is magamhoz nagyon szigorú, megfelelési kényszeres vagyok. Ha bárkivel valaha konfliktusom, problémám volt, apám mindig arra akart rámutatni, hogy mit kellett volna jobban, máshogy csinálnom, de igazam sosem volt semmiben.
Ez "az élő fába is belekötök" viselkedés nála is és a még férjemnél is megvan, figyeli minden mozdulatomat, lesi, hol tud belekötni, kioktat, kritizál. Ha ellenvéleményt nyilvánítok, miért beszélek így vele, duzzog, nem szól hozzám, van hogy napokig kitart a hiszti. Hallgatással büntet ilyenkor. Érezteti velünk, hogy megsértettük, és most az ő kegyeit kell keresni (hát én nem szoktam már) Máskor meg hozza a sütiket, viccelődik, programozni, utazni akar a családdal. Ez a kettősség az,ami szerintem megnyomorítja a velük együtt élők lelkét, büntet-jutalmaz
9-es, mintha az én gyerekkoromat írtad volna le anyám által.
Dettó, neki soha semmi nem volt jó. Ha nem csináltam meg, azért ordított, ha megcsináltam, belekötött, kijavított.
Ha megcsináltam úgy, ahogy ő mondta, akkor meg más hibát talált benne.
Hazajött a melóból és kezdődött a bszogatás mindenért - gázlángozás, passzív-agresszió de persze Ő soha semmiben nem hibás.
Ő tökéletes, én vagyok a szr, amiért semmire nem vagyok képes.
Felnőttkoromra szociális fóbia, önértékelési problémák, befelé forduló lettem, nem merek nyitni mások felé, megfelelési kényszer, de a párkacsolatomra is kihat.
Jártam pszichológushoz, sokat segített, de közben sok minden olyan mélyen gyökeredzik, hogy azt ki nem irtjuk, sajnos.
Gyereket természetesen nem szülök, mert nem akarom, hogy véletlenül olyan mintát adjak neki, mint amit én kaptam. Nem szándékosan, hanem mert nincs más megoldási módszerem és nem akarom tönkretenni őt.
12-es, én az első jelnél elválnék - sőt, hozzávágnám a gyűrűt.
Pontosan azért, mert így nőttem fel, és nem akarom, hogy felnőttként is állandóan tojáshéjon kelljen lépkednem. A frászt, akkor élek egyedül egy macskával, mint egy nárcisztikus egoista férfivel.
#14:
A narcisztikus minták általában nagyon típusosak. Szerintem az egyik leggyakoribb és legkönyebben felismerhető személyiségzavar.
Azok az ismerősek akik ilyenben élnek/éltek pont ugyanezeket mesélik. Ugyanazok a cikulusok bántás-enyhülés váltják egymást.
És sajnos nagyon jól prognosztizálható mi lesz a vége. Az áldozatok (gyerek, házastárs, rokonok) hosszú távon egy idő után megnyomorodnak. Talán ennél szerencsésebb ha a narcisztikus szülő gyereke is nárcisztikus lesz. Akkor legalább a megfelelési kényszerrel nem küzd élete végéig.
Ezér nem is értem, hogy valaki (altalában nők), hogy a tökömbe maradnak együtt egy narcisz emberrel? Minek? Nincs kivétel... nincs megváltozás... csak nyomor lesz.
Persze tudom. Egy narcisz eleinte nagyon csodás, lenyűgöző, karizmatikus, és egyben szerető ember. Félelmetesen mérgező egy személyiségtípús.
#16, Ezér nem is értem, hogy valaki (altalában nők), hogy a tökömbe maradnak együtt egy narcisz emberrel?
Mert mire észbekap, a nárci leépítette körülötte a szociális védőhálót. (Nincsenek emberi kapcsolatai)
És/vagy nem engedi dolgozni; "ugyan, anyukám, a keresetemből bőven megélünk, maradj csak itthon". Máris függ tőle anyagilag.
Közben rendszerint ott visít már 1-2 gyerek is. Pénz, munkahely, barátok nélkül hová menjen a gyerekével? Max. anyaotthonba, átmenetileg.
Ráadásul - mire a nő eljut odáig, hogy ezt nem akarja -, vagy pszichiáterhez jár és zabálja a nyugtatót, vagy kínjában beleiszogat az üvegbe.
Ekkor lép színre a bíróság, ahol is a nárci bűbájos pofával "én nem hibáztam semmiben, láám, neki van pszichiáterre szüksége" - dumával szépen elveszi az anyától a gyerekeket. Aki gyerekek ugyan rohadtul nem kellenek a nárcinak, de legalább rúghat még egy utolsót az áldozatába.
A 6,7,9 vagyok:
A bántalmazott leépítése az is tényleg mennyire igaz.
Ahogy meséltem, egy lány barátom (csak barát a legszűkebb értelemben) vqn, akit 12 éve ismerek.
Ő narcisz kapcsolatból narcisz kapcsolatba bukdácsol.
De az utolsó inkabb pszichopata volt. Ami nekem a nárcizmus egy magasabb fokának tűnt. Testközelből.
Amikor a nárcisz csávó megtudta hogy lánynak van egy jó ferfi barátja (egy ideig nem volt ezzel baja), és sokmindent mwgbeszélünk... kezdődött a ZS kategórias krimi.
Miután megtuta IT biztonság területen, szakértőkent, és meg egy (khmmm hogy is mondjam finoma) egy rendvédelmi "cegnél" voltam hivatásos. Még a paranoia vagy skizo is beindult nála. Akkor a csajra azt próbálta ráerőszakolni (fizikai bántalmazassal is), hogy velem minden kapcsolatot meg kell szakítania. Mert a céges adatait, mindenét ellopom, penzét, céget, lehallgatom. Szerinte még titkos katonai bázisállomasokat is telepítettem a környékere. És a csajnak is hazudok valójaban ki vagyok.
Munkaheklyemet (ami szuper érzékeny a körülöttem lévőkre is) megkereste a hülyeségével. Ekkora dilibe nem akartak belefolyni. El kellett jönnöm 17 év szolgálatból. Ott amúgy nagyon szerettek, és a speciális tudásom is nagyra tartorták.
Aztan egy vitában csajnan a szemét úgy megütötte, hogy az kifolyt. Igen... kifolyt. Szilokongokyót kapott. De a csávó kerésere azt mondta a csaj a dokinak, csak a kormanyba verte a fejét. Így ekkor nem lett ügy.
Aztán a csávó egyszer kiborult, és írasban kezdte a csajt fenyegetni. Hogy a sok "adatlopasert" több tíz milliós kárterítési igenye lesz.
Na ez a csajnak sok volt. Feljelenette. A csaj okos volt mar hónapokkal előtte sok óranyi hangfelvétele volt. Még olyan is, ahol a halállal fenyegeti ha feljelenti.
De vegül megtette. Csávó aznap ment előzetesbe ahol fél évet volt.
Ott feljelentett mindenkit. US kategóriás kém krimit hablatyolt össze. 2 év után megszűntették a nyomozast. Még tanúnak sem halgattak meg. De nagyon stresszes fél év volt.
A targyalasa mostanában van. Meg a Kékfényben is benne volt.
Szoval ezek nem csak narcisztikusak, veszélyesek is!!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!