Miért várják el sokan a megbocsátást, ha a megbántó nem kért bocsánatot?
Sziasztok!
Nagyanyám egy hete meghalt. 14 éves koromig a szüleimmel vele laktunk, kétgenerációs családi házban. Fele nagyanyámé volt, fele az apámé. Nagyanyám kisgyerekkoromban rengetegszer előhozakodott azzal, hogyha ő nem segít azzal, hogy befogad minket, akkor mehettünk volna a híd alá lakni, meg hogy örüljek hogy egyáltalán kapok enni. Ezek miatt sosem voltunk jóban, max nagyon kissrác koromban, de arra már nem emlékszem.
Két hét múlva lesz a temetése, én meg nem tervezek elmenni, mivel nagyon sokszor megbántott a fenti szavaival. Ha a szüleimnek panaszkodtam rá, ők csak legyintettek. Most azt mondják, hogy bocsásssak meg... Hogyan, ha nem kaptam bocsánatkérést?
Tényleg csak azért lakhattatok ott mert nagyanyád engedte, mivel ő volt a ház haszonélvezője. A haszonélvezeti jog erősebb, mint a tulajdonjog!
Ptk.
7:51. § [Házastársak közös öröklési szerződése]
...
(2) A felek eltérő megállapodásának hiányában az örökhagyókkal szerződő fél által örökölt lakáson és a hozzá tartozó berendezési és felszerelési tárgyakon a túlélő házastársat holtig tartó haszonélvezeti jog illeti meg, ha ő azokat az örökhagyóval közösen használta.
...
5:152. § [A tulajdonos jogai a haszonélvezet fennállása alatt]
...
(5) A haszonélvezeti jog fennállása alatt a tulajdonos a birtoklás, a használat és a hasznok szedésének jogát annyiban gyakorolhatja, amennyiben a haszonélvező e jogokkal nem él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!