Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit reagálnátok, ha a 8 éves...

Mit reagálnátok, ha a 8 éves gyermeketek keresztanyja így viselkedne?

Figyelt kérdés
A fiam most lett 8 éves. Adott egy keresztanya, aki nem rokon, csak barátból lett keresztszülô. Éveken át szerette, játszott vele, ajándékokkal halmozta. Majd lassan egy éve a keresztanyunak is gyereke született. Egy darabig továbbra is összejártunk, én is vittem ajándékokat stb. Majd 8 hónappal ez elôtt a keresztanya depis lett. Jóban voltunk, de hiába kérdeztem, hogy mi a baj, miben segíthetek, elutasított. Amit meg is értek, ha valaki rossz állapotban van. De a fiamat, aki az ô keresztfia is teljesen elhanyagolta onnatól kezdve. Se egy telefon, semmi, pedig egy városban is lakunk. Én továbbra is próbáltam felvenni a kapcsolatot. Karácsonykor annyit se üzent a fiamnak, hogy boldog karit. A fiam sírt miatta, mert azt hiszi, hogy már nem szereti ôt, hiába próbálom elmagyarázni neki. Márciusban a fiam szülinapja, a keresztanyja 8 hónap után rám írt, hogy add meg a számla számod, küldök pénzt ajándékba. Elutasítottam, erre most neki áll feljebb, minden féle szemétláda lettem, mert minden az én hibám. Hozzá tenném, máskor is volt már, hogy nem jelentkezett 2-3 hónapig. Talán hagynom kéne ezek után, hogy a gyermekem érzelmeivel ìgy játszon?! Értem én, hogy a depi sem lehet jó, ami volt neki és elmúlt, de szerintem nem mentség rá, hogy miért kellett ekkora csalódást okoznia egy kis gyereknek. Bocsánat, hosszú lett. Értelmes válaszok.
márc. 14. 01:31
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
73%

18-as, ugye nem baj, ha nem mindenki egyformán éli meg? És mondjuk örül, hogy fel bír kelni, meg a gyereket életben tudja tartani. Nekem tök fájdalmas, ahogy a kérdező ehhez áll.

“Értem én, hogy a depi sem lehet jó, ami volt neki és elmúlt, de szerintem nem mentség rá, hogy miért kellett ekkora csalódást okoznia egy kis gyereknek.” Lehet, hogy nem múlt el? Lehet, hogy nem érted? Lehet, hogy segíthetnél a gyereknek, hogy ne legyen “ennyire csalódott”? Az enyém is 8, simán meg lehet vele beszélni ilyesmit.

A válaszok többsége talán segít, hogy megérts valamit.

márc. 14. 19:20
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Ezt eleve úgy kellett volna lekommunikálni, hogy most keresztanyunak is gyereke van, beteg is, másképp lesz rá ideje. Meg megmondani, hogy köszönöd az utalás felajánlását, de inkább ugorjon be valamikor látogatóba, még ha csak negyed-fél órára is, amikor a fiad otthon van, az sokkal jobban esne neki.
márc. 15. 10:49
 23/24 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező, remélem nem lesz másik gyereked, mert ugye ha a másodiknál depis lennél, akkor is kötelességed lenne ugyan úgy mindenkivel foglalkozni mint most. Akkor is ha lelkileg naponta háromszor belehalsz. Mert ugye milyen szemét féreg lennél ha nem mosolyognál állandóan akkor is ha öngyilkossági gondolataid vannak.

Látszik a te feneked végig ki volt nyalva

márc. 15. 12:12
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
Itt te vagy a hunyó. Egy 8 évesnek már el lehet magyarázni, hogy mi az, hogy valaki lelkileg a padlón van, és mekkora feladat egy baba születése, sőt , ahhoz is illene már szoktatni, hogy az emberi kapcsolatok kétoldalúak, adok-kapok. Persze, ha a drága anyja is az önzőség mintapéldánya, akkor a gyerek se tanulhat mást, minthogy mindenki , beleértve a napot is, körülötte kell keringjen, és másnak nem eshet jól egy kis figyelmesség, mondjuk, hogy nem vádaskodva közelítesz felé, hogy milyen csalódást okoz a te kis csemetédnek, hanem hogy te mit tudsz neki segíteni abban, hogy jobban legyen...és igen, a kis aranybogaraddal együtt fel tudtátok volna hívni, esetleg rajzolhatott volna valamit a kereszanyjának karácsonyra, és nem csak várni kellett volna a mannát. Így rohadtul úgy fest, hogy nem az ő vesztesége, ha megszabadul tőletek, mert kullancs módjára viselkedtek: amíg volt mit szipolyozni, addig jó volt...
okt. 28. 06:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!