Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit reagálnátok, ha a 8 éves...

Mit reagálnátok, ha a 8 éves gyermeketek keresztanyja így viselkedne?

Figyelt kérdés
A fiam most lett 8 éves. Adott egy keresztanya, aki nem rokon, csak barátból lett keresztszülô. Éveken át szerette, játszott vele, ajándékokkal halmozta. Majd lassan egy éve a keresztanyunak is gyereke született. Egy darabig továbbra is összejártunk, én is vittem ajándékokat stb. Majd 8 hónappal ez elôtt a keresztanya depis lett. Jóban voltunk, de hiába kérdeztem, hogy mi a baj, miben segíthetek, elutasított. Amit meg is értek, ha valaki rossz állapotban van. De a fiamat, aki az ô keresztfia is teljesen elhanyagolta onnatól kezdve. Se egy telefon, semmi, pedig egy városban is lakunk. Én továbbra is próbáltam felvenni a kapcsolatot. Karácsonykor annyit se üzent a fiamnak, hogy boldog karit. A fiam sírt miatta, mert azt hiszi, hogy már nem szereti ôt, hiába próbálom elmagyarázni neki. Márciusban a fiam szülinapja, a keresztanyja 8 hónap után rám írt, hogy add meg a számla számod, küldök pénzt ajándékba. Elutasítottam, erre most neki áll feljebb, minden féle szemétláda lettem, mert minden az én hibám. Hozzá tenném, máskor is volt már, hogy nem jelentkezett 2-3 hónapig. Talán hagynom kéne ezek után, hogy a gyermekem érzelmeivel ìgy játszon?! Értem én, hogy a depi sem lehet jó, ami volt neki és elmúlt, de szerintem nem mentség rá, hogy miért kellett ekkora csalódást okoznia egy kis gyereknek. Bocsánat, hosszú lett. Értelmes válaszok.
2024. márc. 14. 01:31
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
97%
Igazi jó barát vagy, akinek nem az a fontos, hogyan lábal ki a depresszióból, hogyan tudja ellátni így a saját csecsmőjét, hanem az, hogy a te nyolc évesed nem kapott tőle egy századik legót meg kindertojást.
2024. márc. 14. 08:35
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Szülőként a te dolgod lett volna, hogy leülj a gyerekkel, hogy nézd, kisbabája van, ráadásul beteg, kevesebbet fog jönni, stb. Akkor talán nem omlik össze a gyereked egy karácsonyi látogatás hiányától...
2024. márc. 14. 08:37
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Eleve mi a rossebnek kéne egy “keresztszülőnek” (mármint ahol dísz titulus ez, nem a vallásos nevelésről szól), aki most már maga is kisgyerekes anyuka, 2-3 hónapnál gyakrabban jelentkeznie? Nem nagyszülő, bár van, ahol ők se tudnak gyakrabban jönni.

Másrészt nem, egy 8 éves nem kisgyerek és egész nyugodtan felemelheti a telefont ő is és keresheti a keresztanyut, ha annnnyira fontos neki. Mondjuk ebből a leírásból tök egyértelmű, hogy te hergelted sírásig a saját gyerekedet, mert amúgy egy 2-3 havonta látott rokon miatt nem fog egy sem drámát csinálni. Már persze ha nem fűti valaki.

Szép, hogy mindenhol csak TI, TI és TI, az cseppet sem érdekel, hogy szülés utáni depressziója van/volt, ami egy nagyon szomorú és komoly dolog.

2024. márc. 14. 11:38
 14/24 anonim ***** válasza:
85%

Voltál már te depressziós?

Nem, nyilván, különben nem a keresztszülőt blame-elnéd.

Én voltam, és nem, nem hívtam fel senkit akkor, mert minek panaszkodjak, minek zúdítsam rá a sok szrságot, amit érzek, miért bőgjek neki - és sorolhatnám.

Az más kérdés, hogy a családomból sem keresett senki. Soha senki.

2024. márc. 14. 11:54
 15/24 anonim ***** válasza:
90%
Te is olyan vagy, akinek ha nyalják a sggét, minden oké, de amint a másiknak baja van, beteg, elfoglalt, már megy a hiszti és a sértődés, meg az ignorálás, de fel nem hívnád, segíthetsz-e.
2024. márc. 14. 11:55
 16/24 anonim ***** válasza:
0%
Írta a kérdező,hogy próbálta felvenni vele a kapcsolatot.Amúgy egy depresszióson nem lehet segiteni,ha az nem akarja.Engem depisen aztán hívkálhat akárki,ha olyanom van nem veszem fel.Mivel még ő áll neki feljebb ne foglalkozz vele.
2024. márc. 14. 15:47
 17/24 anonim ***** válasza:
80%
A ,,depi" (szándékosan azért írom így, mert te is ezt a formát használtad) rohadtul nem csak annyiból áll, hogy az ember szomorú egy kicsit meg fekete pulcsit hord. Ez igenis egy komoly állapot, amiben az embernek felkelni sincs ereje sokszor, nem csoda, hogy nem tudott állandóan hozzád rohangálni. Meg gondolom, az is rosszul esett neki, hogy azért mindig fel tudtad hívni, hogy miért nem küld ajándékot a gyerekednek, de azért, hogy segíts neki kilábalni ebből a nehéz időszakból már nem.
2024. márc. 14. 15:54
 18/24 anonim ***** válasza:
0%

Hagyjuk már.Én is voltam az,tudom milyen.De nem is verem másra.A kérdező kereste,kérdezte,hogy tudna segíteni.A gyereknek is elmagyarázta mi van.Jo,hogy nem támogatja,hogy mindig hülyére vegyék a gyerekét.

Évekig voltam depressziós,haragudtam a vilagra és tettem pokollá más életét.Amit azota is szégyellek.Nem kell játszani a hattyú halálát.Egy idő után senki nem fog keresni,mert folyamatosan elutasitja az aki ebben szenved.Ha magától nem akar az ember változni,más nem tud rajta segíteni.Meg most is vannak rossz napjaim,de az élet megy tovább.

Nem is értem miért kell neki esni a kérdezőnek.Neki a gyereke a fontos,nem más.

2024. márc. 14. 16:09
 19/24 anonim ***** válasza:
85%
18, ha tényleg az leszel, majd rájössz, hogy nem kell szégyellni.
2024. márc. 14. 17:04
 20/24 anonim ***** válasza:
4%
Azt,hogy másokat bántok,amikor nem érdemli meg?De igen,azt kell szégyellni.A keresztanya csak játszmázik.
2024. márc. 14. 17:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!