Mennyi pénzt kaptok szülinapra, névnapra illetve karácsonyra a rokonaitoktól?
Névnapra semmit
Karácsonyra 20.000
Szülinapra 20.000
mindegyik a nagyszüleimtől
A szüleimtől ajándékot kapok.
#1 a tíz évesek ajándékot kapnak, úgy 20 éves kortól kapunk pénzt általában (legalábbis nálunk)
Kapok kb. ~20 ezret 27 eves mentalis beteg reszemre, munkanelkulikent, egyetemen sem vagyok es nem tudok dolgozni a betegsegem miatt. Igen leparazitazhattok, mar tobben megtettek, nem ujdonsag.
Es orulok 20 ezernek mert kb marad abbol 10 ezer, hogy vegyem a gyogyszereim es esetleg ha valami bajom lesz ad hoc akkor legyen csak 10 ezrem.
Anyósoméktól szoktunk pénzt kapni az jelképes ajándék mellé: szülinap - névnap 20e Ft.
Karácsonyra a közös ajándékhoz 50-100e közötti összeget szoktunk kapni.
A szüleimtől mindig ajándékot kapunk, pénzt nem szoktak adni.
Én a nagyobbik lányomnak már az idén nagyon nehezen találtam ki karácsonyra,hogy mit vegyek neki. Tanul,itthon lakik,de már a ruha is nagy feladat,mivel ha a stílust esetleg el is találom,a színt és a méretet tuti elbukom.
Szóval szégyen,nem szégyen,én utalványt adtam. Több félet,több boltból.
Pl müller,new yorker,könyv utalvány. Így saját maga választhatja ki,de mégis adtam valamit. A kicsi 9 éves. Ő is nehéz eset,mert már a játék neki dedós kategória,de ruhának még nem örül annyira. Ő azért még ajándékokat kap.
Szülinapra és karácsonyra 20 000 Ft-t szoktam kapni apámtól, plusz valami ajándék pl parfüm.
Nagymamámtól borítékban 5000 Ft névnapra és szülinapra (ezek között pont 1 hét különbség van így mondhatni 10k), illetve karácsonyra is ugyanennyit. 22F
Nagymamáméktól szoktam 10-20ezret kapni.
Anyumékkal nem ajándékozunk, más közeli rokonom meg nincs.
30 éves vagyok.
Ha már mindenképp ajándék, akkor szerintem a pénz a legjobb, azt veszel belőle amit szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!