Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne megértetni egy...

Hogyan lehetne megértetni egy 16 éves fiúval, hogy nem attól lesz valaki, mert iPhone-ja van és nem azért nem veszünk neki, mert nem szeretjük?

Figyelt kérdés
Nehéz helyzetben vagyunk. A 16 éves fiunk most van a tipikus lázadó kamaszkorban. Most kell neki minden olyan cucc, ami menő. Nem vagyunk jómódúak, de szegények sem. Próbálunk mindent megadni neki a körülményeinkhez képest. Nem egy gagyi ezeréves telefonja van, de nem is a legújabb modell, még 2022 karácsonyára kapta. Most az a mániája, hogy begyünk neki iPhone-t, mert az iskolában kicikizik azokat a diákokat, akiknek nem az van és minden nap úgy jön haza az iskolából, hogy őt csórónak csúfolják és kiközösítik. Már az osztályfőnökkel próbáltam beszélni, hogy legyen az ügy előrelépése érdekében valami, de ő azt mondta, hogy ez nem az ő terepe. Mit lehet csinálni még? Tényleg ennyire fontos ma az iskolában, hogy kinek milyen kütyüje van? Nem vagyok sóher, mert mindent megkap, amire szüksége van de azért közel 400 ezer Forintot nem adnék ki egy telefonért, csak, hogy menőzhessen ő is.
jan. 26. 20:08
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 anonim ***** válasza:
53%
60. Kíváncsi lennék, te mennyivel lennél jobb...
jan. 31. 20:15
 62/67 anonim ***** válasza:
71%

"Ha az egyik gyerek beszól a másiknak, azt nem büntetheti az osztályfőnök."

Az osztályfőnök feladat, hogy az osztályban egészséges légkör uralkodjon és megtanuljanak viselkedni a gyerekek. Persze, ha otthon elcseszik őket a szülők, mert ők is olyanok, akkor igen nehéz helyzetben van, de ha megsem próbálja, hanem elhajtja a szülőt, akkor ott baj van.

jan. 31. 21:38
 63/67 anonim ***** válasza:
60%
Ha minden ilyen jellegű beszólásra ugrana az osztályfőnök, akkor mást se csinálna. Amíg senki sem szenved semmilyen kárt, addig semmit sem tehet. Meg hát ennyi idősen lehetne mindenkiben annyi, hogy nem szól be ilyenért, akinek meg beszólnak, az leszarhatná.
jan. 31. 23:40
 64/67 anonim ***** válasza:
Próbálom megérteni a fiadat hisz én is voltam 16 éves, igaz akkor még a Nokia 3210 meg 3310 volt a menőzés tárgya ami azért pénzügyileg össze sem hasonlítható. Nekem inkább az jön le hogy mennyire irreális elvárásai vannak a mai generációnak úgy mindenben. Szóval én egyszerűen elintézném annyival hogy keresd meg a rávalót drága gyermekem. Ez ma már szóba sem kerül?!
febr. 6. 11:08
 65/67 anonim ***** válasza:
0%

A gyerek valami drága magániskolába jár? Az átlagosakban ugyanis messze nem mászkál mindenki Iphone-al, pláne a legújabb modellel, még Bp-n sem.

Mert ha nem, akkor tudom, a világ legnagyobb gcije leszek és lehet szidni, lepontozni, de akkor is azt gondolom, hogy ez az egész egy kamu kifogás, amivel meg akarja magyarázni, hogy miért jár neki alanyi jogon egy ilyen drága kütyü.

febr. 8. 12:37
 66/67 A kérdező kommentje:
Nem elit magániskolába jár, hanem egy sima állami fenntartású gimibe, viszont az osztály nagy többsége jómódú családból származik.
febr. 8. 13:10
 67/67 anonim ***** válasza:
65. Pedig simán lehet. Ha nem is sok iphone tulajdonos, de piszkálás emiatt biztosan van. A mi osztályunkban csak hármunknak volt iphone-ja, egyszer az egyikünk meg is jegyezte, hogy csak hármunknak van igazi telefonja. De nem kell ezt felvágásnak sem venni, nyilván minden tini mond ebben a korban hülyeségeket. Egyébként nagyon sok embert látok Budapesten iphone-nal mászkálni a kezében, szóval nem is értem ezt a kommentet. Pláne, hogy a nem éppen újabb modellek (amik még egészen jók ahhoz képest) sem kerülnek sokkal többe, mint egy másik fajta, szintén újabb telefon.
febr. 8. 16:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!