Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne megértetni egy...

Hogyan lehetne megértetni egy 16 éves fiúval, hogy nem attól lesz valaki, mert iPhone-ja van és nem azért nem veszünk neki, mert nem szeretjük?

Figyelt kérdés
Nehéz helyzetben vagyunk. A 16 éves fiunk most van a tipikus lázadó kamaszkorban. Most kell neki minden olyan cucc, ami menő. Nem vagyunk jómódúak, de szegények sem. Próbálunk mindent megadni neki a körülményeinkhez képest. Nem egy gagyi ezeréves telefonja van, de nem is a legújabb modell, még 2022 karácsonyára kapta. Most az a mániája, hogy begyünk neki iPhone-t, mert az iskolában kicikizik azokat a diákokat, akiknek nem az van és minden nap úgy jön haza az iskolából, hogy őt csórónak csúfolják és kiközösítik. Már az osztályfőnökkel próbáltam beszélni, hogy legyen az ügy előrelépése érdekében valami, de ő azt mondta, hogy ez nem az ő terepe. Mit lehet csinálni még? Tényleg ennyire fontos ma az iskolában, hogy kinek milyen kütyüje van? Nem vagyok sóher, mert mindent megkap, amire szüksége van de azért közel 400 ezer Forintot nem adnék ki egy telefonért, csak, hogy menőzhessen ő is.
jan. 26. 20:08
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 A kérdező kommentje:
#18-19 Én is úgy gondolnám, hogy ezt a jelenséget a szülőknek és az iskolának együttesen kéne kezelni, de a tanárok félnek.
jan. 26. 20:58
 22/67 anonim ***** válasza:
86%

Indokolja meg, pontosan milyen funkciója van az Iphone-nak, amiért neki kizárólag az felel meg. Azért biztos nem vennék, mert menő, el lehet menni diákmunkára a luxus igények kielégítése végett (mert számomra a kb egyhavi fizetésembe kerülő telefon egy 16 éves kölyöknek az). Használtért meg elvből nem fogok annyit adni, amennyiért újat kaphatna, amit tuti nem harcoltak le előtte. Igaz, más márkát.

Ne haragudjunk, de a pár cseszegető (kötve hiszem, hogy a többség drága Iphone-al járkál, max ha fizetős magániskoláról van szó) ellen meg kell tanulni kiállni. Persze, ma az Iphone, holnap meg majd jöhet a Jordan cipő, Gucci póló, drága karóra stb stb. Bocs, hogy így mondom, de aki “lúzernek” számít az osztályában, az mindenhogy az lesz, amíg nem tanulja meg megvédeni magát, teljesen mindegy, milyen puccos cuccai vannak.

jan. 26. 21:01
 23/67 anonim ***** válasza:
96%

Tegnap lattam egy dharmann videot, de most nem talalom.... apuka megvette a kisfianak az uj taskat, telefont, cipot (ujabbat mint ami volt neki, de nem a legujabbat) kisfiu nagyon boldog volt. Majd a suliban egy lany cikizte hogy bena regi a cucca, neki a legujabb es legdragabb van mindegyikbol. Kisfiu szomoru lett, es apuka szemleltette neki, hogy addig amig nem mashoz merte magat, boldog volt. Es hiaba venne neki ujat, dragabbat mindig lenne valami ami masnak jobb es igy sose lenne elegedett.

A gyerekek cikiznek ha cikizni akarnak...amikor en voltam gyerek, engem azert cikiztek mert nem busszal jartam iskolaba mint ok, hanem kocsival vittek. (Anya a suli mellett dolgozott szinte, akkor kellett beernie mint nekem, igyis ugyis arra ment minden reggel. Volt egy srac akinek az anyukaja ugyanigy volt de ot buszozni "kenyszeritettek" es elegge zokon vette, hogy engem nem) Szoval teljesen mindegy az indok, ezer eve is a cikizes ment mar.

jan. 26. 21:03
 24/67 anonim ***** válasza:
70%
Biztos nem vennék neki. Így még telefont se, nemhogy iphone-t. A telefon nem éretlen kiskamaszok aktuális játékszerének készült.
jan. 26. 21:05
 25/67 anonim ***** válasza:
51%

Egyszerűen nem értem az ilyen szülőket/gyerekeket, akik ezen a kérdéskörön fennakadnak.

Az első okostelefonomat még 13000-t vettem kb 6.-7. környékén, a szülinapi pénzeimből spóroltam rá össze. A többi telefonjaimat is így vettem az évek alatt. Számomra nem is volt kérdéses, hogy nem anyáméktól várom, hogy megvegyék nekem pedig mi is normális anyagi körülmények között éltünk.

Mennyire kell elkemyeztetni egy gyereket, hogy ennyi idősen fel sem merüljön benne, hogy neki is kell beleadnia, pláne, ha egy ennyire drága telefonról van szó?

jan. 26. 21:10
 26/67 A kérdező kommentje:
#25 Semennyire nincs elkényeztetve! Születésnapján, névnapján, meg karácsonykor kap ajándékot. Normál esetben nem az van, hogy amit kiejt a száján azt megkapja. A ruhákba van beleszólása természetesen, de abból sem kapja meg a méreg drágákat. Illetve a nyelvtanulást és a sportot biztosítjuk még neki.
jan. 26. 21:14
 27/67 anonim ***** válasza:
59%
Kérdező ha veszel egy használt telot, honnan tudja azt bárki, hogy használtan vetted? Rá van írva?
jan. 26. 21:21
 28/67 anonim ***** válasza:
83%
Sehogy sem fogod tudni vele megertetni. Ő csak azt látja ebből, hogy kilog a sorbol. Hiába tudod te is meg én is, hogy ez nagyon nincs jól.
jan. 26. 21:24
 29/67 anonim ***** válasza:
68%
Sehogy. Egyszer elmondod neki, és pont. Keresse meg rá a pénzt, ha kell neki.
jan. 26. 21:41
 30/67 anonim ***** válasza:
81%

"Most az a mániája, hogy begyünk neki iPhone-t, mert az iskolában kicikizik azokat a diákokat, akiknek nem az van és minden nap úgy jön haza az iskolából, hogy őt csórónak csúfolják és kiközösítik."

. Senkit nem közösítenek ki ezért, ez legfeljebb ürügy.

Írasd át máshová, ha ez ilyen hely.

jan. 26. 21:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!