Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne megértetni egy...

Hogyan lehetne megértetni egy 16 éves fiúval, hogy nem attól lesz valaki, mert iPhone-ja van és nem azért nem veszünk neki, mert nem szeretjük?

Figyelt kérdés
Nehéz helyzetben vagyunk. A 16 éves fiunk most van a tipikus lázadó kamaszkorban. Most kell neki minden olyan cucc, ami menő. Nem vagyunk jómódúak, de szegények sem. Próbálunk mindent megadni neki a körülményeinkhez képest. Nem egy gagyi ezeréves telefonja van, de nem is a legújabb modell, még 2022 karácsonyára kapta. Most az a mániája, hogy begyünk neki iPhone-t, mert az iskolában kicikizik azokat a diákokat, akiknek nem az van és minden nap úgy jön haza az iskolából, hogy őt csórónak csúfolják és kiközösítik. Már az osztályfőnökkel próbáltam beszélni, hogy legyen az ügy előrelépése érdekében valami, de ő azt mondta, hogy ez nem az ő terepe. Mit lehet csinálni még? Tényleg ennyire fontos ma az iskolában, hogy kinek milyen kütyüje van? Nem vagyok sóher, mert mindent megkap, amire szüksége van de azért közel 400 ezer Forintot nem adnék ki egy telefonért, csak, hogy menőzhessen ő is.
jan. 26. 20:08
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 anonim ***** válasza:
82%

Én arra a részre tudnék válaszolni, hogy igen, valóban ilyenek a gyerekek/tinik. Én 28 vagyok, de már engem is savaztak amiért gagyi telefonom volt. Mi voltunk az osztály csórói, mindig nekünk volt a legrosszabb telefonunk, eleve nekünk vettek a szüleink legutoljára, már mindenki mobilozott 1-2 éve mire megkaptuk mi is a kis basic Nokia-t amin kb csak játszani lehetett. Pedig kb az én generációm nőtt fel a technikával, nekünk nem volt annyi elérhető elektronikai eszköz, mint ma.

A gyerekek/tinik tudnak lenni a legkegyetlenebbek sajnos.

jan. 26. 20:29
 12/67 A kérdező kommentje:

#6 Ha használt telefont vennénk neki, akkor azért menne a ciki, hogy újra nem telik. Van olyan osztálytársa, akinek a szülei egyből hozzák ki a legújabb legfelszereltebb modellt majdnem egymillió Forintért. Ezzel mi nem tudnánk versenyezni akkor sem, ha akarnánk.

#9 Elhiszem, hogy működik és jó, de ekkora kiadás nem fér bele nekünk a mindennapokba.

jan. 26. 20:29
 13/67 anonim ***** válasza:
23%
Vennék neki használtan, amilyet megengedhetünk magunknak.
jan. 26. 20:33
 14/67 anonim ***** válasza:
84%

Vegyetek egy régebbit, ahogy írta valaki a 12 már jó, sok évig működni fog neki. Gondolom nem az egész osztály 15 pro maxszal jár, hogy amiatt is kinézzék.

Egyébként ez nem neveléshiba, a tinikre sokkal jellemzőbb eleve, hogy be akarnak illeni a közösségbe, akkor lehetne esetleg a ti hibátok, ha felnőttként sem jön rá, hogy nem ezek a dolgok számítanak, de általában az ember a saját korosztályának akar megfelelni, tök mindegy, ti mit mondtok, nem veletek vagy más felnőttekkel van napi kapcsolatban, nem veletek akar barátkozni, stb. Ha azt látja, hogy ez kell ahhoz, hogy elfogadják, mondhattok ti bármit. A többség magától kinövi a 20-as éveiben, hogy cuccok alapján ítéljen.

jan. 26. 20:34
 15/67 A kérdező kommentje:
#13 Maximum abban az esetben, hogyha lemond vagy a külön angolról, vagy a sportról. Igazából a kettőnek az ára egy hónapra már egy fél új iPhone.
jan. 26. 20:36
 16/67 anonim ***** válasza:
34%
Hazudik a gyerek. Biztos van néhány családnak pénze ilyen hülyeségekre, de nem soknak.
jan. 26. 20:43
 17/67 A kérdező kommentje:
#16 Szerintem sokan inkább részletre megveszik, csak, hogy a gyerek menő lehessen.
jan. 26. 20:48
 18/67 anonim ***** válasza:
78%
Már hogy ne lenne az osztályfőnök dolga! Szerintem igenis beszélj vele még egyszer, a tanároknak nagyon fontos lenne azt megértetnie a gyerekekkel, hogy alapvetően sem szabad kiközösíteni senkit, ilyesmi miatt pedig pláne nem. Felháborítónak tartom ezt a választ...
jan. 26. 20:48
 19/67 anonim ***** válasza:
89%
18as vagyok, abszolút komolyan gondolom. Nagyon is egy tanár felelőssége, hogy az osztályban tesz-e a kiközösítés, cikizés ellen. Egyszerűen a felelőssége, a kiközösítés nagyon elvadulhat, és a gyerekek erre nem fognak maguktól rájönni.
jan. 26. 20:54
 20/67 anonim ***** válasza:
71%

Fogasztói társadalom agymosása működik...

Mindig a legújabb kell. Az elit meg "hízik". Ezt kellene elmagyarázni neki. Mi is az a konzumidiotizmus.

Hogyan veszik rá az embert, hogy fogyasszon, eladósítsa magát. A bankok, a milliárdos gyártók élősködnek rajtunk.

jan. 26. 20:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!