Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek túlreagálom?

Humorbogyi kérdése:

Szerintetek túlreagálom?

Figyelt kérdés

Az előzmény nagyvonalakban annyi, hogy van egy 4.5 éves kapcsolatom, ebből 2 évet éltünk anyósékkal. Fél éve költöztünk el onnan, mikor betelt a pohár. Ekkor felajánlotta párom tesója meg a felesége, hogy költözzünk oda a tetőtérbe, mivel ők nem használják, legalább rendben tartjuk. Belementünk, 2023 augusztusától ott lakunk.

Azonban nem ment egyszerűen. Az alattunk lakóknak van egy 7 és egy 1.5 éves gyerekük. Kezdetben mindenért is szólva volt. A mosógép miatt is, mert a gyerek nem tud tőle aludni. Igyekeztünk szem előtt tartani, hogy altatás időben ne menjen, 1x fordult elő, hogy muszáj voltam délután 4 órakor elindítani, sajnos nem járt le 6ig, kiakadtak és az utolsó 10 percet kikapcsoltatták velünk. Ezen én kiakadtam, reggelig ázott a ruha a mosógépben, és mivel én is meg párom is reggeltől estig dolgozunk, nem egyszerű megoldani.

A másik, hogy az élet zajjal jár, én megértem, hogy gyerek van, de ha hazamegyek a munka után, nem tudom megtenni, hogy semmit nem csinálok a gyerekek miatt.

Hétvégén végig otthon vagyunk, de akkor se csinálhatunk amit akarunk, mert máris szólnak, hogy hagyjuk abba, zavarja a gyereket. Erre én kiakadva, megkérdeztem tőle, hogy akkor mégis mikor csináljam a teendőimet ha csak ekkor vagyok itthon, annyit mondd, egyeztessünk mikor mit szeretnék csinálni és akkor eltereli a gyerek figyelmét.

Na most ez csak nekem felháborító? Párom még ennyivel együtt tud élni, szerinte emiatt nem kéne idegeskednem.

Köszönöm, ha válaszoltok

(Ui: költözni nem szeretnénk, mert most így esküvő előtt, kell a pénz, de megoldást szeretnénk rá)

jan. 25. 11:13
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 anonim ***** válasza:
90%

A család felfogása lehet akármilyen, ha a gyerek, jelen esetben a párod tud normális döntéseket hozni. Nem tud.

Ahogy te sem.

Mindketten alárendelitek másnak magatokat. Ő a családjának, te meg neki, és ezáltal a családjának. Jól példázza az, hogy képes voltál kikapcsolni a mosógépet, hogy megfelelj nekik.

Inkább szórjátok a pénzt egy olyan esküvőre, amilyet a család elvár, mintsem a saját életeket élnétek. Jól egymásra találtatok, az fix...

jan. 25. 23:25
 52/70 anonim ***** válasza:
95%
Ha tudtok albit fizetni húzzatok el a bús pïcsába onnét. Majd üljek kussban munka után mert a kölyköket zavarják a zajok, meg a nagy lóphaszt. Inkább fizetek többet, de csinálhassam meló után azt, amit akarok, olyan hangosan, ahogy akarom. És ti ezért a kussbanlevésért még fizettek is? Költözzetek!!
jan. 26. 05:10
 53/70 anonim ***** válasza:
88%
A sógornőm se normális, a lábujjhegyen suttogva kell élni, minek ajánlja fel a felső szintet?
jan. 26. 08:58
 54/70 A kérdező kommentje:

Ez az amit én sem értek, hisz mikor megtudta, hogy anyóstól költözünk, szinte ragaszkodott hozzá, hogy menjünk oda..mondjuk érthető legalább karban van tartva a fenti rész.

Aztán jött az "apró betűs" rész, hogy ne csinálj semmit

jan. 26. 09:10
 55/70 anonim ***** válasza:
90%
Vagy azt gondolta, ingyen bébiszitter leszel, hiszen az ingyen ápoló szerep már bejött.
jan. 26. 09:37
 56/70 anonim ***** válasza:
72%
De mégis, milyen zajt tudtok kelteni, ami ennyire zavarja? Gondolom, nem trappoltok fel-és alá és gurigáztok kismotoron. A mosógépet meg a porszívót értem; én is utálom a hangjukat. De ha muszáj őket használni, akkor muszáj.
jan. 26. 09:38
 57/70 anonim ***** válasza:
89%

Ez a családi dinamika. Nekik balek kellett, és tudták, hogy veletek jó lóra tesznek. És milyen jól érezték.

jan. 26. 09:54
 58/70 anonim ***** válasza:
85%
Húzzatok onnan, mi a bús fæszért vagy még ott? Ez egy egy nap alatt elintézendő dolog!!! Ma pedig direkt zajongásnapot tartanék, mert miért ne? Fizettek a helyért, nem? Az ajtót meg nem kell a debil pitsànak kinyitni, már feltételezem nem megy fel kopogás meg satöbbik nélkül, hadd üvöltsön a debil kölyke.
jan. 26. 14:35
 59/70 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem ők reagálják túl, de ti vagytok abban a helyzetben, hogy kénytelenek vagytok alkalmazkodni. Amíg maguk rá nem jönnek, hogy nem szükséges állandóan lábujjhegyen járni a gyerek körül, addig nem fogjátok őket meggyőzni, csak egyre jobban összevesztek.

Ugyanakkor nekem is volt rosszul alvó gyerekem, és ki tudtam borulni, ha pont olyankor csengettek a jehovák stb. amikor végre elaltattam. Tehát ezt is meg tudom érteni. De azért az élet nem erről szól, a gyerek is megnő egyszer, egy anyának pedig tudnia kell bizonyos mértékig elengedni ezt.

jan. 26. 22:45
 60/70 anonim ***** válasza:
85%

Pár hónap és te leszel a kétségbeesett meny, akinek az apósát kell biliztetni és sosem szabadul. Csak ne legyen igazam… Eü dolgozó vagy, apuka beteg, rövid szíjon tartják a gyerekeiket…

Most komolyan ennyire vaksi vagy, hogy nem látod mire kellesz nekik?!

jan. 27. 11:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!