Szerintetek túlreagálom?
Az előzmény nagyvonalakban annyi, hogy van egy 4.5 éves kapcsolatom, ebből 2 évet éltünk anyósékkal. Fél éve költöztünk el onnan, mikor betelt a pohár. Ekkor felajánlotta párom tesója meg a felesége, hogy költözzünk oda a tetőtérbe, mivel ők nem használják, legalább rendben tartjuk. Belementünk, 2023 augusztusától ott lakunk.
Azonban nem ment egyszerűen. Az alattunk lakóknak van egy 7 és egy 1.5 éves gyerekük. Kezdetben mindenért is szólva volt. A mosógép miatt is, mert a gyerek nem tud tőle aludni. Igyekeztünk szem előtt tartani, hogy altatás időben ne menjen, 1x fordult elő, hogy muszáj voltam délután 4 órakor elindítani, sajnos nem járt le 6ig, kiakadtak és az utolsó 10 percet kikapcsoltatták velünk. Ezen én kiakadtam, reggelig ázott a ruha a mosógépben, és mivel én is meg párom is reggeltől estig dolgozunk, nem egyszerű megoldani.
A másik, hogy az élet zajjal jár, én megértem, hogy gyerek van, de ha hazamegyek a munka után, nem tudom megtenni, hogy semmit nem csinálok a gyerekek miatt.
Hétvégén végig otthon vagyunk, de akkor se csinálhatunk amit akarunk, mert máris szólnak, hogy hagyjuk abba, zavarja a gyereket. Erre én kiakadva, megkérdeztem tőle, hogy akkor mégis mikor csináljam a teendőimet ha csak ekkor vagyok itthon, annyit mondd, egyeztessünk mikor mit szeretnék csinálni és akkor eltereli a gyerek figyelmét.
Na most ez csak nekem felháborító? Párom még ennyivel együtt tud élni, szerinte emiatt nem kéne idegeskednem.
Köszönöm, ha válaszoltok
(Ui: költözni nem szeretnénk, mert most így esküvő előtt, kell a pénz, de megoldást szeretnénk rá)
"néha úgy gondolom, hogy azért kerültem a párom életébe, hogy megmentsem/felnyissam a szemét"
Azért kerültél, mert hasonló a hasonlót vonzza. Ő is megfelelési kényszeres, meg te is ilyesmi mintát láttál, ezért vagy képes ennyit tűrni indokolatlanul.
Itt nem önfeláldozás van, hanem áldozás, és eléggé célirányos. Maradj közelben, inkább biztosítunk lakhatást, nektek úgy is kell a pénz eskembeskemre, jól jár mindenki. Ők járnak jól, és nekik csak ez a fontos.
Gondolom sógorasszony már nem
ennyire lelkes, ő nem ugrál.
Mentsd meg magad, és ha tudod, őt is, mert lassan rájössz, semmilyen esküvő nem lesz, mert papa mindig akkor lesz hirtelen nagybeteg.
Ingyen ápoló kell nekik, semmi más. Nem a gyerek dolga.
Valamilyen szinten ti vagytok a balekok. Napközben megy a mosógép erre kikapcsoltatják veletek. Én biztos, hogy ki nem kapcsoltam volna. Hívják nyugodtan a rendőrséget. Hidd el egy este hatkor működő mosógép miatt nem titeket fognak megbűntetni.
Fel kell vállalni a konfliktust!
Értem hogy a közelben szeretnének tudni benneteket de arra ott van a másik testvér
És ahogy írták többen is ne a lagzi legyen a fő cél hanem a külön lakás ha a párodnak meg ennyire fontos a család akkor (amivel nincs is baj) de emlitsd már meg neki hogy te is az lennél vagymi
néha úgy gondolom, hogy azért kerültem a párom életébe, hogy megmentsem/felnyissam a szemét"
Tipikus női " hiba"..majd a te kedvedért megváltozik. Aztán csodálkozol hogy egy bizonyos szinten túl nem fog, illetve csak ha bactatod. És igen ő folyamatos bactatásnak fogja venni.
Jó tanács: olyan pasihoz menj hozzá akit MOST el tudsz fogadni trljesen. Akinek nem kell megváltozni hogy hozzád illő legyen.
Igen, ez a "megmentem a férfit" tipikus női tulajdonság. Pláne, ha a nő segítő szakmában dolgozik (pl. egészségügy).
És nem szokott sikerülni.
Teljes mértékben eltudom fogadni őt úgy ahogy van. Nem is vele van a gond, hanem a családjával és azok felfogásával.
És igen, egészségügyben dolgozom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!