Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek túlreagálom?

Humorbogyi kérdése:

Szerintetek túlreagálom?

Figyelt kérdés

Az előzmény nagyvonalakban annyi, hogy van egy 4.5 éves kapcsolatom, ebből 2 évet éltünk anyósékkal. Fél éve költöztünk el onnan, mikor betelt a pohár. Ekkor felajánlotta párom tesója meg a felesége, hogy költözzünk oda a tetőtérbe, mivel ők nem használják, legalább rendben tartjuk. Belementünk, 2023 augusztusától ott lakunk.

Azonban nem ment egyszerűen. Az alattunk lakóknak van egy 7 és egy 1.5 éves gyerekük. Kezdetben mindenért is szólva volt. A mosógép miatt is, mert a gyerek nem tud tőle aludni. Igyekeztünk szem előtt tartani, hogy altatás időben ne menjen, 1x fordult elő, hogy muszáj voltam délután 4 órakor elindítani, sajnos nem járt le 6ig, kiakadtak és az utolsó 10 percet kikapcsoltatták velünk. Ezen én kiakadtam, reggelig ázott a ruha a mosógépben, és mivel én is meg párom is reggeltől estig dolgozunk, nem egyszerű megoldani.

A másik, hogy az élet zajjal jár, én megértem, hogy gyerek van, de ha hazamegyek a munka után, nem tudom megtenni, hogy semmit nem csinálok a gyerekek miatt.

Hétvégén végig otthon vagyunk, de akkor se csinálhatunk amit akarunk, mert máris szólnak, hogy hagyjuk abba, zavarja a gyereket. Erre én kiakadva, megkérdeztem tőle, hogy akkor mégis mikor csináljam a teendőimet ha csak ekkor vagyok itthon, annyit mondd, egyeztessünk mikor mit szeretnék csinálni és akkor eltereli a gyerek figyelmét.

Na most ez csak nekem felháborító? Párom még ennyivel együtt tud élni, szerinte emiatt nem kéne idegeskednem.

Köszönöm, ha válaszoltok

(Ui: költözni nem szeretnénk, mert most így esküvő előtt, kell a pénz, de megoldást szeretnénk rá)

jan. 25. 11:13
1 2 3 4 5 6 7
 11/70 anonim ***** válasza:
100%
Nem pénzben kerül sokba ez az albérlet, hanem az életetek rovására megy. Nem mozoghatsz, nem moshatsz, nem csinálhatsz semmit. Egy vadidegen főbérlő is többet hagy ennél.
jan. 25. 11:48
 12/70 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem költöztök el most, akkor a válásra is kezdjél félretenni, hamar kelleni fog.
jan. 25. 11:55
 13/70 A kérdező kommentje:

Mi ez a sok negatív ember?

Egy szóval nem mondtam, hogy a párommal problémáim lennének.

Ezek a mostani problémák tőle függetlenek

jan. 25. 12:00
 14/70 anonim ***** válasza:
100%
Elköltöznék albérletbe, az esküvőre szánt pénzből lakást/házat vennék, ha elég önerőre. Ha nem, lekötném kamatozni, és gyűjtenék hozzá albérletben. 1 percig sem maradnék rokonok nyakán.
jan. 25. 12:03
 15/70 anonim ***** válasza:
98%
Kérdező, már hogy lennének tőle függetlenek? Ő pl. kiállt melletted, amikor a sógornő kikapcsoltatta veled a mosógépet?
jan. 25. 12:04
 16/70 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, hiába írnám én is, hogy annak kell változtatnia, akit zavar ez, nem értenéd. Csak a költözés marad. Ugyanis senki emberfiát nem változtathatsz meg a környezetedben, de megváltoztathatod a környezeted. Kizsírozott szakadék felé csúszol.

Vagy lehet nem értem, vilagosíts fel. Milyen válaszokat szeretnél?

Mondatokat írjunk, amit mondhatsz a sógoréknak? Vagy hogy kell elképzelni?

Kommunikáció csak akkor működik, ha mindkét fél jó állapotú és ugyanazt a valóságot nézik. Ti nem, itt nem lesz más megoldás, csak a költözés. Sajnálom, hogy még ezen a szinten vagy, hogy azt gondolod, más megoldja az életed helyetted.

jan. 25. 12:06
 17/70 anonim ***** válasza:
89%

"Még nem küldtétek el őket melegebb éghajlatra?"

Érdekes lenne, lévén a kérdező van rájuk szorulva, nem fordítva.

jan. 25. 12:14
 18/70 anonim ***** válasza:
92%

Csak én nem értem a sztorit?

Most akkor fizettek a sógorodéknak a lakhatásért?

Hát bakker, akkor ti vagytok a világ balekjai! Rokonnál laktok, de fizettek érte, aztán még nyelitek is a debil dolgaikat! Egy idegen albérlő tudod mit mondana? Hogy nyalják ki a s....ggét, ő keres egy másik albérletet, mert egy normális embernek akarja adni a pénzét, nem olyannak, aki cseszegeti cserébe.

Ha így is, úgy is fizettek, akkor miért nem mentek máshová? És nyugodtan meg lehet mondani, hogy a mosásban és egyéb dolgokban úgy be vagytok itt korlátozva, hogy inkább máshova mentek. Ha ezen megsértődnek, hát sértődjenek.

jan. 25. 12:16
 19/70 anonim ***** válasza:
88%
Túlreagálod mert azt írod költözni nem szeretnél, de a ház tulajdonosaihoz alkalmazkodni se. Ez az ő házuk, az ő szabályaik, nem nekik kell hozzád alkalmazkodni, hanem fordítva. Ha ez nem tetszik, lehet máshova menni. Tehát a te viselkedésed a felháborító inkább.
jan. 25. 12:31
 20/70 anonim ***** válasza:
95%

Azt leírhattad volna hogy mennyit fizettek illetve hogy mit beszéltetek meg meddig laktok ott

Lehet hogy már unnak benneteket

A helyzet az hogy sógorodék tettek szívességet azzal hogy befogadtak szóval nektek kell alkalmazkodni sajnos ez van

Bár azt írod hogy költözni nem szeretnétek de vagy megszoksz vagy megszöksz

jan. 25. 13:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!