Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért jó egy család? Az egyes...

Miért jó egy család? Az egyes családtagok szempontjából mi a jó ebben hosszú távon? A valóságban, nem egy idealizált, elképzelt családban.

Figyelt kérdés

jan. 18. 17:24
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:

27:

"Kisebb eséllyel van energiája egy rossz család családfőjének arra, hogy a gyerekeit járassa ide-oda"

Igen, anno gimi mellett semmire sem irattak be, nem is volt kérdés. Gondolom a családfő az apa lenne. Mert nálunk a valódi családfő az anya volt :)))

Bocs, de tuti, hogy nem anyuka döntött igaziból? Mert az szokott lenni.

jan. 18. 19:05
 32/42 anonim ***** válasza:
78%

Az én családom minden, csak nem ideális. Sokszor inkább karikatúra jellegű, főleg, ha mindenki együtt van.

Diszfunkcionális volt mindig is, de szeretem őket. Mindenkiről elmondható (szüleim, testvéreim, nagyszüleim), hogy a tőlük telhető legjobbat igyekeznek/igyekeztek hozni, adni. Az màr nem az ő bűnük, hogy az kevés volt.

A szüleim is diszfunkcionális családból jöttek, mindkét nagyszülő pár elvált, mindkettőben volt alkoholizmus, fizikai és verbális erőszak, és szegénység. A válás után, az öregek rendezték magukat, amennyire tudták és nagyon igyekeztek jó nagyszülők lenni, a szüleim meg igyekeztek többet adni, mint, amit ők kaptak.

Sok jó dolog is volt abban, amit kaptunk és a mai napig anyagilag és tettekben igyekeznek adni. Az érzelmekkel nem tudnak mit kezdeni, így ezen a fronton nagy hiányosságok vannak, ilyen téren vannak a sérüléseink is. De, mint írtam az elején, a tőlük telhető legtöbbet megtették.

Azért jó, hogy vannak, mert van egy védelmi háló alattunk. Ha bármi történik, mindenki segít, ahol tud. Együttműködünk és keressük egymás társaságát a mindennapokban is.

Nem idillikus, de sokkal kevesebb lennék nélkülük.

jan. 18. 19:06
 33/42 anonim ***** válasza:
100%

A távolabbi családom amúgy televan őrületekkel :D

Dédapám depresszió miatti öngyilkosság, az egyik lánya szintén, nagybátyám a halálba cigizte magát, nagymutter paranoia, apám szadista-pszichopata stb.

jan. 18. 19:26
 34/42 anonim ***** válasza:
65%
Akinek nincs csaladja azt alapbol kitaszitja a rarsadalom mint ha o tehetne rola.. de legalabb nem kell bemutatni senkit senkinek.
jan. 18. 19:56
 35/42 anonim ***** válasza:
100%
Mi hárman vagyunk testvérek, 30 körüliek vagyunk. Nagyon összetartó, szerető ,támogató családunk van. Lehet, hogy emiatt, de mi , tesók is nagyon jól kijövünk egymással. Olyan a családunk, mint egy védőháló. Ha baj van, erős hátteret jelenünk egymásnak. A párjaink is sikeresen betagozódtak a klánba, szeretünk együtt lenni a családdal. Társasozás, kirándulás, együtt nyaralás,sőt akár ideiglenes együtt lakás is van ( bár mindannyiunknak van saját lakása), a szüleink direkt ugy alakították az életterüket, hogy ez simán megoldható legyen. Partneri viszonyunk volt egymással mindig is, nem az általános alá-fölé rendelt szülő gyerek kapcsolat.
jan. 18. 22:50
 36/42 anonim ***** válasza:
100%
Az én szemszögemből a "család", mint olyan, nem feltétlenül vérszerinti emberekből áll. Akik a xarban is melletted állnak (és nyilván fordítva), akik veled együtt örülnek az örömödnek, támogatnak, szeretnek, ha kell, "megreguláznak". Akik nélkül nem tudod elképzelni az életed. Na ez a család.
jan. 18. 23:54
 37/42 anonim ***** válasza:
Család akkor család ha megvan a szeretet is anélkül nem ér semmit az egész.
jan. 19. 03:50
 38/42 anonim ***** válasza:
100%
A család vagy egy random közösség csak a gyereknevelés szempontjából hasznos. Elég gyengének számítunk állatvilág szempontjából, ha nem állunk össze csoportokba, akkor a gyerekek elhullanak vagy egyenesen a nők szaporodási kedve is megcsappan. (Minek szenvedjenek szülséssel, ha a gyereknek nincs esélye a túlélésre?)
jan. 19. 07:26
 39/42 babyboom567 ***** válasza:
100%

Az annyira relatív,hogy mi az "ideális".

Van ilyen ismerősöm,4 gyerekük van a férje orvos a csaj gyógypedagógus,van nagyszülői háttér is,apuka is rengeteget foglalkozik a gyerekekkel,mindenki jólnevelt,okos stb.Ez kívülről SZÁMOMRA ideálisnak NÉZ KI.GYEREKKÉNT lehet élnék ilyen családban.Felnőttként kizárt dolog,hogy az 1 db gyerekemnél több legyen, én nem vagyok nagycsaládod anyukának való.

jan. 19. 09:59
 40/42 anonim ***** válasza:

Nem tudom, amit nekem tanítottak, hogy nem bízhatok bennük, bármit mondok, az hazugság, úgysem viszem semmire, és ha bajba kerülnék oldjam meg egyedül.

Szeretetet vagy megértést sohasem kaptam. Tudom, hogy léteznek normálisan funkcionáló családok, mert láttam rá példát.

A miénk egy szrkupac.

jan. 19. 12:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!