Miért jó egy család? Az egyes családtagok szempontjából mi a jó ebben hosszú távon? A valóságban, nem egy idealizált, elképzelt családban.
19
És mi a titka?
Ha valaki sz.r családba születik, akkor onnantól reménytelen?
Akkor te és a testvéreid csak olyan párt kerestetek, akik ideális családból származnak?
19
és még ehhez:
"Hosszútávon 3 boldog fiatalt neveltek fel a szüleim, akik elsőre egészséges boldog párkapcsolatot alakítottak ki"
itt a párkapcsolat mit jelent? elsőre kötött házasság, vagy első hosszabb kapcsolat, vagy...?
#21 A #19-es vagyok. Nem, kb fél éve együtt voltunk a párommal, mire megismertem a családját. Nem ez alapján szelektálok, legalábbis nem tudatosan. Azért vannak kevésbé ideális családból is barátaim, de valószínűleg arányaiban kevesebb, mert nem velük találkoztam. Lehet véletlen (ami azt jelentené, hogy sok ilyen család van), vagy lehet az is, hogy az így felnőtt gyerekek hasonlóan szocializálódnak. Passz, nem értek hozzá. Vagy ami szintén valószínű, hogy az ilyen gyerekek hasonló helyekre járnak (ugyanabba a jó gimibe vagy sportolnak/zenélnek. Kisebb eséllyel van energiája egy rossz család családfőjének arra, hogy a gyerekeit járassa ide-oda).
Nem reménytelen, de ha rossz családban nősz fel, az nehezíti a helyzeted.
Hogy mi a titok? Nem tudom, nem értek hozzá, illetve még nem alapítottam saját családot. De a szeretet, kommunikáció, önismeret feltételezem segít. Ha traumáid vannak a családod miatt, azokat érdemes mihamarabb feldolgozni, amit egy jó szakember meggyorsít. Illetve a pozitív spirál ugyanúgy működik szerintem, mint a negatív. Jó szociális kört alakítasz ki magad körül, nagyobb eséllyel lesz jó kapcsolatod, boldogabb, magabiztosabb leszel, ezáltal sikeresebb is stb. (Persze ezek nagy általánosítások, de én így tapasztaltam.)
Illetve persze egy ideális család sem tökéletes. Vannak dolgok, amiket én másképp csinálnék majd. De szeretem a családom és nagyon hálás vagyok nekik.
#22 Első hosszútávú kapcsolat. Én 22 vagyok, az idősebbik tesóm 20. Egyikünk sem házas. De ők már vagy 5 éve együtt vannak, mi meg együtt élünk a párommal. Számomra ez az ideális ennyi idősen, ilyen hosszú kapcsolatban. Szeretnék majd összeházasodni a párommal (akármilyen naivan is hangzik ez), de nem most, hanem néhány év múlva. Tesóméknál ugyanez. Szerintünk ennyi idősen, pláne egyetemistaként ez nagyon korai.
A 17 éves testvérem szingli, de rendkívül jól kezeli az olyan 'drámákat', amik körülötte zajlanak a suliban ilyen téren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!