Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért jó egy család? Az egyes...

Miért jó egy család? Az egyes családtagok szempontjából mi a jó ebben hosszú távon? A valóságban, nem egy idealizált, elképzelt családban.

Figyelt kérdés

jan. 18. 17:24
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:

19

És mi a titka?

Ha valaki sz.r családba születik, akkor onnantól reménytelen?

Akkor te és a testvéreid csak olyan párt kerestetek, akik ideális családból származnak?

jan. 18. 18:37
 22/42 A kérdező kommentje:

19

és még ehhez:

"Hosszútávon 3 boldog fiatalt neveltek fel a szüleim, akik elsőre egészséges boldog párkapcsolatot alakítottak ki"

itt a párkapcsolat mit jelent? elsőre kötött házasság, vagy első hosszabb kapcsolat, vagy...?

jan. 18. 18:40
 23/42 A kérdező kommentje:
17 régebben vágytam rá valamennyire, de a mai magyar valóságtükrében régóta nem
jan. 18. 18:42
 24/42 anonim ***** válasza:
96%
Vágysz rá még most is nemhiába tetted fel a kérdést. Nincs titok, szeretet kell és azzal járó érzések, viselkedés. Ha nincs a többi se van.
jan. 18. 18:46
 25/42 A kérdező kommentje:
20 Amit írsz, a fehér holló kategória. és találtál párt? Mert kb a sok sérült közt válogathatsz. Mondom úgy, hogy én is egy látszólag elketyegő, de belül totál sz.r családból származom - sérültség 1000-rel.
jan. 18. 18:47
 26/42 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha nem vágysz rá, akkor nyilván nem lesz jó. Nekem pl magyarázhatják, hogy mennyire jó cucc a tökfőzelék, ha egyszer a szagától is öklendeznem kell. Tök fölösleges bárkit győzködni ilyesmiről.
jan. 18. 18:48
 27/42 anonim ***** válasza:
100%

#21 A #19-es vagyok. Nem, kb fél éve együtt voltunk a párommal, mire megismertem a családját. Nem ez alapján szelektálok, legalábbis nem tudatosan. Azért vannak kevésbé ideális családból is barátaim, de valószínűleg arányaiban kevesebb, mert nem velük találkoztam. Lehet véletlen (ami azt jelentené, hogy sok ilyen család van), vagy lehet az is, hogy az így felnőtt gyerekek hasonlóan szocializálódnak. Passz, nem értek hozzá. Vagy ami szintén valószínű, hogy az ilyen gyerekek hasonló helyekre járnak (ugyanabba a jó gimibe vagy sportolnak/zenélnek. Kisebb eséllyel van energiája egy rossz család családfőjének arra, hogy a gyerekeit járassa ide-oda).

Nem reménytelen, de ha rossz családban nősz fel, az nehezíti a helyzeted.

Hogy mi a titok? Nem tudom, nem értek hozzá, illetve még nem alapítottam saját családot. De a szeretet, kommunikáció, önismeret feltételezem segít. Ha traumáid vannak a családod miatt, azokat érdemes mihamarabb feldolgozni, amit egy jó szakember meggyorsít. Illetve a pozitív spirál ugyanúgy működik szerintem, mint a negatív. Jó szociális kört alakítasz ki magad körül, nagyobb eséllyel lesz jó kapcsolatod, boldogabb, magabiztosabb leszel, ezáltal sikeresebb is stb. (Persze ezek nagy általánosítások, de én így tapasztaltam.)

Illetve persze egy ideális család sem tökéletes. Vannak dolgok, amiket én másképp csinálnék majd. De szeretem a családom és nagyon hálás vagyok nekik.

jan. 18. 18:50
 28/42 A kérdező kommentje:
24 Persze, akinél a szülők átadták, nem tudja megmondani, mert ott az a természetes, megtanulta észrevétlen.
jan. 18. 18:50
 29/42 anonim ***** válasza:
100%

#22 Első hosszútávú kapcsolat. Én 22 vagyok, az idősebbik tesóm 20. Egyikünk sem házas. De ők már vagy 5 éve együtt vannak, mi meg együtt élünk a párommal. Számomra ez az ideális ennyi idősen, ilyen hosszú kapcsolatban. Szeretnék majd összeházasodni a párommal (akármilyen naivan is hangzik ez), de nem most, hanem néhány év múlva. Tesóméknál ugyanez. Szerintünk ennyi idősen, pláne egyetemistaként ez nagyon korai.

A 17 éves testvérem szingli, de rendkívül jól kezeli az olyan 'drámákat', amik körülötte zajlanak a suliban ilyen téren.

jan. 18. 18:54
 30/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem teljesen észrevétlen kérdező, mert én látom milyen körülöttem máshol és tudok viszonyítani az én helyzetemhez. Persze nem szenvedtem hiányt szeretetben, törődésben, nálunk mindig a pénz volt a probléma. De arra jutott és tereltek is affelé, hogy tanulni kell, hogy valami legyen belőlem. Tanácsot mindig adnak, végighallgatnak. A párom már valamivel rosszabb életkörülmények között nevelkedett annak ellenére, hogy több pénzük volt. Sokkal érzéketlenebbnek tűnik emberekkel szemben (velünk nem egyáltalán), mint én és úgy érzem néha még nevelgetnem is kell. Viszont hajlandó változtatni és persze vannak olyan dolgok amelyekben neki van igaza, én szorulok úgymond tanításra. Na de megintcsak képes vagyok rá. Nem haragszunk meg egymásra minden kritika miatt, szeretjük egymást. Az alapja mindennek tényleg a jó neveltetés, vagy hogy fejlődni akarsz jobb irányba és hát az érzések egymás iránt, a "harc" egymásért. Semmi más.
jan. 18. 19:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!