Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megbolondulok már ettől a...

Megbolondulok már ettől a helyzettől, mit tegyek? 24/L

Figyelt kérdés

Már hónapok óta ezen dilemázok és nem jutok egyről a kettőre, végső megoldásként kiáncsi vagyok a ti véleményetekre is.

Szóval van 2 férfi, legyen X és Y. X-el több mint 4 éve vagyok együtt, Y-nal 1 hetet voltam 2 évvel ezelőtt, mikor X-el szakítottunk egy időre.Y előtte évekig a legjobb barátom volt és szerelmes volt belém .Nagyon boldog voltam mikor összejöttünk, de X visszakönyörögte magát és a körülmények miatt is úgy alakult, hogy vele maradtam.

2 év alatt sokat gondoltam Y-ra, főleg mostanában, az utóbbi heteknem egyre többet( meg folyamatosan róla álmodok, azt, hogy együtt vagyunk és olyankor nagyon boldog vagyok). Az összes barátom már unja, hogy állandóan csak miatta siránkozom, hogy ilyen meg olyan jó lett volna. Ő azt hiszem szeretne megint velem lenni, de semmit sem tudok biztosan. A barátaim azt tanácsolják, lépjek és próbáljam meg vele. De én nagyon félek az ismeretlentől, félek újra belevágni egy új kapcsolatba, és sajnálom X-et is, szeretem őt is, csak másképp, de igazából elég link alak.( 4 v után még egy eljegyzés se volt, nem hogy összekölzözés, kicsit belefáradtam ebbe is)

Mit tegyek? Mit tennétek a helyemben?

2010. okt. 23. 09:08
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
önmagamnak se ismerem be, mert nem így van. Ennyi
2010. okt. 23. 10:44
 12/16 anonim ***** válasza:
Y :-)
2010. okt. 23. 11:11
 13/16 anonim ***** válasza:

én a szívemre hallgatnék és megpróbálnám Y-nal. én is arra szoktam, igaz ennek következménye, hogy mindig koppanok egyet, de legalább megpróbáltam.. annak nem látom értelmét, hogy megszokásból legyek valakivel. 4 év után azért léphetett volna már valamit X, tudod mire gondolok.

te döntésed, neked kell tudnod.

2010. okt. 23. 11:31
 14/16 anonim ***** válasza:

Én azt tanácsolom, egy kis ideig legyél EGYEDÜL. Valahogy intézd el, hogy EGYIKKEL SE találkozz. Közben letisztulnának a dolgok.

Szerintem egyik sem az igazi. X mellett Y-ról álmodsz - de ez lehet, csak egy jó "ürügy", hogy kifejezd azt az érzésedet, hogy X-szel boldogtalan vagy. Nem jelenti azt automatikusan, hogy Y lenne a helyes döntés! Hiszen félsz, hogy Y mellett meg hiányoznának X-szel a megszokott kis dolgaitok (félteni az elveszett megszokást - ez sem hangzik valami szerelmesen!!!!) Nem csak X VAGY Y van. Ne akarj feltétlenül lehorgonyozni valamelyiknél, csak hogy ne maradj egyedül. Ha annyira boldoggá tett volna a "jó ember" (a szerelmes ezzel az érvvel se szokott jönni) Y, akkor nem hagyod ott a körülmények miatt X-ért.

Lehet, egyiket se szereted igazán. Kicsit számítónak tűnsz. Nem kritikaként mondom, csak tényként - mert a szerelmes ember nem azt latolgatja, hogy eljegyzi-e a másik, illetve hogy tudná-e őt annyira szeretni, mint régen (!)

29/N

2010. okt. 23. 13:14
 15/16 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, jelenleg nem vagyok szerlmes egyikbe se. X.be már nem, Y-ba még nem, de úgy érzem az tudnék lenni. Lehet számító vagyok, de 24 évesen már nem csak azt nézem, hogy együtt legyek valakivel, mert húú de jópasi és én most szerelmes vagyok, hanem olyat keresek, akit hosszútávon is tudnék szeretni, és akivel úgy érzem, hogy jól működne a kapcsolat, és nem kéne 28 évesen megint előről kezdeni. X-be is nagyon szerelmes voltam az elején, de hiába, mert viszonylag hamar elmúlt( 2 év alatt kb), miután rájöttem, hogy milyen ember is( a linkeskedése csak egy a rengeteg rossz tulajdonsága közül)
2010. okt. 23. 13:25
 16/16 anonim ***** válasza:
jajj ez a sok x meg y, elveszítettem a fonalat :(
2010. okt. 24. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!