Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felek, hogy megbolondulok,...

Felek, hogy megbolondulok, hogy nem tudok valasztani a ket elet kozott, mit tegyek, belefaradtam, a halal gondolata kisert?

Figyelt kérdés
29 evesen vagyom csaladra, ferjre, de nem kapom meg, mert lelki problemam van, hisztizni szoktam, tulerzekeny vagyok. Kulfoldon elek a parommal es nem tudom mitevo legyek. Nem vagyok eleg megerto vele mindenben es elofordul, hogy hisztizek, sirok. Jo ember, de tul racionalis es mondta, hogy en nem vagyok alkalmas felesegnek es anyanak, meg meg en is gyerekesen gondolkodom. Nagyon sok szeretetet adok neki, gondoskodom, hogy mindig tamogassam lelkileg, nagyon ragaszkodom hozza es o is szeret ezt nagyon ertikeli bennem, de sokszor nem ertem magam, osszeveszunk emiatt. Ma majdnem szakitottunk, es 3 het mulva tudnam megvenni a repulojegyet, hogy hazamehessek, addig gondolkodjak, de beleorulok a gondolatba, hogy elveszitem. Nagyon hianyzik az otthonom, de kosben o itt van, feladtam egy csomo mindent, hogy itt lehessek, nagyon jo ember, de sajnos en tulsagosan hirtelen haragu vagyok, de a legtobbszor szereto baratno, o a mindenem itt. Ha hazamegyek soha tobbet nem lathatom, nem tudok mar visszajonni ebbe az orszagba, megbolondulok. Utalom magam, ugy erzem nem kellek senkinek. Az elozo kapcsolatomban nem hisztiztem, ott is mindent megtettem a masikert, ezt o is mondta nekem, de nem tudott tervezni velem es ket evet elvett az eletembol, akkor megfogadtam, hogy meg egyszer nem megyek olyan kapcsolatba, ahol nem tudok tervezni a masikkal, most ismet itt vagyok. Bevettem egy par nyugtatot, ugy erzem meg akarok halni, remegek es felek, hogy elveszitem, hogy megorulok. Itt nem tudok pszichologushoz menni, rengeteg penz. Mit tegyek, mit csinaljak, hogy megvaltozzam, hogy felelosebb ember legyek, sajnos ez is problema nalam es nem tud felnezni ram emiatt elegge.Most is boguk es ilyenkor kiabranditom. Kerlek ne irjanak olyanok, akik azt mondjak, hogy egy hulye p*a vagyok, igy is tudom, hogy ezt nem csinalhatom es ismerem a hibaimat, de nem tudom hogy kezdjem el, ferjet, gyereket akarok, ha elrendeztem magam, de nem megy, probaltam, van egy gat, ami elottem all, felek az elettol, talan meg kellene halnom, nem vagyok a vilagra valo, most is sirok es nincs aki atoleljem, a barataim, csaladom mind tobb ezer meterre elnek. Bocsanat, ha tul hosszura nyujt, de nem tudom most massal megbeszelni, magamba temetkezem.
2011. jún. 14. 08:11
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
bocsanat, tobb ezer kilometer akart lenni.
2011. jún. 14. 08:15
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező!Annyit kiéreztem az írásodból, hogy ismét a te akaratod ellenére döntött valaki a sorsodról.Előfordul az ilyen mással is.DE! Nem ez a legnagyobb gond, hanem az, hogy önállótlan vagy és hogy érzelmileg labilis.Tanuld meg kontrollálni az érzelmeidet, alakíts ki önálló életet, akkor nem befolyásolhat mások jó vagy rosszindulata.Megveszed szépen azt a repülőjegyet(nem kell sírnod közben)hazajössz , lezárod életednek ezt a szakaszát, és kezdesz egy újat.Magadat pedig ne sajnáld ilyen erősen, annyi nyomorúság van a világban néhány könnycsepptől már nemigen hatódik meg senki.Na csak keményen, mint a Rolling Stone's!!!
2011. jún. 14. 08:30
 3/15 anonim ***** válasza:
73%
A problémádnak szerintem mélyebb gyökerei vannak, talán a gyerekkorodból... Nem rosszindulatból írom, de én is tök hasonló cipőben járok, mint te!! De én nem fogok hazamenni sem, inkább "összeszedem" magam, mert szeretjük egymást. Keress kinn melót, légy biztosabb magadban, tanulj, hallgast nyugtató zenét, Internetezz a barátaiddal. CSomó megoldás van! Ha nem bírod cérnával, írj privátban!! 29/L
2011. jún. 14. 08:31
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Pull yourself together!

Én is ilyen bőgős vagyok, és hisztis is, amikor nem vagyok kibékülve magammal... Teljes mértékben megértelek, annyi különbséggel, hogy én itthon vagyok, van kire számítanom.

Tessék összekapni magadat, és önállósodni, ahogy az előttem szólók is mondták.

"en nem vagyok alkalmas felesegnek es anyanak, meg meg en is gyerekesen gondolkodom" - biztos, hogy ő az igazi? Amikor a párommal megismerkedtem, az első pillanattól úgy éreztük, hogy egymástól akarunk gyereket, most rögtön. Persze vártunk még, és nálunk sem minden fenékig tejfel, de ha valamikor is ilyet mondott volna, én biztos kiábrándulok belőle. Lehet hogy az összes hisztid és problémád magaddal + hogy nem találod a helyed, az innen ered?

2011. jún. 14. 08:48
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Sokban hasonló a helyzetünk, csak én a másik oldalon (36 F)...

Nos, igen, nálunk is sokszor azon ment az összetűzés, hogy én túl racionálisan gondolkodom, és nem hagyom őt álmodozni. Igen, sajnos mi férfiak ilyenek vagyunk (legalábbis a legtöbb). Csak azzal tervezünk, amit a korlátaink lehetővé tesznek. Közben persze dolgoznunk kell azon is, hogy a korlátaink minél tágabbak legyenek. Nem tudom, nem értem, hogy miért olyan nagy baj az, ha egy férfi túl racionális?

Másrészt írtad, hogy gyakran hisztizel, kiborulsz, pedig ő jó ember. Nálunk is ugyanez volt. Ha este jókedvűen feküdt le, minden rendben volt, minden a helyén, reggelre képes volt a világ összes fájdalmával, megoldhatatlan problémákkal ébredni, és a véremet szívni ezekkel. Megmondom neked, ezt fél évig bírtam, hogy örökké, minden áldott nap utána szaladgálok, a problémáiról faggatom, próbálok megoldást nyújtani rá, vigasztalni, stb., aztán tudod mi lett??? Beleuntam a mindennapos hisztikbe és LESZ.RTAM a problémáit!!! mert tudtam, hogy úgysem tudom őket megoldani, mert igazából ő sem akarja megoldani, csak szenvedni szeret, de azt nagyon! Hát hagytam hogy szenvedjen, én pedig próbáltam magam függetleníteni. És azóta valóban független ember lettem...

Szóval gondolkozz, hogy tényleg szeretnéd-e ezt a kapcsolatot. És ha igen, próbálj meg az ő helyzetébe is belegondolni, és ha kell, ha úgy érzed, próbálj változtatni. Gondolj csak bele a párod helyzetébe. Mit lát, mit érez? Dolgozik egész nap, hazamegy, és legszivesebben mégis menekülne, mert minden nap a szenvedést látja az otthon melege helyett.

2011. jún. 14. 08:50
 6/15 A kérdező kommentje:
Talan a hisztim foleg onnan ered, hogy nem talalom a helyem, hogy vagyok bizonyos dolgokra, amiket nem kapok meg, ilyen peldaul a kozos tervezes, a hazassag. Mindig azt mondja, hogy tul komplez minden es nem csak feheren es feketen lehet latni a vilagot. A Mondta, hogy felesegul lenne valoszinuleg, ha felelossegteljesebb lenne, ha normalisan, felnott modjara tudnak vitatkozni, de velem nem lehet, pedig meg tud bantani es olyankor kiakadok, nem tudom visszafogni magam.
2011. jún. 14. 08:56
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Ne menj el, mert egy életre bánni fogod. Akarj megváltozni, ha szereted azt az embert. Ne bőgj és légy türelmes, ha ez nem is megy, inkább olyankor szó nélkül menj el otthonról, sétálj egy nagyot, és lehiggadsz, ne őt piszkáld. Adj egy esélyt magadnak, de figyelj oda a viselkedésedre, mert máshogy nem megy.
2011. jún. 14. 09:01
 8/15 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat, elgondolkodtat. En is attol felek,hogy nagyon megbanom, nelkule sehol sem lennek itt, rengeteget segitett a beilleszkedesben, szeret, kedves, nyugodt, higgadt szemelyiseg, mondta, hogy szeret, amit az elozo kapcsolatomban nem kaptam meg, de felek sajat magamtol is, nincs onbizalmam es mikor azt mondta, hogy nem vagyok alkalmas anyanak, akkor nagyon megbantott, de egyben talan igaza is van es nagyon haragszom magamra, ugy erzem senkit sem erdemlek meg es szinte konnyes szemmel nezem, ahogy eskuvoi kepeken dolgozik, mert fotos es irigykedem, hogy mennyi ideje vagyom en is ilyenre.
2011. jún. 14. 09:17
 9/15 anonim ***** válasza:

Hmm.. Szintén zenész, már ami a lelki problémákat illeti.

Én meg azt mondanám, ha ilyen helyzetben lennék, hogy nem éri meg a szenvedés, és a másikat inkább hagynám, hogy élje az életét. Csak én a másik oldalról látom ezt így (31F).

Volt is rá példa, hogy hagytam elmenni a szerelmet, de visszagondolva ma sem tudok jobbat. Mondjuk a módján finomítanék, de akkor és ott úgy sikerült.

Szét szakadt a szívem, de akkor is. Nem kérhetek senkitől efféle kompromisszumokat. Viszont én férfi vagyok, ezért másabb a nézőpontom. És folyamatosan igyekszem magamat megváltoztatni. Aki tud jobbat, szóljon! :)

2011. jún. 14. 09:24
 10/15 anonim ***** válasza:

Van abban vmi igazság,amit 2 kommenettel ezelőtt, írt a "másik nem" :).Hajlamosk vagyunk elfelejteni azt,h attól,h nem mutatják ki az érzéseiket (mármint nem úgy,ahogy mi azt !elvárnánk!,elfogadhatónak tartanánk)még ők is gondolnak vmit,megélik vhogy.

Három hét hosszú idő,át tudod gondolni azokat a dolgokat,amiket itt írtak neked. Alapjában valóban neked kell változnod.Meg kell nyugodnod! Én is sírós vagyok,néha jobban,néha kevésbé.És hidd el,h néha tök mindegy,h 200 km-re,vagy 2000 km-re vannak a szeretteid. Ülj le,gondold át,h mit vársz élettől,és mit kaphatsz meg a jelenlegi helyzetedben.Ha be tudod érni azzal mi van,akkor jó,ha nem,akkor irány a reptér.Nem követelheted egy embertől,h vegyen feleségül,nem hisztizhetsz emiatt. (sztem ez amúgy méltóságon aluli...nem kellek?...hmm...szevasz!!! - én legalábbis így vagyok beállítva)Ráaadásul még te magad is belátod,h abban amit a szemedre vet,igaza is van.Akkor??? Vegyél erőt magadon!Egyszerűen muszáj.Húzhatjátok még egy darabig,de így mi értelme van? Ha bőgnöd kell,bőgj,de ne azért,mert azt várod,h olyankor vki megsimogassa a buksidat,hanem h úgy add ki a feszkót.Még mindig jobb,mntha tányérokat törnél.

2011. jún. 14. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!