Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felek, hogy megbolondulok,...

Felek, hogy megbolondulok, hogy nem tudok valasztani a ket elet kozott, mit tegyek, belefaradtam, a halal gondolata kisert?

Figyelt kérdés
29 evesen vagyom csaladra, ferjre, de nem kapom meg, mert lelki problemam van, hisztizni szoktam, tulerzekeny vagyok. Kulfoldon elek a parommal es nem tudom mitevo legyek. Nem vagyok eleg megerto vele mindenben es elofordul, hogy hisztizek, sirok. Jo ember, de tul racionalis es mondta, hogy en nem vagyok alkalmas felesegnek es anyanak, meg meg en is gyerekesen gondolkodom. Nagyon sok szeretetet adok neki, gondoskodom, hogy mindig tamogassam lelkileg, nagyon ragaszkodom hozza es o is szeret ezt nagyon ertikeli bennem, de sokszor nem ertem magam, osszeveszunk emiatt. Ma majdnem szakitottunk, es 3 het mulva tudnam megvenni a repulojegyet, hogy hazamehessek, addig gondolkodjak, de beleorulok a gondolatba, hogy elveszitem. Nagyon hianyzik az otthonom, de kosben o itt van, feladtam egy csomo mindent, hogy itt lehessek, nagyon jo ember, de sajnos en tulsagosan hirtelen haragu vagyok, de a legtobbszor szereto baratno, o a mindenem itt. Ha hazamegyek soha tobbet nem lathatom, nem tudok mar visszajonni ebbe az orszagba, megbolondulok. Utalom magam, ugy erzem nem kellek senkinek. Az elozo kapcsolatomban nem hisztiztem, ott is mindent megtettem a masikert, ezt o is mondta nekem, de nem tudott tervezni velem es ket evet elvett az eletembol, akkor megfogadtam, hogy meg egyszer nem megyek olyan kapcsolatba, ahol nem tudok tervezni a masikkal, most ismet itt vagyok. Bevettem egy par nyugtatot, ugy erzem meg akarok halni, remegek es felek, hogy elveszitem, hogy megorulok. Itt nem tudok pszichologushoz menni, rengeteg penz. Mit tegyek, mit csinaljak, hogy megvaltozzam, hogy felelosebb ember legyek, sajnos ez is problema nalam es nem tud felnezni ram emiatt elegge.Most is boguk es ilyenkor kiabranditom. Kerlek ne irjanak olyanok, akik azt mondjak, hogy egy hulye p*a vagyok, igy is tudom, hogy ezt nem csinalhatom es ismerem a hibaimat, de nem tudom hogy kezdjem el, ferjet, gyereket akarok, ha elrendeztem magam, de nem megy, probaltam, van egy gat, ami elottem all, felek az elettol, talan meg kellene halnom, nem vagyok a vilagra valo, most is sirok es nincs aki atoleljem, a barataim, csaladom mind tobb ezer meterre elnek. Bocsanat, ha tul hosszura nyujt, de nem tudom most massal megbeszelni, magamba temetkezem.
2011. jún. 14. 08:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

*feladtam egy csomo mindent, hogy itt lehessek

Nekem ennyi infó bőven elég. Én - ha szeretem a párom - nem várom és nem fogadom el tőle, hogy feladjon értem egy csomó mindent.

Ha feladtál mindent, nem vagy önmagad, teljesen érthető, hogy hisztis vagy. (Jelzem, nem tolerálható, csak érthető.)

Még egy: egy kapcsolat akkor jó, ha épít. Téged rombol, mert hisztis vagy, nem boldog. Mi a kérdés?

Nem a szeretet tart össze benneteket, hanem az, hogy TE feláldoztad magadat, mert rögeszmésen ragaszkodsz hozzá (erre utalnak azok az indokolatlanul "nagy" szavak, hogy beleőrülsz, meg halál gondolata kísért). Te gondolkodás nélkül elmentél a pasival. Ő vajon hazamenne vele, ha kérnéd? Nem hiszem. Na ez a különbség köztetek, és ezért nem működik a dolog.

Mi a kérdés?

2011. jún. 14. 09:30
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

9.30 újra

vagyok bizonyos dolgokra, amiket nem kapok meg, ilyen peldaul a kozos tervezes, a hazassag

Hol vagy TE ebben a kapcsolatban? Feladtál mindent, a vágyaid meg le vannak sz*rva.

Nagyon nem fair, amit ez a pasi csinál veled. Ha nem akar elvenni (márpedig nem akar, ez tisztán látszik), tisztességesebb lenne, ha megmondaná, mert akkor józanabbul tudnál dönteni, mit áldozol fel ezért a kapcsolatért.

29 vagy, minél később lépsz ki ebből a kapcsolatból és kezdesz új életet, annál nehezebb lesz olyan párt találni, aki VELED AKAR családot alapítani.

Biztosan le fognak ezért pontozni, de sajnos akkor is ez a véleményem. :(

2011. jún. 14. 09:36
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon rágörcsöltél erre a család témára, mintha ez lenne az egyetlen értelme az életednek. Valószínű, hogy ettől a görcsös kapaszkodástól ijedt meg a barátod is.

Volt hasonló időszakom, bár kicsit más "céllal", de én is kiállhatatlan voltam. A kezembe került egy cikk, akkor gondolkoztam el, hogy hogyan is nézhet ki a helyzet a másik szemszögéből. Ha velem csinálnák azt, amit én vele, hogy reagálnék? Pechemre az jött ki, hogy pont úgy, ahogy teszi.

Aztán rájöttem, hogy másoktól várom, hogy megoldják az életemet, én csak tocsogok az önsajnálatban.

Fogtam egy papírt, felírtam minden olyan tulajdonságomat, amin változtatni akarok és minden hétre beosztottam egyet. Ha hisztizni akartam, akkor elszámoltam akár százig is - ha akkor is hisztizni akartam, akkor jogos volt. De 99%-ban mire a százig elértem, elszállt a "hisztizhetnékem".

Kerestem olyan elfoglaltságot, ami sikerélményt ad. Munkát, hobbit. Elkezdtem egy nyelvet tanulni, amivel jól haladtam. Beiratkoztam sportolni, amivel hihetetlen mennyiségű energiát tudtam levezetni. Nekem ez a kick-box volt, mert a zsákot bánthattam, ahogy jól esett, az edző meg a - már bocsánat - a belünket is kihajtotta. Mire vége lett az edzésnek, arra volt csak erőm, hogy nézzek ki a fejemből. De ahogy nőtt az állóképességem, fizikai erőm, egyre magabiztosabb és higgadtabb lettem.

Nem elhanyagolható mellékhatása volt az alakformálás, ami még több önbizalmat adott. Ahogy újabb és újabb, addig nem létező izmot fedeztem fel magamon, jól esett tükörbe nézni.

A munkámba is beleadtam apait-anyait, a szakmai visszajelzések és a bankszámlámon növekvő összeg is jó érzés volt.

Engem ezek tettek helyre, most már mondhatom, hogy 180 fokos fordulatot vett a személyiségem.

Dale Carnegie könyveit jó szívvel ajánlom (Sikerkalauz 1. és 2. rész). Alapvető dolgokat ír le, de mégis rádöbbent olyan dolgokra, amit magamnak se tudtam megfogalmazni. Emellett olvasmányos és gyakorlatias.

Egy szociálpszichológiai tankönyv is nagyjából ezeket írja le, csak hosszabban és gyakorlat nélkül.

Mindenhol árulják, de ha magyarul akarod olvasni, szerintem érdemes lenne akár postán is megrendelni - vagy talán netről is letölthető. Nekem szinte házipszichológusként működött, amíg betartottam a könyv tanácsait, gördülékeny volt minden.

2011. jún. 14. 09:38
 14/15 A kérdező kommentje:
O nem kerte, hogy adjak fel mindent, ez az en dontesem volt, neten ismerkedtunk meg es en ki akartam menni, ez az en dontesem volt. Volt mar egyszer nos, de rosszul vegzodott es ertem, hogy nem akar ugyanabba a hibaba esni, de neki nem olyan fontos ez a dolog.
2011. jún. 14. 09:50
 15/15 anonim ***** válasza:
.
2011. aug. 25. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!