Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám tönkreteszi az életem...

Anyám tönkreteszi az életem Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Ott kezdődött, hogy megszülettem, kaptam keresztanyámtól egy arany fülbevalót, 2 nap múlva zálogban volt. Tesóm 3 volt és 4 hónapos, ő otthon hagyott minket és elment inni 3 férfival a közeli parkba, úgy hívták nagyimat, hogy jöjjön értünk. Étlen szomjan voltunk ott, apám Afrikába gürizett, 1,5 év után jött haza és mire megadta anyám összes tartozását majdnem elfogyott a pénz, pedig havonta is küldött bőven. A gyerekkorom arról szólt, hogy anyám részegen aludt az ágyon, kaja semmi, lett egy nevelőapám (apám csak 10 évig bírta vele, elváltak) ő csinált nekünk vakarót (liszt víz élesztő) és azt ettük magában. Ha apámtól kaptam valamit, és nem dugtam el, akkor másnap eladta. Ha nem adtam neki oda, akkor nem kaptunk enni. 2.-os voltam, mikor elvállalta az osztálypénztárosi feladatokat, életében akkor az egyszer ment el a szülőire. Mindenki fizette a pénzt be és ő mind elitta, volt, hogy másnapra kellett vinnem be suliba pénzt, de hát nem volt, így azt mondtam, hogy otthon hagytam. Még rengeteget írhatnék. Most 27 éves vagyok rendes állásom van, párkapcsolatom, albérletet fizetek, autótörlesztést, és 2 hitelt amit anyámnak vettem fel, mert majdnem kilakoltatták őket. Az anyját magához költöztette sz összes nyugdíját elveszi és most kerülök bíróságra, mert nem fizette a hitelt, amit én vettem fel a nevemre. Azt mondta fizeti, de az összes felszólítást kidobta, hogy ne is tudjam meg. Így most mehetek a bíróságra, vagy kifizetek a havi bérem majdnem egész összegét. Rengeteg pénzt adtam neki, vissza semmit. De én mindig adok, mert megsajnálom. Szerintetek ő a rossz anya típus, vagy én látom rosszul a dolgokat.
2010. okt. 20. 19:25
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
74%

ez durva, nem hiszem hogy meg tudod változtatni őt, mert sajnos erre szocializálódott az évek során :(

Tanulj anyukád viselkedéséből, én pl soha többet nem bíznék rá semmilyen pénzt, hanem szépen elvinném egy orvoshoz, hátha kigyógyítanák az alkoholizmusából. Szerintem így ne élősködjön a családja nyakán, mert csak nyomorba dönt mindenkit saját maga után rántva őket.

2010. okt. 21. 15:17
 42/44 anonim ***** válasza:
100%

Döbbentem olvasom a soraidat, hogy miket művelt anyád, és te mégis úgy gondolod hogy sajnálnád ha nem segíthetnél rajta, te egy nagyon jó ember lehetsz.

csak sajnos anyukád nagyon hozzászokhatott ehhez, h vki majd elsimítja a dolgait utána, mást már rég elhagytak volna ilyen esetben. a pokolhoz vezető út is jóindulattal van ám kikövezve, sztem inkább azzal kéne szembesíteni anyukádat, hogy neked már önálló életed van, és nem foglalkozhatsz egy életen át azzal hogy az ő f@szságai miatt tartsd a hátad, főleg hogy soha semmi jót nem kapsz érte, ez így nem igazságos. Szerintem anyukád pszichésen beteg, azért ilyen.

2010. okt. 21. 15:23
 43/44 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, nem is gondoltam volna, hogy ennyien megértitek ezt. Jól esett egy kicsit kiadni magamból így személytelenül, hogy nem ismer senki így könnyebb volt. Nem tudom, hogy lesz tovább, félek, ahogy eddig... Remélem a legjobbakat és köszönöm nektek
2010. okt. 22. 14:27
 44/44 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy nem tudod, hogy lesz tovább? Én tudom. Nemet fogsz mondani!!! Nemet kell mondanod!!! Állj végre a sarkadra! Meg tudod csinálni, nekem is sikerült.
2010. okt. 22. 18:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!