Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám tönkreteszi az életem...

Anyám tönkreteszi az életem Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Ott kezdődött, hogy megszülettem, kaptam keresztanyámtól egy arany fülbevalót, 2 nap múlva zálogban volt. Tesóm 3 volt és 4 hónapos, ő otthon hagyott minket és elment inni 3 férfival a közeli parkba, úgy hívták nagyimat, hogy jöjjön értünk. Étlen szomjan voltunk ott, apám Afrikába gürizett, 1,5 év után jött haza és mire megadta anyám összes tartozását majdnem elfogyott a pénz, pedig havonta is küldött bőven. A gyerekkorom arról szólt, hogy anyám részegen aludt az ágyon, kaja semmi, lett egy nevelőapám (apám csak 10 évig bírta vele, elváltak) ő csinált nekünk vakarót (liszt víz élesztő) és azt ettük magában. Ha apámtól kaptam valamit, és nem dugtam el, akkor másnap eladta. Ha nem adtam neki oda, akkor nem kaptunk enni. 2.-os voltam, mikor elvállalta az osztálypénztárosi feladatokat, életében akkor az egyszer ment el a szülőire. Mindenki fizette a pénzt be és ő mind elitta, volt, hogy másnapra kellett vinnem be suliba pénzt, de hát nem volt, így azt mondtam, hogy otthon hagytam. Még rengeteget írhatnék. Most 27 éves vagyok rendes állásom van, párkapcsolatom, albérletet fizetek, autótörlesztést, és 2 hitelt amit anyámnak vettem fel, mert majdnem kilakoltatták őket. Az anyját magához költöztette sz összes nyugdíját elveszi és most kerülök bíróságra, mert nem fizette a hitelt, amit én vettem fel a nevemre. Azt mondta fizeti, de az összes felszólítást kidobta, hogy ne is tudjam meg. Így most mehetek a bíróságra, vagy kifizetek a havi bérem majdnem egész összegét. Rengeteg pénzt adtam neki, vissza semmit. De én mindig adok, mert megsajnálom. Szerintetek ő a rossz anya típus, vagy én látom rosszul a dolgokat.
2010. okt. 20. 19:25
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
100%
Na látod ez is durva. Te segíted ahogy tudod, ő meg baromságokra költi a pénzt. Mi értelme van ennek? Ha végre magára hagynád, akkor talán megértené, hogy az élet nem csupa szórakozásból, meg vásárolgatásból áll. Igenis el kell mennie dolgozni és fizetnie kell a hitelt, amit felvetetett veled. Ha kell állj elé és ordítva magyarázd el neki, hogy ez így nem normális.
2010. okt. 20. 20:46
 32/44 anonim ***** válasza:
100%

Tanulj nem nemet mondani. Nagyon nehéz lesz, de sikerülni fog. Ha igazán akarod, akkor sikerül. Ne mondd, hogy nem tudom...nem megy...stb...

Mondogasd magadnak, hogy kemény vagy és meg tudod csinálni.

2010. okt. 20. 20:49
 33/44 A kérdező kommentje:

Hát alkoholista fejjel, fogak nélkül, 53 évesen nem veszi fel a kutya se dolgozni, meg hát nem is akar dolgozni. Volt, hogy kérte tegyem be a munkahelyemre takarítónak, vagy biztos megtanul fénymásolni. Na akkor el is vágtam volna magam a melóhelyemen.

De igazatok van, megpróbálok nemet mondani, csak akkor azon jár az agyam, hogy lehet, most tényleg nagy szüksége van rá. Volt, hogy bevásároltam neki húst, tejet, tojást mindent. Hát az annyira nem villanyozta fel mint a pénz.

2010. okt. 20. 20:50
 34/44 A kérdező kommentje:
És szegény tesóm hasonló cipőben jár, ő 6 évig külföldön dolgozott, apuval lakott kint és egy lakásra valót összehoztak a párjával. Akkor maradtam egyedül
2010. okt. 20. 20:52
 35/44 anonim ***** válasza:
100%

Ne foglalkozz azzal, hogy mi az, ami felvillanyozza!

A mindennapit add meg neki (ha kötelességet vagy szánalmat érzel), de ne a pijára valót! Ha pénzt adsz neki, úgy is elissza! Ebben a korban már úgy sem fog megváltozni (hacsak nem következik be valamilyen drasztikus dolog, vagy még akkor sem)!

2010. okt. 20. 21:09
 36/44 anonim ***** válasza:
100%
Mért vettél fel neki hitelt butaság volt.
2010. okt. 20. 21:44
 37/44 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam el az összes hozzászólást.Azt értem, hogy az anyud alkoholista, s rossz életed volt.De mégis mit vártál, amikor a gyerekeként is elköltötte az összes pénzt?

Naívnak lehetne mondani, hogy vettél fel neki hitelt, holott tudtad, hogy milyen.

Az én anyum is rémes, de mégsem vennék fel neki sosem hitelt(!), mert nem tudnám vissza fizetni.Ennyi.

Az hogy veled mi lesz..Szerintem keres fel egy családsegítőst, aki megpróbál segíteni anyudon, a mamádat elvinni onnan, mert ő az anyudnál szerintem éhezik, anyudat meg szerintem ki kellene vizsgáltatni.

2010. okt. 21. 09:23
 38/44 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyon-nagyon sajnálod, akkor sem kell neki vásárolnod. A nagymama is elköltözhetne tőle, ha más nem egy nyugdíjas otthonba. Mindenki talál munkát, aki akar. Lehet, hogy a városban kell árvácskát ültetnie, mint közmunkás, vagy egy wc-ben kellene beszednie a 100 Ft-ot a pisilésért, esetleg egy zöld mellényben csikket szednie, de az is munka és nem szégyen. Valamit csak találna. Tegye le a piát, fürödjön meg, öltözzön fel normálisan és induljon el munkát nézni. Az, hogy nincs foga...hát istenem másnak sincs. Van egy ismerősünk, 0 db foga van és levelet válogat, van munkája. Lehet, hogy keveset fog keresni, de az is több a semminél. Létezik munkaügyi központ is, jelentkezzen be!
2010. okt. 21. 10:33
 39/44 anonim ***** válasza:
100%

Az nem kifejezés,hogy rossz anya típus!Ez nem is lehet kérdés...

Én azon csodálkozom,hogy egyáltalán túlélted mellette és normális ember lett belőled.

Persze,hogy tönkreteszi az életed,mert hagyod!Hiába akarsz jó szándékú lenni vele,ő ezzel csak visszaél és nem valószínű,hogy változni fog.Én azt javaslom,éld a magad külön életét és tarts minél nagyobb távolságot vele!Ne segíts többé neki anyagilag.Ha kipakolják,hát tegyék,csak magának köszönheti!Talán majd akkor ráébred,hogy nagyon elszúrt valamit.Bár lehet,hogy még akkor is csak az ital érdekelné.Szomorú ,de ez van.Segíteni csak annak érdemes,aki maga is igényli és nem él vissza vele.

2010. okt. 21. 12:04
 40/44 anonim ***** válasza:
100%

Talán nem is az a legfontosabb,hogy milyen rokoni kapcsolatban vagyunk valakivel,hanem az,hogy milyen ember...

Anyukád törődött veled?Nem.Csak a maga dolgával foglalkozott.Tedd most te is ezt.Hidd el,ez a legbölcsebb megoldás,mert hiába is küzdesz kézzel lábbal,hogy segíts neki,nem fog sikerülni.Nincs a világon annyi pénz és jóindulat ,amivel egy ilyen típusú embert meg lehet menteni!

2010. okt. 21. 12:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!