Anyám tönkreteszi az életem Mit tegyek?
Tanulj nem nemet mondani. Nagyon nehéz lesz, de sikerülni fog. Ha igazán akarod, akkor sikerül. Ne mondd, hogy nem tudom...nem megy...stb...
Mondogasd magadnak, hogy kemény vagy és meg tudod csinálni.
Hát alkoholista fejjel, fogak nélkül, 53 évesen nem veszi fel a kutya se dolgozni, meg hát nem is akar dolgozni. Volt, hogy kérte tegyem be a munkahelyemre takarítónak, vagy biztos megtanul fénymásolni. Na akkor el is vágtam volna magam a melóhelyemen.
De igazatok van, megpróbálok nemet mondani, csak akkor azon jár az agyam, hogy lehet, most tényleg nagy szüksége van rá. Volt, hogy bevásároltam neki húst, tejet, tojást mindent. Hát az annyira nem villanyozta fel mint a pénz.
Ne foglalkozz azzal, hogy mi az, ami felvillanyozza!
A mindennapit add meg neki (ha kötelességet vagy szánalmat érzel), de ne a pijára valót! Ha pénzt adsz neki, úgy is elissza! Ebben a korban már úgy sem fog megváltozni (hacsak nem következik be valamilyen drasztikus dolog, vagy még akkor sem)!
Nem olvastam el az összes hozzászólást.Azt értem, hogy az anyud alkoholista, s rossz életed volt.De mégis mit vártál, amikor a gyerekeként is elköltötte az összes pénzt?
Naívnak lehetne mondani, hogy vettél fel neki hitelt, holott tudtad, hogy milyen.
Az én anyum is rémes, de mégsem vennék fel neki sosem hitelt(!), mert nem tudnám vissza fizetni.Ennyi.
Az hogy veled mi lesz..Szerintem keres fel egy családsegítőst, aki megpróbál segíteni anyudon, a mamádat elvinni onnan, mert ő az anyudnál szerintem éhezik, anyudat meg szerintem ki kellene vizsgáltatni.
Az nem kifejezés,hogy rossz anya típus!Ez nem is lehet kérdés...
Én azon csodálkozom,hogy egyáltalán túlélted mellette és normális ember lett belőled.
Persze,hogy tönkreteszi az életed,mert hagyod!Hiába akarsz jó szándékú lenni vele,ő ezzel csak visszaél és nem valószínű,hogy változni fog.Én azt javaslom,éld a magad külön életét és tarts minél nagyobb távolságot vele!Ne segíts többé neki anyagilag.Ha kipakolják,hát tegyék,csak magának köszönheti!Talán majd akkor ráébred,hogy nagyon elszúrt valamit.Bár lehet,hogy még akkor is csak az ital érdekelné.Szomorú ,de ez van.Segíteni csak annak érdemes,aki maga is igényli és nem él vissza vele.
Talán nem is az a legfontosabb,hogy milyen rokoni kapcsolatban vagyunk valakivel,hanem az,hogy milyen ember...
Anyukád törődött veled?Nem.Csak a maga dolgával foglalkozott.Tedd most te is ezt.Hidd el,ez a legbölcsebb megoldás,mert hiába is küzdesz kézzel lábbal,hogy segíts neki,nem fog sikerülni.Nincs a világon annyi pénz és jóindulat ,amivel egy ilyen típusú embert meg lehet menteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!