Anyám tönkreteszi az életem Mit tegyek?
Nagyon durva, amiket leírtál. Át tudom érezni a helyzetedet, mert nálunk is voltak gondok (nem ennyire durva, de egy-két dolog hasonló). Valószínűleg megfelelési kényszered van. Ezt úgy kell elképzelni, hogy mindig megpróbálsz anyukádon segíteni, bármit kér megteszed, mert azt hiszed, akkor szeretni fog. Hitelt veszel fel, pedig tudod, hogy nem fogja fizetni, magadhoz is vennéd, bár tudod, hogy rámenne a kapcsolatod, képes lennél kifizetni a számláit, csak hogy megmaradjon a lakása, de közben azt is tudod, hogy soha nem fog dolgozni, nem fog leszokni az italról sem. Azt is tudod a lelked mélyén, hogy bármit teszel, ő soha sem fogja megköszönni, értékelni. Nem vagy köteles helyrehozni mindent, amit ő elszúrt. Felnőtt ember vagy, van saját életed. Neked azzal kell törődni, nem padig anyukát istápolni, mert a könyvek azt írják, hogy légy hálás neki, amiért megszült. Ő lehetne hálás, amiért eddig is próbáltál neki segíteni. Nem te akartál megszületni, így nem tartozol neki semmivel.
Mindig gondold végig, mielőtt teszel valamit.
Pl.:
- Mi van akkor, ha nem fizeted ki a számláit? - semmi. Majd kilakoltatják, de az nem a te hibád, csakis az övé.
- Mi van, ha nem lesz pénze? - semmi. Legalább aznap nem fog inni.
- Mi van, ha nem látogatod? -semmi. Megharagszik rád? Miért? Azért, mert nem akarod látni, ahogy részegen fetreng? - majd megbékél.
Ne foglalkozz mindig másokkal!!!! Tudom, hogy az anyád és szereted, meg sajnálod is, de ne tedd tönkre a saját életedet is. NEM ÉRI MEG! Ha pénzt kér, mondd neki, hogy NINCS. Ha hitelt akar felvetetni veled, mondd, hogy NEM.
Ő rontotta el az életét, hát hozza is helyre. Ne hagyd, hogy érzelmileg zsaroljon.
Ezeket csak azért mondom, mert engem 1,5 évig kezeltek szorongásos depressziós zavarral, gyógyszerekkel tömtek, és a párkapcsolatom is romokban hevert anyám hasonló dolgai miatt. Ő csak közepesen alkoholista, tehát nem fetreng részegen, dolgozik is, meg ellátja a tesómat, de sokszor akart pénzt kicsikarni tőlem, néha sikerült is. Sokszor megalázott mások előtt. Aztán egy napon teljesen bekattantam, hetekig csak sírtam és nem tudtam miért. Szépen lassan derült ki, hogy megfelelési kényszerem volt. Mára szinte teljesen elmúlt. Ha kell menj te is pszichiáterhez, vagy pszichológushoz. Hidd el segíteni fog. Légy erős! Mondj nemet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!