Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám tönkreteszi az életem...

Anyám tönkreteszi az életem Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Ott kezdődött, hogy megszülettem, kaptam keresztanyámtól egy arany fülbevalót, 2 nap múlva zálogban volt. Tesóm 3 volt és 4 hónapos, ő otthon hagyott minket és elment inni 3 férfival a közeli parkba, úgy hívták nagyimat, hogy jöjjön értünk. Étlen szomjan voltunk ott, apám Afrikába gürizett, 1,5 év után jött haza és mire megadta anyám összes tartozását majdnem elfogyott a pénz, pedig havonta is küldött bőven. A gyerekkorom arról szólt, hogy anyám részegen aludt az ágyon, kaja semmi, lett egy nevelőapám (apám csak 10 évig bírta vele, elváltak) ő csinált nekünk vakarót (liszt víz élesztő) és azt ettük magában. Ha apámtól kaptam valamit, és nem dugtam el, akkor másnap eladta. Ha nem adtam neki oda, akkor nem kaptunk enni. 2.-os voltam, mikor elvállalta az osztálypénztárosi feladatokat, életében akkor az egyszer ment el a szülőire. Mindenki fizette a pénzt be és ő mind elitta, volt, hogy másnapra kellett vinnem be suliba pénzt, de hát nem volt, így azt mondtam, hogy otthon hagytam. Még rengeteget írhatnék. Most 27 éves vagyok rendes állásom van, párkapcsolatom, albérletet fizetek, autótörlesztést, és 2 hitelt amit anyámnak vettem fel, mert majdnem kilakoltatták őket. Az anyját magához költöztette sz összes nyugdíját elveszi és most kerülök bíróságra, mert nem fizette a hitelt, amit én vettem fel a nevemre. Azt mondta fizeti, de az összes felszólítást kidobta, hogy ne is tudjam meg. Így most mehetek a bíróságra, vagy kifizetek a havi bérem majdnem egész összegét. Rengeteg pénzt adtam neki, vissza semmit. De én mindig adok, mert megsajnálom. Szerintetek ő a rossz anya típus, vagy én látom rosszul a dolgokat.
2010. okt. 20. 19:25
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:
Az orvos is megmondta, hogy azért vagyunk tesómmal olyan véknyak, mert nem volt, amit a szervezet felhasznált volna az egészséges csontok fejlődésére.
2010. okt. 20. 20:25
 22/44 anonim válasza:
Nos a leg egyszerűbb innen írni...a legtöbbeknek...csaskhogy velem is hasonló történt...anyám alkoholista ugyanígy...apám elhagyta 17 év után...most 28 vagyok...anyámat kilakoltatták mert semmitsem tudott fizetni...anyám anyja azt mondta egy fillért se adjunk neki és ő sem fog...ez nem ment deh nem volt mit tenni kötve van a kezem így belementem mivel albérletben élek a feleségemmel így nemsokat tehetük...anyám anyja meg nemfogja tudni szint úgy befogadni...ezért öcsém ötlete az elvonó volt ahol kap szállást és ellátást...2.hete van bent hatalmas elvonási tünetekkel.Sajnálljuk deh nemtudunk mit csinállni és hogy őszinte legyek max akkor tennék valamit ha gazdag lennék ugyanis tönkre tette az életem...az iskolában is mindig égtem h hol voltak hol nemvoltak könyveim mert ha év elején nagy nehezen megvette rá 4-5 hétrer el is adta és amit találtam otthon azokat kelett vhogy el adnom és megvennem a könyveimet valahogy...deh ink a többiek segítettek az osztályban kölcsön adtak stb ez 2.-os koromban volt.mikor kicsi voltam számtalanszor maradtunk otthon egyedül öcsémmel volt h 2 napig haza sem jött...aztán egyszer csak 2. nap este hót részegen pár szomszéd becipeli nekünk pedig adnak enni és inni...ezeket mostis nagyon szégyellem...
2010. okt. 20. 20:31
 23/44 A kérdező kommentje:
Gondolom, Én is szégyenlem még a mai napig, sokan azt hiszik, hogy egy angyal, mert nem akarom, meg egyszerűen nem is tudnám ezt elmondani senkinek. Hogy ezeket a szavakat és mondatokat írom, csak bőgök és bőgök. Még jó hogy a párom csak 9 után jön haza, addig legalább kisírom magam. Nem tudja szegény, hogy lelkileg ki vagyok, nem mutatom ki.
2010. okt. 20. 20:34
 24/44 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon durva, amiket leírtál. Át tudom érezni a helyzetedet, mert nálunk is voltak gondok (nem ennyire durva, de egy-két dolog hasonló). Valószínűleg megfelelési kényszered van. Ezt úgy kell elképzelni, hogy mindig megpróbálsz anyukádon segíteni, bármit kér megteszed, mert azt hiszed, akkor szeretni fog. Hitelt veszel fel, pedig tudod, hogy nem fogja fizetni, magadhoz is vennéd, bár tudod, hogy rámenne a kapcsolatod, képes lennél kifizetni a számláit, csak hogy megmaradjon a lakása, de közben azt is tudod, hogy soha nem fog dolgozni, nem fog leszokni az italról sem. Azt is tudod a lelked mélyén, hogy bármit teszel, ő soha sem fogja megköszönni, értékelni. Nem vagy köteles helyrehozni mindent, amit ő elszúrt. Felnőtt ember vagy, van saját életed. Neked azzal kell törődni, nem padig anyukát istápolni, mert a könyvek azt írják, hogy légy hálás neki, amiért megszült. Ő lehetne hálás, amiért eddig is próbáltál neki segíteni. Nem te akartál megszületni, így nem tartozol neki semmivel.

Mindig gondold végig, mielőtt teszel valamit.

Pl.:

- Mi van akkor, ha nem fizeted ki a számláit? - semmi. Majd kilakoltatják, de az nem a te hibád, csakis az övé.

- Mi van, ha nem lesz pénze? - semmi. Legalább aznap nem fog inni.

- Mi van, ha nem látogatod? -semmi. Megharagszik rád? Miért? Azért, mert nem akarod látni, ahogy részegen fetreng? - majd megbékél.

Ne foglalkozz mindig másokkal!!!! Tudom, hogy az anyád és szereted, meg sajnálod is, de ne tedd tönkre a saját életedet is. NEM ÉRI MEG! Ha pénzt kér, mondd neki, hogy NINCS. Ha hitelt akar felvetetni veled, mondd, hogy NEM.

Ő rontotta el az életét, hát hozza is helyre. Ne hagyd, hogy érzelmileg zsaroljon.

Ezeket csak azért mondom, mert engem 1,5 évig kezeltek szorongásos depressziós zavarral, gyógyszerekkel tömtek, és a párkapcsolatom is romokban hevert anyám hasonló dolgai miatt. Ő csak közepesen alkoholista, tehát nem fetreng részegen, dolgozik is, meg ellátja a tesómat, de sokszor akart pénzt kicsikarni tőlem, néha sikerült is. Sokszor megalázott mások előtt. Aztán egy napon teljesen bekattantam, hetekig csak sírtam és nem tudtam miért. Szépen lassan derült ki, hogy megfelelési kényszerem volt. Mára szinte teljesen elmúlt. Ha kell menj te is pszichiáterhez, vagy pszichológushoz. Hidd el segíteni fog. Légy erős! Mondj nemet!

2010. okt. 20. 20:35
 25/44 A kérdező kommentje:
nekem sem voltak könyveim, még füzeteim sem. Volt, hogy kockasajtos dobozt kellett vinni rajzórára és azt sem tudtam, azt mondtam, hogy otthon hagytam és egyest kaptam. És sokszor hurcoltak meg még gyerekként is ő miatta, amit nem tudok elfelejteni de talán feldolgozni sem.
2010. okt. 20. 20:37
 26/44 anonim ***** válasza:
100%
Az sem lehet egyszerű, hogy lavíroznod kell a párod és saját magad, meg anyud között! Mert gondolom a párod nem nézi jó szemmel amit csinálsz ( valahol ugye érthető is, hisz szeret téged, és nem akarja azt látni, hogy tönkreteszed magad) , közben titkon segítesz anyudnak, de tudod, hogy ezzel a párodat bántod meg, és még tartani is kell magad, hogy ne lássa minden mennyire kikészít, mert akkor megint csak az jön, hogy neki van igaza, és tönkreteszed magad... pfffffffffffffffff nem egyszerű :(
2010. okt. 20. 20:39
 27/44 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, annyira köszönöm, hogy segíteni akartok. És igazad van, tényleg sosem köszön meg semmit, és ha csak megemlítem neki, hogy adhatna meg valamit, vagy épp finoman számon kérem, hogy miért vett bohócos hátizsákot, vagy olyan boszorkány kabalát, hogy ha tapsolsz, akkor elkezd vihogni, akkor elkezd ordítani, hogy miért hánytorgatom fel neki ezt
2010. okt. 20. 20:40
 28/44 anonim ***** válasza:
100%
Sztem te vagy balek, én már régen hátat fordítottam volna ilyen embereknek ha az anyám ha nem...
2010. okt. 20. 20:42
 29/44 A kérdező kommentje:
Még egyszer köszönöm a válaszokat, 9 után jön haza a párom, ha már itthon van, akkor nem tudok írni. Egy kicsit jobban érzem magam, hogy nem velem van a baj, és anyám tényleg nem a megfelelő anya. Csak a baj, hogy ezután is megy minden, ahogy eddig.
2010. okt. 20. 20:43
 30/44 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy balek vagyok, de egyszerűen nem tudok nemet mondani
2010. okt. 20. 20:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!