Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám tönkreteszi az életem...

Anyám tönkreteszi az életem Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Ott kezdődött, hogy megszülettem, kaptam keresztanyámtól egy arany fülbevalót, 2 nap múlva zálogban volt. Tesóm 3 volt és 4 hónapos, ő otthon hagyott minket és elment inni 3 férfival a közeli parkba, úgy hívták nagyimat, hogy jöjjön értünk. Étlen szomjan voltunk ott, apám Afrikába gürizett, 1,5 év után jött haza és mire megadta anyám összes tartozását majdnem elfogyott a pénz, pedig havonta is küldött bőven. A gyerekkorom arról szólt, hogy anyám részegen aludt az ágyon, kaja semmi, lett egy nevelőapám (apám csak 10 évig bírta vele, elváltak) ő csinált nekünk vakarót (liszt víz élesztő) és azt ettük magában. Ha apámtól kaptam valamit, és nem dugtam el, akkor másnap eladta. Ha nem adtam neki oda, akkor nem kaptunk enni. 2.-os voltam, mikor elvállalta az osztálypénztárosi feladatokat, életében akkor az egyszer ment el a szülőire. Mindenki fizette a pénzt be és ő mind elitta, volt, hogy másnapra kellett vinnem be suliba pénzt, de hát nem volt, így azt mondtam, hogy otthon hagytam. Még rengeteget írhatnék. Most 27 éves vagyok rendes állásom van, párkapcsolatom, albérletet fizetek, autótörlesztést, és 2 hitelt amit anyámnak vettem fel, mert majdnem kilakoltatták őket. Az anyját magához költöztette sz összes nyugdíját elveszi és most kerülök bíróságra, mert nem fizette a hitelt, amit én vettem fel a nevemre. Azt mondta fizeti, de az összes felszólítást kidobta, hogy ne is tudjam meg. Így most mehetek a bíróságra, vagy kifizetek a havi bérem majdnem egész összegét. Rengeteg pénzt adtam neki, vissza semmit. De én mindig adok, mert megsajnálom. Szerintetek ő a rossz anya típus, vagy én látom rosszul a dolgokat.
2010. okt. 20. 19:25
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem az apukád nevelt fel, mikor elváltak?

Hogy hagyhatott rá benneteket?

2010. okt. 20. 19:54
 12/44 A kérdező kommentje:
Anyám összefogott a testvérével és azt hazudták a tárgyaláson, hogy apám alkoholista és veri, meg minket is ver, és apámnak már nem volt több pénze, hogy harcoljon ellenne, így is ő fizette a saját meg anyám ügyvédjét is. Anyám elvett tőle mindent, még a ruháit is kidobálta, csak hogy ne kérje el tőle apu. apámat még asszonytartási díjra is kötelezni akarták, mert anyám azt mondta, hogy apám nem hagyta dolgozni.
2010. okt. 20. 20:00
 13/44 A kérdező kommentje:
Arról meg nem is beszélve, hogy anyám arra tanított minket, hogy heti egyszer kell fürdeni, vasárnap este, meg hajatmosni is akkor kell. Egész általános iskolás koromban 1 fogkefém volt, volt hogy hónapokig nem volt fogkrém, annak most meg is volt az eredménye, minden fogam rossz volt. Azt tudni kell, hogy anyám 2-3 havonta fürdik, nincs egy foga se, mert azt mondta, amikor még volt foga, hogy amiatt romlottak el, mert túl gyakran mossa őket. Emlékszem, hogy életemben nem láttam fogat mosni. A fürdés nálunk sima vízzel zajlott, még szappanunk se volt.
2010. okt. 20. 20:03
 14/44 A kérdező kommentje:
Nevelőapám cukorbeteg lett, letört, meggyötört ember, de nincs hová mennie így marad. A munkáján felül még hétvégente is megy dolgozni fájó lábbal, mert anyám elzavarja, ha nem hoz haza pénzt.
2010. okt. 20. 20:06
 15/44 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén sajnállak, pokoli gyermekkorod lehetett. Ha jól ismerem az ide vonatkozó jogszabályt, most te vagy pácban annak ellenére, hogy csak segíteni akartál. Azt fontos lenne tudnom, hogy kinek a nevén van az ominózus hitel. A kezesség vállalása is egy külön kategória. Mindenesetre a bíróságra azzal nem mehetsz oda, hogy te csak segíteni akartál. Csúnya dolgot mondok, de itt most be kell mártanod az édesanyád. Próbálj meg keresni papírokat, leveleket, számlákat, bármit, amivel a bíróságon bizonyíthatod, hogy a hitelt ő nem fizette és nem te. Sok szerencsét!
2010. okt. 20. 20:07
 16/44 A kérdező kommentje:
sajnos a nevemen van a hitel. Ma egész nap telefonálgattam, ma derült ki ez az egész, azért is írtam ide, mert ma teljesen kiakadtam. Nagy valószínűséggel le fogják tiltani a béremből, akkor a főnököm rosszakat fog rólam gondolni, mert hát soha nem mondom senkinek, hogy anyám milyen.
2010. okt. 20. 20:13
 17/44 anonim ***** válasza:
100%
Jobb lenne ha távol maradnál tőle, tudom h. nehéz (tapasztalat), de ha nem teszed magával fog téged is rántani és elég valószínű h. akaratod ellenére is olyan lesz az életed, mint neki! Gondolj csak bele, h. mi lesz ha az egyetlen biztos pont a barátod(akit szeretsz és feltételezem jól megvagytok)elhagyna az anyád miatt? Mindenki saját maga felelős a saját életéért, nem szabad magad okolnod miatta!
2010. okt. 20. 20:15
 18/44 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésedre válaszolva: nem teszi tönkre az életed!

A gyermekkorodat, na azt taccsra vágta rendesen, de mint írod, mára az életed normális kerékvágásba került. Legyél magadra emiatt nagyon-nagyon büszke! Sikerült kilépned az édesanyád nyomorából, sanjos sok gyermek felnőve a deviás szülő mintájára él.

Próbálj elvonatkoztatni a továbbiakban az ő élete és a sajátod között. Segítsd, ha tudod, hiszen az édesanyád, de sose hagyd, hogy kihasználjon.

A régi rossz emlékeket elfelejteni sosem fogod tudni, de idővel minde fájdalom enyhül..

Kitartást!!

2010. okt. 20. 20:18
 19/44 anonim ***** válasza:
100%

Minden tiszteletem a tiéd, hogy ilyen gyermekkor, és ilyen megpróbáltatások után még kiállsz anyud mellett! Én is imádom Anyukámat, számomra ő a példakép , egyedül nevelt fel bennünket, hihetetlen küzdelmek árán, szóval éN is bármit, de tényleg bármit megtennék érte! DE neked szabni kellene ( kellett volna egy határt - sajnos ehhez már késő :(

Lehetetlen helyzetbe kerültél miatta, s ami még rosszabb, a saját magánéleted is rámehet erre, mert azért gondolom a párod nehezen érti meg a mártirságodat - mert ez már az szerintem! Lehet egy pszichológus érdekes dolgokat hozna ki ebből, ez valamiféle függőség lehet, amire rámehet az életed! A legrosszabb pedig, hogy nincs megoldás, nincs olyan dolog amivel egy életre elfeledhetnéd mindezt! - mert mégsem tanácsolhatjuk, hogy hagyd utcára kerülni, éhen halni... egy gyermek ilyet hogyan tehetne a szüleivel?!

2010. okt. 20. 20:18
 20/44 A kérdező kommentje:

Tudom-tudom, csak borzasztóan szenvednék ha magára hagynám. Pedig szinte semmi jót nem köszönhetek neki, talán annyit, hogy elvitt egyszer atlétikázni egy egyesületbe, ahol szép eredményeim lettek.

A hiteles dologgal kapcsolatban. A múlt héten kapta a levelet, hogy bíróságra visznek 10 hó 19-én tegnap, de fel sem hívott, pedig ingyen beszélünk vezetékesről. Ma felhívtam, hogy boldog szülinapot kívánjak neki, és csak úgy mellékesen megjegyezte, hogy behajtás alatt vagyok, de épp nem ér rá, mert készülnie kell a születésnapjára. Sütni főznie, meg hát gondolom innia. Biztos nagyim nyugdíját megkapta.

2010. okt. 20. 20:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!