Családomban mindenki hazudik a végzettségéről?
Pl testvéreim, unokatestvéreim mind diplomásnak reklámozzák magukat, ezt mindenhova ki is teszik. Már maguk is elhiszik kb. Mindegyikük járt egyetemre, de egyiknek se sikerült elvégezni. Annyira tartja magát a hazugság, hogy múltkor Anyám mondja, hogy a bátyó diplomás, erre rávágtam, hogy aki 2 évig járt be annak nem adnak diplomát és hol vannak a képek a diplomaosztóról? Ja tényleg, mondta … A feleségeknek is ez van mondva, el is hiszik, senki sem kérdőjezi meg a dolgot.
Engem annyiban idegesít, hogy valójában Anyánk és én rendelkezünk diplomával. Valahol ez lenézés velünk szemben. Hogy építheti valaki erre az életét? Hazugásba bonyolódva? Unokatesónk is belement a hazugságba, nekem mondta nagy pofával, hogy ő nem diplomásokkal szóba se áll, aztán amikor mondtam, hogy akkor magaddal se álljál, megsértődött. Másik testvérem azzal bizonygatja a diplomát, hogy öltönyben jár és hogy az ő munkahelyére ugyan hogy vették volna fel? Hihetőnek is tűnik, valójában jó esze van, de a szeretője szervezte be a helyre és “kihalásos alapon” került egyre feljebb. Most már kínos neki a hazugság, anélkül is jogosan van a helyén, de már nem mer színt vallami. LinkedIn-en is feszít a diplomás státusz. Az egyikük felesége még nekem is szegezte, hogy ahol én végeztem az könnyű büfészak, nem mint ami a férjének van, az az igazi diploma!
Hagyjam rájuk?
A diploma semmit sem ér. Emberileg semmit sem jelent. Sőt emberi képességekben sem. Aki a nem diplomásokkal szóba se áll, az az értelmiségi emberek nagy részét zárja el magától, sőt a legfelső réteg majdnem teljes részét, akiknek több bölcsességük és értékük volt, mintsem egyetemen pazarolni a figyelmüket.
Ne hagyd rájuk. Ez nem erről szól, amit most írtam. Ez az ego és önhazugság. Mond meg neki, hogy ha valóban úgy lenne, ahogy írja, akkor sincs a férjének diplomája, és elég cikike, hogy a saját férje anyagi életéről nem tud ennyit sem, még is úgy beszél, mintha tudna. Ez nagyon aprócska önismeretre utal, és felszínes, üres kapcsolatra, boldogtalan életre.
Munkaügyes vagyok, több helyen dolgoztam, eddig minden helyen kértük.
Lehet vannak olyan helyek, ahol nem kérik, én csak az én tapasztalatomat írtam.
21.
Így van! Minek az időt egyetemen fecsérelni, amikor egy fogtecnikus is bele tud törni egy fogat az állkapocsba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!