Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családomban mindenki hazudik...

Családomban mindenki hazudik a végzettségéről?

Figyelt kérdés

Pl testvéreim, unokatestvéreim mind diplomásnak reklámozzák magukat, ezt mindenhova ki is teszik. Már maguk is elhiszik kb. Mindegyikük járt egyetemre, de egyiknek se sikerült elvégezni. Annyira tartja magát a hazugság, hogy múltkor Anyám mondja, hogy a bátyó diplomás, erre rávágtam, hogy aki 2 évig járt be annak nem adnak diplomát és hol vannak a képek a diplomaosztóról? Ja tényleg, mondta … A feleségeknek is ez van mondva, el is hiszik, senki sem kérdőjezi meg a dolgot.

Engem annyiban idegesít, hogy valójában Anyánk és én rendelkezünk diplomával. Valahol ez lenézés velünk szemben. Hogy építheti valaki erre az életét? Hazugásba bonyolódva? Unokatesónk is belement a hazugságba, nekem mondta nagy pofával, hogy ő nem diplomásokkal szóba se áll, aztán amikor mondtam, hogy akkor magaddal se álljál, megsértődött. Másik testvérem azzal bizonygatja a diplomát, hogy öltönyben jár és hogy az ő munkahelyére ugyan hogy vették volna fel? Hihetőnek is tűnik, valójában jó esze van, de a szeretője szervezte be a helyre és “kihalásos alapon” került egyre feljebb. Most már kínos neki a hazugság, anélkül is jogosan van a helyén, de már nem mer színt vallami. LinkedIn-en is feszít a diplomás státusz. Az egyikük felesége még nekem is szegezte, hogy ahol én végeztem az könnyű büfészak, nem mint ami a férjének van, az az igazi diploma!

Hagyjam rájuk?

2023. nov. 20. 13:08
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
82%
Azon kívül, hogy bántja az önérzeted, hogyan érint téged ez az egész?
2023. nov. 20. 13:18
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
Külön nem hoznám szóba, de ha betámad valaki úgy,mint az utolsó bekezdésben, akkor megmondanám, hogy az egyetemen töltött X év államvizsga és diploma nélkül nem számít végzettségnek.
2023. nov. 20. 13:22
 3/28 anonim ***** válasza:
96%

Vicceld meg őket. Kezdd el mondnai, hogy neked PhD végzettséged van, és ha szóvá teszi valaki, hogy ez nem igaz, értetlenkedj, hogy most mi a baj, hisz ő is ezt játssza, csak egyetemi diplomával.

Amúgy hagyd rájuk. Kevesebbnek érzik magukat a diplomásoknál és így próbálnak többnek látszani. Holott valójában nem a diploma hiánya miatt szánalmasak, hanem az ilyen infantilis, fennhéjázó viselkedés miatt.

2023. nov. 20. 13:29
 4/28 anonim ***** válasza:
86%
Lehet, hogy én se vagyok diplomás, mert nekünk a covid miatt nem volt diplomaosztónk :D
2023. nov. 20. 14:08
 5/28 anonim ***** válasza:
100%

Én ilyen helyzetben felvágnék (mai szlenggel élve flexelnék) azzal, hogy lám-lám, nekem meg doktorátusom van.

Ha nem hivatalos helyen (pl. állásinterjún) állítasz ilyet, és az aláírásodban nem tünteted fel a nemlétező doktoridat (azt állítva, hogy van, pedig a valóságban nincs), akkor a világon semmi bajod nem lehet belőle.

Aztán járjon utána, ha tud.

2023. nov. 20. 14:12
 6/28 anonim ***** válasza:
94%
Azért ez meglepő, hogy egy családban konkrétan mindenki önbizalomhiányos. 1-1 ember még oké, de hogy mindenki? :)
2023. nov. 20. 14:25
 7/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt egy rokonom, aki állandóan hencegett a diplomájával és egyszer kiderült, hogy sima OKJ vizsgája van csak 😀

Kérdés, hogy a testvéreid miért érzik szükségét, hogy diplomásnak mondják magukat? Nem lehet, hogy szülői nyomás van a háttérben és kellemetlennek érzik, hogy nekik nincs diplomájuk? Hiszen még édesanyád is vevő a hazugságra...

2023. nov. 20. 14:35
 8/28 anonim ***** válasza:
0%

Nekem sántít a történet.

Egyrészt olyan indokot hozol anyádnak, ami baromság (attól diplomás valaki, hogy van fotó a diplomaosztóról? Plusz két év alatt is elvégezhető az alapképzés, ha valaki ügyesen rakja össze az órarendet és viszonylag kevés az előfeltételes tárgy.

Hihetetlen az is, hogy amíg ezt nem közölted, anyád diplomásnak hitte őket.

Senki nem olyan hülye, hogy egy öltönyben járót automatikusan diplomásnak gondol, nettó marhaság lenne emiatt így öltözni.

Ha folyamatosan jut előbbre a tesó, diploma nélkül, akkor abban az állásban nem kell diploma, ellenben tudás és tapasztalat igen, ami van neki.

Szerintem te nem vagy diplomás...

2023. nov. 20. 14:53
 9/28 anonim ***** válasza:
97%

#8 Autót is lehet vezetni jogosítvány nélkül, mégsem mondhatja az illető, hogy van jogosítványa, mert nincs.

Ugyanez a helyzet a diplomával, lehet, hogy két évig jártak a képzésre, de ha nem végezték el, akkor végülis nem diplomásak.

2023. nov. 20. 14:57
 10/28 anonim ***** válasza:
78%
8, szerintem olvasd újra, akkor írtam.
2023. nov. 20. 15:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!