Most már úgy sem tudsz azellen tenni semmit. Tanulsz új szakmát, vagy elhelyezkedsz anélkül.
2016. ápr. 4. 14:46
2/17 anonim válasza:
Kezdtem már el olyan szakmát tanulni aminél időközben rájöttem, hogy nem fogok vele munkát találni, úgyhogy félbehagytam és elkezdtem egy olyat amivel a mai napig is bármelyik városban vagy országban találok munkát.
7 év alatt azért már kijárhatott volna egy pár iskolát, ami versenyképesebb, szóval nem tudom miért próbálkozik még, ha egyértelműen nem megy.
2016. ápr. 4. 14:48
3/17 anonim válasza:
Nekem is ilyen szakmám van és még nagyon sok más embernek is. Manapság már egyáltalán nem biztos, hogy azt fogod csinálni amit végeztél, amiből diplomát szereztél, rugalmasnak kell lenni. Sokszor más munkahelyen is szívesen látnak adott végzettséggel.
2016. ápr. 4. 14:49
4/17 anonim válasza:
Elkezdtem elöször egy szakácsiskolát (mert midnig is az akartam volna lenni), de egy év múlva rájöttem, hogy az nem az, aminek gondoltam volna, a legkevésbé szól a fözésröl, ezért abbahagytam. Beiratkoztam kereskedelmi levelezö iskolába, amit kitünö eredménnyel végeztem - és utána kiderült, hogy nincs rá kereslet.
Amíg küldözgettem a jelentkezéseket, közben beiratkoztam esti iskolába és megszereztem az érettségit, utána pedig informatikusnak mentem.
Ez volt az elsö nekifutástól számított 7 évben - nem pedig otthon ültem és vártam a sült galambot.
2016. ápr. 4. 14:53
5/17 anonim válasza:
Ha valaki rossz időszakot fog ki a munkaerőpiacon, még jónak számító szakmával sem biztos, hogy könnyű, én pl. így jártam, belecsöppentem kezdőként a válságba, amikor a cégek sorozatosan építették le az embereket, és ha kerestek is valakit, csak sok tapasztalattal, ami nekem kezdőként nem volt. Pedig jónak mondott szakmát tanultam, és még érdekel is, így viszont csak évekkel később tudtam elkezdeni hasznosítani, mert nem várhattam azzal, hogy majd egyszer csak lesz egy cég, ahol használhatom a tanultakat, el kellett helyezkedni kb. bárhol. No, én ezt csináltam. 10 év, 19 cég, az utolsó 3 év után átvett saját állományba, és kaptam lehetőséget egy kicsit a szakmában is.
2016. ápr. 4. 14:54
6/17 anonim válasza:
Amennyiben egyértelműen kiderülne, hogy eziránt a szakmai végzettség iránt nincsen piaci kereslet, akkor megpróbálnék rokon területen elhelyezkedni, esetleg a vártnál alacsonyabb beosztásban. Olyan azért nincsen, hogy a tanult tárgyak egyike sem lenne piacképes és az oktatás rendszere is olyan, hogy jelentős átfedés lehetséges. Én magam tanári végzettséggel soha nem tanítottam oktatási intézményben, de dolgoztam kutatóként, technológusként, végeztem sokszor középszintű betanított munkát, mellette készítettem idegen nyelvi szakfordításokat és előadtam szakai továbbképző posztgraduális tanfolyamokon. További képzettségeket sokféle módon és formában lehet megszerezi, de nem árt előzetesen a piaci igényeket is tekintetbe venni.
2016. ápr. 4. 14:54
7/17 anonim válasza:
Légyszi mondjatok már példákat értelmetlen végzettségre.
Hirtelen nem jut eszembe ilyen. Szerintem, ha jó az adott dologban akkor nem értelmetlen. Ha meg szar, akkor tök mindegy mit végzett.
2016. ápr. 4. 14:55
8/17 anonim válasza:
7 Én pl. szociológus vagyok, van aki ezzel a végzettséggel teljesen jó munkát talál és jól keres. De mivel túlképzés van a szakmából, ráadásul sokszoros, nem mindenki fog tudni munkát találni vele a szakmában, vagy akár azon kívül, rokon területen. Nyilván a nyomulósabbak, több ismerőssel rendelkezők nagyobb eséllyel indulnak.
2016. ápr. 4. 15:28
9/17 anonim válasza:
#7, engem apam vasutas iskolaba iratott be, mert az en info-komunikacios vegzettseggel biztos ugysem fogok megleni, neki a szamitogep mai napig egy folosleges talalmany. mire elvegeztem az iskolat massziv leepitesek voltak a vasutnal.
igy vagyok mar evek ota fizetett katona.
2016. ápr. 4. 15:42
10/17 anonim válasza:
7-es, én pl. keramikus voltam. Szerettem a szakmát, de mivel gyárban nem akartam dolgozni, gyakorlatilag a hajamra kenhettem. Az emberek nagy részének sajnos nincs arra pénze, hogy egyedi tervezésű dísztárgyakat, teás készleteket, ékszereket vásároljanak. Ha mégis vettek, akkor sem volt elég jövedelmem. Én új szakmát tanultam, cukrász lettem. A kreativitás és kézügyesség itt is kell, és erre hajlandók pénzt áldozni az emberek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!