Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez most komolyan ennyire...

Ez most komolyan ennyire értelmetlen volt?

Figyelt kérdés

Ma a húgommal kimostunk egy csomó ruhát, meg kiteregettünk, hogy anyunak már ne kelljen, ha hazaér. Erre, hazajön most, és lecsesz hogy "mosni én is tudok ám" meg "nem hogy elmosogattatok volna". Múlt héten egész végig én mosogattam, összepakoltam. Próbálkozom a kedvére tenni, de mindenbe beleköt. Még csak annyit sem mond, hogy szép lett, vagy örül neki. Oké, tudom, hogy ennek magától értetődőnek kéne lennie (mármint hogy besegítek itthon), meg nem is várom el, hogy elájuljon de a húgom 12 éves, mindig összepakol és közben mondja, hogy "hű, ennek anyu hogy fog örülni, hazaér rendre és már csak főznie kell, vagy még azt sem, hanem pihenhet" de mindig csak a leb.szást kapja érte, hogy ez nem jó, az nem jó. Látom rajta, hogy nagyon bántja. Ilyenkor mit lehet csinálni?

*Amúgy nagyon szeretem anyukámat, félreértés ne essék, de egyszerűen nem bírom megérteni, hogy ezt miért nem tudja értékelni, holott, ha összepakol nálam mindig megköszönöm, meg mondom, hogy jó lett. Számtalanszor mondtam már neki azt is, hogy nagyon csúnyán tud viselkedni a húgommal néha, de soha nem változtat.

2011. jún. 6. 19:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
85%

Nem veletek van gondja, hanem mással. Esetleg anyagiak vagy a munkahelyén van valami baj.

Jól teszitek, hogy besegítetek.

Mivel te vagy az idősebb, így kérdezz rá, hogy miért nem jó, amit csináltok vagy mi a probléma. Lehetőség szerint 2ben legyetek.

Hugódat meg bátorítsd, hogy csinálja tovább, nehogy elmenjen tőle a kedve (házimunka!).

2011. jún. 6. 19:09
 2/14 anonim ***** válasza:
85%
Teljesen átérzem a helyzeteteket. Én így nőttem fel. Csak én elrontottam azzal, hogy felvettem, amiket mondtak. Ti ne tegyétek így. Tudom, hogy nehéz, de ne foglalkozzatok vele.
2011. jún. 6. 19:10
 3/14 anonim ***** válasza:
85%

Mondd el neki a véleményed. Mondd meg, hogy rosszul esik nekled is és főleg a húgodnak, hogy segíteni szerettetek volna, alig vártátok, hogy majd megdícsérjen titeket és ehelyett lecseszés jött és ez nagyon fáj nektek.

Biztos sok a dolga, stresszes, hazaviszi a nap közben felgyülemlett nehézségeket és ezért ilyen. De szerintem őszintén el kéne neki mondanotok a tényállást. vagy esetleg megkérdezni, hogy hogyan tehetnétek a kedvére. Normális esetben, amint ezt elkezded mondani, akkor átgondolja a dolgokat, majd megölel és elnézést kér. (legalábbis én így képzelem. Jó lenne, ha így történne).

2011. jún. 6. 19:11
 4/14 anonim ***** válasza:
Elég furcsa az édesanyád.
2011. jún. 6. 19:11
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez ellen nem nagyon tudtok semmit tenni.Én is sok mindent megcsináltam anyámnak,de nem értékelte sosem.Leszólt mindig és ez nagyon bántott.=/
2011. jún. 6. 19:14
 6/14 anonim ***** válasza:
Egy jó ideig ne csináljatok semmit, akkor se, ha fejre áll.Talán majd azután értékelni fogja.Nagyon csúnya a hozzáállása a dolgokhoz!
2011. jún. 6. 19:19
 7/14 anonim ***** válasza:
79%

én biztos örültem volna a helyében

örülhetne hogy ilyen szorgalmas gyerekei vannak...

2011. jún. 6. 19:20
 8/14 anonim ***** válasza:
elkéne mondani ezt neki..hogy örömet akartatok szerezni..é s jól esne , ha kifejezné az örömét.
2011. jún. 6. 19:29
 9/14 anonim ***** válasza:
Én attól tartok, nem fog sosem örömet mutatni, mivel úgy látszik, levegővételnél is természetesebbnek tartja, hogy a gyerekek minden házimunkát elvégeznek otthon a tanulás mellett(vagy akár helyett)...
2011. jún. 6. 19:34
 10/14 anonim ***** válasza:
31%
Ne vegyétek bántásnak bármit mond, tele lehet keserűséggel, valahol távozniuk kell a negatív energiáknak. Ti csináljátok szépen, ahogy eddig és esetenként egymást dicsérjétek meg.És az elvégzett munkátokért ne várjatok el semmit , akkor nem érhet benneteket csalódás.(Ügyes vagy, és a kishúgodat is jóra tanítod. Örülök neki, hogy ilyen vagy. Ezt szeretted volna hallani, ugye?)
2011. jún. 6. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!