Ez most komolyan ennyire értelmetlen volt?
Ma a húgommal kimostunk egy csomó ruhát, meg kiteregettünk, hogy anyunak már ne kelljen, ha hazaér. Erre, hazajön most, és lecsesz hogy "mosni én is tudok ám" meg "nem hogy elmosogattatok volna". Múlt héten egész végig én mosogattam, összepakoltam. Próbálkozom a kedvére tenni, de mindenbe beleköt. Még csak annyit sem mond, hogy szép lett, vagy örül neki. Oké, tudom, hogy ennek magától értetődőnek kéne lennie (mármint hogy besegítek itthon), meg nem is várom el, hogy elájuljon de a húgom 12 éves, mindig összepakol és közben mondja, hogy "hű, ennek anyu hogy fog örülni, hazaér rendre és már csak főznie kell, vagy még azt sem, hanem pihenhet" de mindig csak a leb.szást kapja érte, hogy ez nem jó, az nem jó. Látom rajta, hogy nagyon bántja. Ilyenkor mit lehet csinálni?
*Amúgy nagyon szeretem anyukámat, félreértés ne essék, de egyszerűen nem bírom megérteni, hogy ezt miért nem tudja értékelni, holott, ha összepakol nálam mindig megköszönöm, meg mondom, hogy jó lett. Számtalanszor mondtam már neki azt is, hogy nagyon csúnyán tud viselkedni a húgommal néha, de soha nem változtat.
Teljesen átérzem.
Mikor olyan 15-16 voltam és takarítottam hétvégén akkor anyám mikor meglátta egyből azt mondta: - Úgysem mehetsz sehova! (Aztán kiröhögött és otthagyott.)
Nem is akartam menni, csak megcsináltam, mert hétvégén mindig ez volt a szokás. Bár egy idő után én voltam a bejárónő és semmi nem volt jó :(.
Utána már nem szívesen csináltam semmit.
Én a gyerekeimmel ezt tuti nem teszem meg...
Nem vagytok egyedül ezzel a problémával \o nálunk is ilyen volt-van-lesz.
Eleinte nagyon zavart, és eléggé mellre is szívtam, de azóta már nem lakom otthon ^^ és csak vállat rántok, mert látom, hogy azért küzd, hogy életben maradjunk. S a negatív dolgokat csak mifelénk közvetítette, mert már hulla fáradt volt.
Próbálj meg beszélni a hugoddal, és ennek ellenére is folytatni tovább :)
Kitartást!
Jajj!:(
Mondd el húgodnak, hogy nagyon jó amit csinál, csak Anya fáradt, és biztos gondok vannak a munkahelyén és azért ilyen nyűgös. Vagy valami hasonlót mondj neki, ami érthető magyarázat anyud viselkedésére.
Én 13 voltam, és Anyumék a kertben voltak. Mondta, hogy miután hazaérnek ki akar takarítani. Az egész lakást kitakarítottam, épp a felmosással végeztem, amikor jöttek, és anyu csak ennyit mondott "Ezt most miért csináltad?". Én annyira a szívemre vettem, hogy odavágtam, hogy azért, hogy neked könnyebb legyen, de látom ez sem jó.
Azóta nem szól, ha csinálok bármit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!