Szóvàtennéd e, ha 30.szülinapodra nem kapnàl semmit az apádtól?
Mondjuk előtte se volt az a nagy ajàndékozós. Egy nőnapra sem kaptam sem egy csokit vagy viràgot, se névnapomra, se szülinapomra. Utoljàra akkor kaptam tortàt, mikor hat éves voltam. Külön élnek a szüleim egyébként gyerekkorom óta. Tudom, hogy van pénze, mert mindenféle kacatot megvesz magànak, meg most adta el az egyik autójàt is, ami milliós tétel.
Nem vagyok pénzéhes, van pàrom, együtt élünk, eltartjuk magunkat.
Maga a gesztus hiànya fàj, hogy ennyire nem volt képes, hogy azt mondja, menjek àt, mert meg akar köszönteni, még ha csak egy tàbla milkàt is adott volna jelképesen, de legalàbb gondolt volna ràm, ha màr egyszer lesz harminc éves az ember.
Nem mindenkinek az ajándékozás a szeretetnyelve. Láthatod, hogy ha minden nap ír, akkor érdekled, csak ő valamiért nem érzi úgy, hogy ajándékozgatnia kellene.
Szerintem 30 évesen baromi gyerekes az ajándék hiányán sajnálni magadat, főleg, hogy apád mindig ilyen volt a te elmondásod alapján.
Amúgy valaha leültél vele beszélni erről, hogy megkérdezd a miértet? Mert lehet rájönnél, hogy ő nem is tudta, hogy neked ez fontos lenne.
Én szintén idén leszek 30, sok éve nem kaptam már a szüleimtől ajándékot szülinapra se(mondjuk messze lakok, ritkán találkozunk, és általában pont nem akkor), de eszembe nem jutott emiatt sajnálni magam.
Én onnan tudom mikor van születés napom, hogy anyám rám ír, hogy boldogat. Ennyi. Most volt és senki se írt a családból. Anyum írása is picit zavaró, de cuki azért.
Még nem vagyok 30.
Emberek, azért könyörgöm, ne az legyen már a normális, hogy általános iskola után kb el van felejtve a gyerekünk születésnapja! Ne már, de tényleg!
Miért pontozzátok le azt, aki ezzel nem tud azonosulni, mert (hála Istennek!) nem ilyen családban nőtt fel?
És mielőtt még belemennétek a "mocskos anyagiakba", neeeem, NEM az ajándékozás a fontos, hanem a gesztus, a felköszöntés, az, hogy gondolnak ránk, és vica versa.
Soha nem fogom megérteni, mitől "hasznosabb" az a válasz, aki mártírkodik, mint az, aki ezt nem gondolja azért teljesen normálisnak. Világ életemben köszöntöttem a testvéreimet, a szüleimet, a gyerekeimet, a páromat.
Teljesen érthető, hogy rosszul esik a kérdezőnek az Apjától, és kifejezetten kitért arra is, hogy nem az ajándékra/ pénzre van rászorulva, hisz megvan mindene, hanem a gssztus hiányzik neki!
Ne legyen már "menő" nyilvánosan mártírnak lenni, és ne az alapján pontozzunk már, ki a lelkisérültebb....
26!
"Mondjuk előtte se volt az a nagy ajàndékozós. Egy nőnapra sem kaptam sem egy csokit vagy viràgot, se névnapomra, se szülinapomra. "
Náluk ez a normális. Másnál meg más.
28
Ettől még simán szóvá tehetné, ha könnyebb lesz tőle a lelke. Én egy bizonyos alkalommal tenném szóvá, amikor pont adja magát a téma, akár egy kettesben történő séta, vacsora, akármi alkalmával, szolidan.
Mégegyszer írom, tényleg nem az ajándél a fontos, hanem a gesztus! Rengeteget számít egy SMS üzenet, egy telefonhívás is, amellyel érezteted a másiknak, hogy szereted, hogy fontos neked.
28!
Még mindig nem derült ki, hogy a kérdező mit adott az apjának ajándékba az ő születésnapjára
Jobb ha nem vesz semmit, mert amit ezek tudnak intézni....Jaaaj, mondok példát, lehetetlen színű/mintájú harisnya, ócska nem bejövős parfüm, giccs a lakásba, eladhatatlan/ízléstelen ékszer amit rásóztak az üzletben ecc., ecc. Ez kell neked?
Én is azt mondom, apád is azt, jobb a békesség. 😁😎
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!