Mit tegyek ha nem talàlok olyan albérletet ahova vihetek csecsemőt és a szüleink nem támogatnak?
A terhessèg megszakítás tűnik így a legjobbnak, de nagyon hozzám nőt a kicsi. Már a 9. hétben vagyunk. Úgy volt segítenek a szüleink, de visszaléptek és nagyon félek nem találunk albérletet. Mi a fenét csináljunk? A szívem szakad meg.
24/N
20
Nem volt még soha kiadó lakásom, elméleti volt a kérdés. És továbbra is fenntartom, hogy szerződésszegést követ el az, aki megállapodik két felnőttben, sőt konkrétan Kis Pista és Nagy Anna szerződik velem közjegyző előtt, erre még további személyeket odahívnak/visznek/szülnek lakni.
22
A CSOK például keményen büntet a meg nem született gyerekek miatt, tehát valakinek a léte vagy nem léte is lehet jogilag szankcionálható.
Megértem, hogy más-más állásponton vagyunk, úgyis csak jogász tudna igazságot tenni :) bocsi kérdező!
De a csok teljesen más :-) Az egy pénzügyi támogatás, megfelelő jogi háttérrel, amit nem magánemberek sajtcetlijén rögzítettek.
A bérbeadó azonban nem szabhatja meg, hogy valaki teherbe essen vagy hazavigye a háztartásba a kiskorú gyerekét, mert ennek nincs jogszabályi háttere. De tényleg, ez logikus is, hiszen ez egy normális élethelyzet, ami hosszútávú bérlésnél előfordulhat. :-)
Nyugodtan nézz utána jogi fórumon, ez nem vélemény kérdése, hanem egy rögzített tény. Kirakhatja a bérlőt a tulaj ha sutyiban beköltözött a barátnője, de akkor nem, ha a kiskorú gyerek hozzá kerül valamiért. Az is vicces szitu lenne ha apuka válás után nem vihetné a nyári szünetben több hétre láthatásra a gyerekeket, mert a bérbeadó mit szól.
Szóval azon aggódsz, hogy ki tagadnak azok a szülők, akik amúgy nem segítenek a saját gyereküknek és a leendő unokának. 🤔
Kövezz meg, de nem kár értük.
10# vagyok
Pörögni lehet a gyerek lakhelyének törvényességén, de azért ne felejtsünk el elsősorban emberek maradni. Szerintem hazudni, sumákolni, átverni a bérbeadó felet akkor is undorító és gerinctelen, ha törvényi szempontból nem kifogásolható.
Nem tartom diszkriminációnak, ha nem akarom, hogy valaki lepisilje, lehányja, egyéb a falakat, bútorokat a saját ingatlanomban. Mindezt így mondom, hogy jelenleg várandós vagyok és albérletbe fog születni a kicsi. 3 éve lakunk itt, megkérdeztük a tervezés időszakában a tulajdonost, őt nem zavarja, szerencsénk van. De akit zavar, annak engedtessék már meg, hogy olyannak adja ki a saját ingatlanát, akinek akarja. Ha nekem nem tetszik a szőke kékszemű bérlőjelölt, mert CSAK, akkor nem adom ki neki, ehhez minden tulajdonosnak joga van.
"Szüleink", mármint a párod szülei is? Velük mi van?
De amúgy vetesd el, ha nem tudod eltartani. Kitagadnak, na és, az abortusz után nem leszel rájuk szorulva. Aztán meg felejtsék el, hogy valaha is látják majd a késôbbi unokáikat.
Mondhatod azt is, hogy elvetéltél, a 12. hét elôtt nem ritka. De ilyen szülôknek én ugyan nem tepernék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!