Mit tegyek ha nem talàlok olyan albérletet ahova vihetek csecsemőt és a szüleink nem támogatnak?
A terhessèg megszakítás tűnik így a legjobbnak, de nagyon hozzám nőt a kicsi. Már a 9. hétben vagyunk. Úgy volt segítenek a szüleink, de visszaléptek és nagyon félek nem találunk albérletet. Mi a fenét csináljunk? A szívem szakad meg.
24/N
Ne mondja el, hogy terhes? Akkor nyilván vállalja azt is, amikor a főbérlő a hasát meglátva azonnali hatállyal felmondja a szerződést, annak megszegése miatt.
Ahová NEM lehet csecsemőt vinni, és te viszel miután letelik a 9 hónap, az szerződésszegés.
Volt ilyen pofátlan albérlőm, megmondtam neki, van egy hónapja új albérletet találni, utána egyoldalúlag bontom a szerződést, és én még jófej voltam vele.
Egyébként természetesen nem reménytelen.
Én pl azért nem adok ki, mert ütöttem már meg a bokámat gyerekes párral, aki olyan tartozást halmozott fel, mint a kvaélet, és a gyermekvédelmi tv-re hivatkozva ki sem paterolhattam őket.
Miután végre elmentek, azonnali szerződésmódosítás, és gyereket NEM hozhat senki a lakásba.
"Ne mondja el, hogy terhes? Akkor nyilván vállalja azt is, amikor a főbérlő a hasát meglátva azonnali hatállyal felmondja a szerződést, annak megszegése miatt."
Nos, egyrészt 9 hetes terhesen nem mondja el kb senki a közeli csaladtagokon kívül senkinek se hogy terhes, másrészt kizartnak tartom, hogy létezhet olyan kitétel egy lakás kiadási szerződésben, hogy oda csecsemő/gyerek nem mehet. Igencsak jogellenes lenne
14
Miért lenne jogellenes? Szerződésben bármi állhat, a két fél megállapodása alapján kötik ugyanis, tehát kölcsönösen elfogadják egymás feltételeit.
15!
Mondjuk mert konkrétan diszkrimináció? Azt sem írhatod bele, hogy homoszexuális/kinai/fekete/stb bérlőnek nem adod ki
17: beleírhatod, csak éppen a szülőnek joga van a bérbeadó engedélye nélkül a saját kiskorú gyerekét a háztartásba vinnie, és te nem írhatod felül a törvényt. Ergo szerencséd volt, hogy az így kidobott albérlőd elment, mert ez nem indok egy szerződés rendkívüli felmondására, simán ki is röhöghetett volna. Természetesen legális keretek között felmondható a szerződés, vagy nem kell hosszabbítani a határozott idejű szerződést, de nem ez nem ők a szerződés azonnali bontására.
Kérdésre: én mondanám, mert ez egy érzékeny téma, és ha lapítasz, akkor valahogy jogosan feltételezik hogy ebből baj lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!