Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lesz így a nagyszülő házával?

Mi lesz így a nagyszülő házával?

Figyelt kérdés

2014-16 között beszéltünk arról hogy, annak örülne a mama ha 3 unoka közül valaki rendbe vágná magának a házat, nyilván senki nem akar elkótyavetyélni egy olyan ingatlant amit kőműves nagyszülő épített, és csak a telek lett megvéve egykor, a szülők ott nőttek fel, ők is annak örülnének ha közülünk lakná valaki továbbra is a házat, ehhez életkorban, és megtakarításban úgy volt ez idáig hogy én állok a legközelebb, fiatal férfiként. Viszont a család elképzelését, keresztül húzta a csok, és egyéb idióta törvényhozások, 19 éves korom óta tudatosan készülök arra hogy már ne lakást kelljen vennem felnőttként, garzonban éltünk hárman, 2 éves koromig, utána egy 55nm-es lakást vettek a szülők.

2012ben még "csak" 9 millió ft volt egy olyan állapotú ház, mint a mostani eladásra várók, abban az utcában ahol a nagyi lakik 38ért tartanak egyet, korábban néhány utcával lejjebb 36 ért, két hét alatt el kelt egy, nm és telekfekvés alapján ez sem ér kevesebbet, tehát 35-40 között.

A két örökös anyu, és neki a húga, az ő családja de mi sem tartjuk elképzelhetően hogy kifizessük egy bizonyos vételár felét, mivel nem kevés a teljes összeg fele sem, legrosszabb esetben kapnak tőlünk 19 milliót, de mit kezdek egyedülálló 31 évesként egy teljesen felújításra, belső térben átalakításra váró házzal? Nettó 290-310e ftos jövedelem mellett?

Anyu keresztgyereke vagy én kezdhetek valamit a helyzettel, húgom már 3 éve házas, a férje még a csok előtt tudott egy jó helyen lévő házat elcsípni szintén szülői segítséggel, amit már közös összefogással újítottunk fel, és igyekeztünk spórolni azon amit magunk is eltudtunk végezni.

2023. nov. 2. 15:58
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
87%

Korábban nem jutott eszembe, de ami élhetőbb megoldás lenne mint a családi hitelezés, az talán a tulajdonrész bérbe adása lehet.

Tehát, marad 50-50 % a két testvérnél. Beköltözik az egyik unoka és lakbért fizet a ház feléért a nagynénjének. A bérleti szerződés módosítható, a lakbér lehet infláció követő. Ha nem működik, megszűntethető az állapot és még mindig el lehet adni az ingatlant, csak hogy senki ne legyen "kisemmizve".

2023. nov. 3. 15:49
 52/57 anonim ***** válasza:
89%

Oké, de mit nem értesz azon, hogy ha nincs pénzetek, akkor ez van? Eskü nem tudom felfogni. Mármint látom, hogy fusztrál, hogy nem adja neked ingyen a házrészét a nagynénéd, mert apelláltál a házra, de EZ VAN.

Ha még 100-szor leírod, akkor is. Menj fel panaszra Orbánhoz.

2023. nov. 3. 15:57
 53/57 anonim ***** válasza:
89%

Ennek az árfelhajtó marhaságnak pedig csak az a hozadéka hogy ami a családé, az kerüljön idegenhez, az unokák meg menjenek kényszerből oda ahová engedi a pénzük."

Szóval nem számít hogy fel megy az ingatlan ár akár duplájára és kp-ba többet kap a rokonság...Inkább legyen olcsóbb de legalább ha megkapnád a házat a tiéd... Még mindíg kisemmizve mindenkit...Mert te nem akarsz akárhova menni kényszerből! De minél drágább annál többet kapnál...

Örülnél hogy egyáltalán számításba vettek mert eredetileg a nagyi gyereke örököl...Aztán ha ad belőle az más kérdés! Te elvileg a szüleid pénzét örökölnéd majd!

Amúgy meg ha fiatal keresőképes ember vagy vegyél fel hitelt, kölcsönt akármit és fizesd ki ha annyira kell neked az a ház!

A nagyinak meg elkéne magyarázni hogy ha családba akarja hagyni a házat akkor hogy? Mikor egy unoka se tudja felvállalni a házat úgy hogy közbe ki fizesse a többit! Magyarul el kell adni de legalább testvériesen kap mindenki! Ezt ő is beláthatja! Ha nem akar különcködni mással, és családi vitát halála után!

2023. nov. 3. 16:14
 54/57 A kérdező kommentje:

Miért mennék kényszerből, amikor ennek a háznak ismerjük az előéletét? Ismerünk olyan családot ahol ez a történet már 2013 előtt le zajlott, csak ott senkinek nem kellett mert égen földön csak 1 család lakott a ház közelében, így összekaparták a pénzüket, kifizették a másik fél részét, és mai napig tartják sok éve a házat ami teljes felújításra szorul, mondván egyszer a 14 éves lányuké lesz. Tehát kinek mit jelent egy adott ingatlan, én legfőképp a környezete és az itt eltöltött több mint 20 év miatt, szeretnék erre megoldást találni.

2023. nov. 3. 16:55
 55/57 anonim ***** válasza:
87%

Gyerek felfogással vagy úgy látom....Miért mennék máshova kényszerböl...Azért mert nem megoldható nem érted?

Mikor nagyszülöim meghaltak az egyik ágon abba a házba nevelkedtem kedves volt nekem is szerettem ott lenni hétvégénként!

Én 18éves voltam akkor! Szerettem volna én is ott lakni mert sajnáltam hogy eladják anyám meg nővére! Mert ugyanúgy senkise tudta kifizetni a másikat úgy hogy közbe mi voltunk 2en unokák!

Magyarul anyám kifizette volna a nővérét tegyük fel még akkor is 2 en lettünk volna unokák aki beköltözhettek volna! Nővéremmel laktam volna közösen?

Ez a helyzet annak jó akinek a gyereke egyedüli örökös és esetleg egy gyereke is van annak az örökösnek és oda adja neki!

Magyarul a nagyanyádnak csak anyud lenne a gyerek te mint egy szem gyerek vagyis nagyi unokája! Akkor egyszerű lenne!

2023. nov. 3. 17:15
 56/57 anonim ***** válasza:
87%
Magyarul több embert megillet az örökség nem csak téged ha már unokákat nézünk alapból...
2023. nov. 3. 17:18
 57/57 anonim ***** válasza:
87%
Te nagyon buta vagy, kérdező. Ahogy leírták, azért kell máshova menned lakni, mert nem tudod megvenni a nagyszülők házát és kész. Dolgozd fel, ahogy mások is feldolgozzák.
2023. nov. 3. 18:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!