Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lesz így a nagyszülő házával?

Mi lesz így a nagyszülő házával?

Figyelt kérdés

2014-16 között beszéltünk arról hogy, annak örülne a mama ha 3 unoka közül valaki rendbe vágná magának a házat, nyilván senki nem akar elkótyavetyélni egy olyan ingatlant amit kőműves nagyszülő épített, és csak a telek lett megvéve egykor, a szülők ott nőttek fel, ők is annak örülnének ha közülünk lakná valaki továbbra is a házat, ehhez életkorban, és megtakarításban úgy volt ez idáig hogy én állok a legközelebb, fiatal férfiként. Viszont a család elképzelését, keresztül húzta a csok, és egyéb idióta törvényhozások, 19 éves korom óta tudatosan készülök arra hogy már ne lakást kelljen vennem felnőttként, garzonban éltünk hárman, 2 éves koromig, utána egy 55nm-es lakást vettek a szülők.

2012ben még "csak" 9 millió ft volt egy olyan állapotú ház, mint a mostani eladásra várók, abban az utcában ahol a nagyi lakik 38ért tartanak egyet, korábban néhány utcával lejjebb 36 ért, két hét alatt el kelt egy, nm és telekfekvés alapján ez sem ér kevesebbet, tehát 35-40 között.

A két örökös anyu, és neki a húga, az ő családja de mi sem tartjuk elképzelhetően hogy kifizessük egy bizonyos vételár felét, mivel nem kevés a teljes összeg fele sem, legrosszabb esetben kapnak tőlünk 19 milliót, de mit kezdek egyedülálló 31 évesként egy teljesen felújításra, belső térben átalakításra váró házzal? Nettó 290-310e ftos jövedelem mellett?

Anyu keresztgyereke vagy én kezdhetek valamit a helyzettel, húgom már 3 éve házas, a férje még a csok előtt tudott egy jó helyen lévő házat elcsípni szintén szülői segítséggel, amit már közös összefogással újítottunk fel, és igyekeztünk spórolni azon amit magunk is eltudtunk végezni.

2023. nov. 2. 15:58
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
65%
De mi áll a végrendeletben?
2023. nov. 2. 20:18
 32/57 anonim ***** válasza:
88%

Es ha esnek az arak 1-2 millat kerdezo? Az rajtad segit? Fel aron mar soha nem lesz semmi, ebben aztan remenykedni nem kell.

De jelentos csokkenesben sem.

Vegrendelet pedig nem egy kotelezo elem, nem mindenki csinaltat 31-es.

2023. nov. 2. 20:26
 33/57 anonim ***** válasza:
75%
32: Ha nincs, akkor az unokák semmit nem örökölnek, mert az öröklési rend szerint a szüleik örökölnek.
2023. nov. 2. 20:28
 34/57 anonim ***** válasza:
89%

"Remélem hogy kipukkan a családtámogatási rendszer, vagy történik olyan ami lefelé vissza az árakat."

Most nem értem neked, nektek az lenne az érdek hogy minél többért érjen a ház!? Akkor miért menjen lejjebb az ár?

2023. nov. 2. 20:35
 35/57 anonim ***** válasza:
90%
Hú de pofátlan vagy, kérdező. Örülnék, ha élne bármelyik nagyszülőm, nem tudatosan készülnék 10 éve arra, hogy beköltözhessek a helyére. Ez iszonyat... A többieket is kitúrnád, mert neked ez jár. Mit gondolsz, hogy adsz 4 millát az unokatesónak, mert 10 éve kevesebbet ért az ingatlan? Pfff...
2023. nov. 2. 20:36
 36/57 anonim ***** válasza:
92%

Persze, hogy nem orokolnek az unokak, csak a kerdezo pattog a semmire es rendelkezik mas vagyona folott, raadasul ugy, hogy az illeto meg el es virul.

Es nem is o az orokos 🤣

2023. nov. 2. 20:39
 37/57 anonim ***** válasza:
22%
36: Ezért kérdezem, mi áll a végrendeletben. Mert akkor igenis lehet az unoka részben örökös, ha így végrendelkezik a nagymama.
2023. nov. 2. 20:40
 38/57 anonim ***** válasza:
86%

10 éve beszéltek az örökségről...Kérdező akkor volt 21 Szerencsétlen nagyi még mindig él!

Kérdező akkor volt 21 most 31 és már pánikol hogy hogy lesz, mint lesz...

Nem egész életbe az örökségre kell apellálni...Remélem él még a nagyi vagy 10évet és ha örökölsz is leszel vagy 40éves!

Az ilyen meg is érdemli ha saját akaratából nem tud érvényesülni...

2023. nov. 2. 20:56
 39/57 anonim ***** válasza:
89%

Nem 19 hanem 28,5. Tegyuk fel meghal a nagyi, és anyukád ugy dont hogy neki nem kell a ház és a gyerekeinek, tehát a hugodnak és neked adja. Mégha ki is fizetned hitelből a nagynénédet (tehát a ház felét) akkor is még ki kellene fizetned a húgodat, mivel nem várható el hogy csakúgy nekedadja a részét. Vagy úgy képzeltem hogy anyad egyből a nevedre írja? Attól hogy a hugodek vettek házat attól még jogosult lenne a részére.

"19 éves korom óta tudatosan készülök arra hogy már ne lakást kelljen vennem felnőttként, "

Értem hogy nem szívesen koltóznél bérházba, de el kell gondolkoznod hogy mit tehetsz még magadnak. Te is leírtad hogy nem teheted meg magadnak a házat mert sok a hitel.

A legjobb az lenne ha nem hibaztatnál senkit, a csok-ot, az államot stb. Ha anyukád tényleg elosztja a részét, akkor veszel belőle egy olyat amit megtehetsz magadnak. HA elosztja. De ehhez az kell hogy a nagyi elmenjen, aki remélem él még jó sokáig.

2023. nov. 2. 20:57
 40/57 anonim ***** válasza:
31%

Én írtam a családon belüli hitelezést. Igen, pontosan úgy gondoltam, ahogy valaki itt értelmezte, ez egy fél életen át megy és sokan el vanbak hűlve az ötleten, látom a lepontozásból. :)

De hadd fordítsam meg a dolgot:

Az a testvér, aki hitelez a másik testvér gyerekének boldoggá teheti a nagymamát, főleg ha ez még a nagyi életében, legalább ígéret szintjén megköttetik.

Ha olyan helyzetben volnék, hogy nincs azonnal szükségünk egy nagyobb összegre és a gyerekeim nem terveznek a nagyi házával, én megtenném anyám kedvéért, hogy a családban maradjon az életük munkája. Lehet hogy nem kapunk egybe milliókat, de onnantól a havi törlesztő, ami a zsebünkben landol, biztos jövedelem hosszú éveken át. És miért a bank nyerjen nagyot, ha családon belül is meg lehet oldani?

2023. nov. 2. 22:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!