Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Zavar, hogy a családom nem...

Zavar, hogy a családom nem veszi komolyan a kapcsolatot. Mit tegyek, hogy ne zavarjon? Ha összeházasodunk, komolyabban veszik?

Figyelt kérdés

28 éves vagyok. Két éve vagyunk együtt a barátommal és másfél éve együtt élünk. Ez az első olyan kapcsolatom, ahol összeköltöztünk, ami hosszabb, korábban tiniként volt kb ilyen hosszú kapcsolatom, felnőttként pár hónaposak voltak, lehet ez is állhat a háttérben, hogy a családom nem igazán veszi komolyan, hogy mi együtt vagyunk és akarunk is lenni. Esküvőt, gyereket tervezünk. Sajnos olyan vagyok, hogy érdekel mások véleménye, nekem az nem elég, hogy én tudom amit tudok. Illetve lehet azért is ragadnak meg jobban a beszólások, mert én sem örülök, hogy több kapcsolatom volt már, amik pár hónaposak voltak csak.

Szüleim meg tesóm a legközelebbi hozzátartozóim, ők komolyan veszik, de a többiek nem igazán. Vagyis néha vannak olyan megnyilvánulásaik, mintha azt gondolnák, hogy ő csak egy állomás nekem. Például a nagymamámmal ha beszélek vagy találkozunk és nem viszem a barátomat, akkor mindig így kérdezi, hogy "xy megvan még?". Mintha valami tárgy lenne, aminek szavatossági ideje van és esélyes, hogy kidobtam már. Vagy pl ugyanez a nagymamám talált egy régi képet a szobámban az egyik exemről, pontosabban egy csoportkép volt egy esküvőn, ahol voltunk. Én nem is tudtam a kép létezéséről, ugyanis 7 évvel ezelőtti, én nem vagyok ilyen képmegtartós, úgyhogy nem is tudtam róla. Aztán ilyet szól, hogy "ne dobd ki, mert lehet, hogy újra összejöttök". Mondja ezt úgy, hogy már akkor 1 éve együtt voltunk a barátommal. Egyébként nincs baja vele állítólag, nem úgy viselkedik. Nagybátyám is kérdezte már így, hogy együtt vagyunk-e még. Nagynéném lazán megkérdezi, hogy kivel megyek ide/oda, ha mondom, hogy pl megyek nyaralni, nem egyértelmű neki, hogy a párommal. Illetve volt olyan is, hogy megkérdeztem, hozhatom-e egy családi eseményre, erre azzal viccelődött, hogy persze, mondjuk lehet addig szakítotok és mást hozol. És ez egy hónap múlva tartandó esemény lett volna, tehát nem is soká, és akkor is már egy éve együtt voltunk. Illetve párom anyja is mondott olyasmit 1 hónapja, amikor a házasságról volt szó, hogy "nektek az még odébb van", miközben azért annyira nincs odébb, 2 éve együtt vagyunk és felnőttek, sokat beszélünk a témáról, nem lesz az annyira odébb, mint ő gondolja.

Szerintetek ha összeházasodunk, akkor komolyan fognak venni minket? Nagyon zavaró és félek hogy valamelyik akkor nyög be ilyeneket, ha ott van a barátom is.

2023. okt. 11. 09:32
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
88%

10

Volt már a gyk közönsége szerint "félidegen" a nő, akivel együtt élt 8 éve (mert nem voltak házasok).

Szóval ne mentegesd a kettős mércét. Inkább járj ide röhögni.

2023. okt. 11. 10:11
 12/28 anonim ***** válasza:
85%
Oh. Hát azt nem olvastam... Érdekes megközelítés....
2023. okt. 11. 10:15
 13/28 anonim ***** válasza:
93%

Nem lehet, hogy te bizonygatod feltűnően, hogy ti igenis komoly kapcsolatban vagytok?

A kapcsolatotokat szerintem két embernek kell komolyan vennie, többnek nem.

És valóban lehetnél gyakorlatiasabb is. Örülj, hogy nem az esküvőt tervezik helyettetek.

2023. okt. 11. 10:20
 14/28 anonim ***** válasza:
2023. okt. 11. 10:23
 15/28 anonim ***** válasza:
91%

Kit érdekel, mit gondolnak. Ha meg összeházasodtok, azt fogják mondani, hogy úgyis elváltok?

Gondolom, veled lehet a baj, nálam pl. ugyanez volt. Egyszerűen nem hitte el senki, hogy járok vkivel, férjhez megyek, nem azért meg besikerült a baba, hanem csak úgy. Amikor meg a gyerek jött, azt hitték többen, hogy véletlen. Meg hogy a második is véletlen, és csodálkoztak is, hogy minek még egy. Mivel ez rokonktól, kollégáktól meg más ismerősöktől is meglepő reagálás volt, elgondolkoztam, hogy mit is közvetítek magamról kifelé. A terhességemet 5 hónapig észre se vették, csak akinek mondtam, mert eszükbe sem jutott, hogy egy évvel házasságkötés után jöhet a gyerek nálam. Jó, tél volt meg tavasz, szóval nem nyáron kellett rejtegetni a hasat, az nem ment volna, mert 55 kg-ról indultam.

2023. okt. 11. 10:25
 16/28 anonim ***** válasza:
76%

Nekem anyukám ejtett el egyszer egy olyan megjegyzést, hogy "hát de ez csak ilyen tini szerelem, nem?", mikor már együtt éltem a barátommal, akivel 18 éves korom óta vagyok együtt. Csak pislogtam, hogy oké, későn érő típus vagyok, de az hol tiniszerelem, mikor két huszonéves összeköltözik? (Bár ő azért mondta, mert volt időszak, amikor nagyon nem szerette a párom, gondolom lekicsinylő megjegyzésnek szánta.)

Ne érdekeljen, hogy távolabbi rokonok mit gondolnak, a szakítós megjegyzések meg főleg.

2023. okt. 11. 10:27
 17/28 anonim ***** válasza:
36%

9-es, teljesen alap, hogy viszem a barátomat, azt, akivel már együtt is élek, ne keverd ide a tinikapcsolatokat, vagy az olyanokat, akik hetente új emberkével kavarnak.

Ott persze, hogy kérdez az ember lánya-fia, de egy együtt élő pár esetében miért kellene?

2023. okt. 11. 10:51
 18/28 anonim ***** válasza:
85%
Légy határozottabb a gondolataid végrehajtásában, ne várj miden döntésed másik igenlő válaszától. Légy önálló. Akkor nem fog zavarni mások véleménye rólad.
2023. okt. 11. 11:58
 19/28 anonim ***** válasza:
88%

14-re:

Hát ha azt a kérdést is ő írta ki (életkor ugyanaz), akkor tényleg agyf..szt lehet kapni ettől a nőtől.

2023. okt. 11. 12:47
 20/28 anonim ***** válasza:
2023. okt. 11. 13:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!