Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Zavar, hogy a családom nem...

Zavar, hogy a családom nem veszi komolyan a kapcsolatot. Mit tegyek, hogy ne zavarjon? Ha összeházasodunk, komolyabban veszik?

Figyelt kérdés

28 éves vagyok. Két éve vagyunk együtt a barátommal és másfél éve együtt élünk. Ez az első olyan kapcsolatom, ahol összeköltöztünk, ami hosszabb, korábban tiniként volt kb ilyen hosszú kapcsolatom, felnőttként pár hónaposak voltak, lehet ez is állhat a háttérben, hogy a családom nem igazán veszi komolyan, hogy mi együtt vagyunk és akarunk is lenni. Esküvőt, gyereket tervezünk. Sajnos olyan vagyok, hogy érdekel mások véleménye, nekem az nem elég, hogy én tudom amit tudok. Illetve lehet azért is ragadnak meg jobban a beszólások, mert én sem örülök, hogy több kapcsolatom volt már, amik pár hónaposak voltak csak.

Szüleim meg tesóm a legközelebbi hozzátartozóim, ők komolyan veszik, de a többiek nem igazán. Vagyis néha vannak olyan megnyilvánulásaik, mintha azt gondolnák, hogy ő csak egy állomás nekem. Például a nagymamámmal ha beszélek vagy találkozunk és nem viszem a barátomat, akkor mindig így kérdezi, hogy "xy megvan még?". Mintha valami tárgy lenne, aminek szavatossági ideje van és esélyes, hogy kidobtam már. Vagy pl ugyanez a nagymamám talált egy régi képet a szobámban az egyik exemről, pontosabban egy csoportkép volt egy esküvőn, ahol voltunk. Én nem is tudtam a kép létezéséről, ugyanis 7 évvel ezelőtti, én nem vagyok ilyen képmegtartós, úgyhogy nem is tudtam róla. Aztán ilyet szól, hogy "ne dobd ki, mert lehet, hogy újra összejöttök". Mondja ezt úgy, hogy már akkor 1 éve együtt voltunk a barátommal. Egyébként nincs baja vele állítólag, nem úgy viselkedik. Nagybátyám is kérdezte már így, hogy együtt vagyunk-e még. Nagynéném lazán megkérdezi, hogy kivel megyek ide/oda, ha mondom, hogy pl megyek nyaralni, nem egyértelmű neki, hogy a párommal. Illetve volt olyan is, hogy megkérdeztem, hozhatom-e egy családi eseményre, erre azzal viccelődött, hogy persze, mondjuk lehet addig szakítotok és mást hozol. És ez egy hónap múlva tartandó esemény lett volna, tehát nem is soká, és akkor is már egy éve együtt voltunk. Illetve párom anyja is mondott olyasmit 1 hónapja, amikor a házasságról volt szó, hogy "nektek az még odébb van", miközben azért annyira nincs odébb, 2 éve együtt vagyunk és felnőttek, sokat beszélünk a témáról, nem lesz az annyira odébb, mint ő gondolja.

Szerintetek ha összeházasodunk, akkor komolyan fognak venni minket? Nagyon zavaró és félek hogy valamelyik akkor nyög be ilyeneket, ha ott van a barátom is.

2023. okt. 11. 09:32
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
92%
Azért nem vesznek komolyan, mert ebben a témában az ő véleményükre adsz. Kicsit foglalkozz más dolgokkal. Az esküvő meg nem megoldás erre a problémára! Ezzel csak azt sugallod, mintha egy dacos kisgyerek azt mondaná, hogy “csak azért is megmutatom, hogy nekem van igazam”! Na ez eléggé gyerekes. Hagyd rájuk! Ahogy telik az idő, megszokják, hogy ő a párod. De ha így marháskodsz, sose fognak komolyan venni.
2023. okt. 11. 13:43
 22/28 anonim ***** válasza:
43%

Úristen mennyi rosszindulatú ember van itt... Kedves kérdező! Megértelek, nekem is számít mások véleménye és ez szerintem egyáltalán nem gyerekes viselkedés. Mert az aztán tényleg felnőtthöz méltó hozzáállás hogy homokba dugom a fejem majd leszarok mindent s mindenkit :D Az a felnőtt aki kezelni tudja az ilyesfajta helyzeteket, nem pedig elmenekül előlük.

Visszatérve a kérdésedhez, szerintem ha adódik rá alkalmad próbálj meg beszélni a szóban forgó rokonaiddal erről. Kérd meg őket hogy vegyék komolyan a kapcsolatotokat, mondd el nekik őszintén hogy neked fájó és sértő a hozzáállásuk. Hátha ettől végre észbe kapnának.

2023. okt. 11. 13:48
 23/28 anonim ***** válasza:
84%
Ráér nagyon....
2023. okt. 11. 15:45
 24/28 anonim ***** válasza:
86%
Azért ha mindkét család oldaláról ilyen szinten kételkednek bennetek, akkor elképzelhetőnek tartom, hogy az életben általánosságban is rettentő gyerekesen viselkedtek és nem lehet benneteket komolyan venni. Amíg ez nem változik, addig a házasságodat sem fogják komolyan venni, mert ti magatok vagytok komolytalan emberek.
2023. okt. 11. 18:59
 25/28 anonim ***** válasza:
50%

A volt barátnőm jutott eszembe rólad. Csak ő 15 éves volt :)

Nem párban gondolkodsz, ez egyértelmű. Hanem magadban, 'plusz egy főben', ahogy írtad is szó szerint. Először állítsd át magadban, azután a családodban.

2023. okt. 12. 09:39
 26/28 anonim ***** válasza:
36%
Le vagyok pontozva mert leírtam hogy sok itt a rosszindulatú ember. Szép :D
2023. okt. 12. 10:00
 27/28 anonim ***** válasza:
84%
26-os, nem rosszindulat az, ha megmondjuk, nőjön már fel :D, hanem a színtiszta igazság. Csak ugye sokaknak az fáj.
2023. okt. 12. 10:43
 28/28 anonim ***** válasza:

Nehéz helyzet, attól lenne komoly hogy házasodtok? Nem attól mert te és a párod annak gondolja? Instant válás lesz belőle.

Másik kérdésnél meg a nagyi már dédunokát akar?...

2023. okt. 13. 12:24
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!