Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek van igaza, hugomnak...

Kinek van igaza, hugomnak vagy apánknak?

Figyelt kérdés

Húgom (35) nagyon berágott apánkra (61), mert rendszeresen rossz néven szólítja a lányát. Húgom kislánya Nóra, de apánk többször Dórának szólította már a gyereket.

Múltkor családi összejövetelen megint ledórázta az egy éves unokahúgomat apánk, mire a tesóm elkezdett kiabálni apuval, hogy nem igaz hogy nem tudja megtisztelni azzal a gyereket, hogy megtanulja a nevét. Apánk próbálta elviccelni a dolgot, hogy csak nyelvbotlás volt meg mit kiabál, most komolyan emiatt kiabálni kell vele, olyan egyformák ezek a nevek... Mire a húgom azt mondta neki, hogy ha még egyszer rossz néven szólítja a gyereket, akkor feláll és eljön (gyerekkel, férjjel együtt persze), nem érdekli, milyen alkalomból jött össze a család.

Most nem beszélnek egymással. Felhívtam a tesomat, hogy próbáljam békíteni, de azt mondta, elege van. 13 évet vártak a gyerekre a férjével, elvileg apánk is nagyon várt az unokára (második unoka, nekem van egy fiam), szereti is a kislányt, de a tesóm totál kiborul azon, hogy apu minden második alkalommal, mikor találkozik a gyerekkel, akkor rossz néven szólítja.

Érhető, hogy egy év alatt megtanulhatta volna már a gyerek nevét, megértem, tényleg olyan, mintha direkt rontaná el vagy nem is érdekli, miközben hugomnak ez rosszul esik... de szerintem a tesóm is túlreagálta.

Ti mit gondoltok? Kinek van igaza?

36/N

Amúgy apánk egészséges, életerős férfi, nem demens, nem szenilis, még dolgozik, jó fizikai és szellemi állapotban van. A családban nincs Dóra, hogy azzal a névvel keverhetné össze.

2023. szept. 27. 13:31
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
94%
A tesódat már felhívtad és az ő oldalát tudjuk, de apádat ezek szerint nem. Hívd fel, és kérdezd meg tőle konkrétan, miért csinálja ezt, és hogy tudja-e, hogy emiatt talán sokjal ritkábban fogja látni az unokát.
2023. szept. 27. 18:23
 32/46 A kérdező kommentje:

Apámmal beszéltem, miután hazamentek a húgomék. Kérdeztem, nem tudna jobban figyelni, hogy ne rontsa el a nevet? Tényleg nem olyan bonyolult...

Apám elhesegette a dolgot, ilyeneket dörmögött az orra alatt, hogy hagyjam már, nem szándékosan csinálta, miért kell ezen besértődni, hagyjuk már békén, szálljunk le róla...

Szóval hárít.

#25 Hát ezt olvasni is fájdalmas volt. Morzsaléknak meg Sz@rbinának hívni egy gyereket... Ha ilyet mondana valaki a gyerekemnek, lehet, utoljára látná.

2023. szept. 27. 19:06
 33/46 anonim ***** válasza:
25%
Nekem volt egy Dezső vagy Rezső nevű ismerősöm, már nem emlékszem, melyik, de mindig a másikon szólították és képzeljétek el, nem állt meg a Föld forgása. És ő sem hápogott, megértette, ha róla volt szó.
2023. szept. 27. 20:29
 34/46 anonim ***** válasza:
22%
Én Bernadett vagyok, akár emailen akár szóban Beáta , Bettina...
2023. szept. 28. 04:25
 35/46 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem kifejezetten bunkóság állandóan más néven szólítani valakit, mégha "csak" egy kisgyerek is, aki még talán fel se fogja, főleg, ha ilyen közeli és gyakori a kapcsolat. Olyan, mintha nem is törekedne arra, hogy a nevét használja, amolyan "jól van az úgy" alapon, mit érdekli őt a neve, mint valami huszadik kóbor macska esetén, hogy épp micinek vagy cilinek szólítja... Ha ennyire nehezére esik, akkor találjon neki beceneveket, de ne keverje a neveket!
2023. szept. 28. 06:20
 36/46 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem apád egy tuskó, aki szándékosan csinálja.

Vannak ilyen emberek, akik cukkolnak, cukkolnak, cukkolnak - fel sem fogják, hogy a másiknak ez hogy esik -, aztán még úk sértődnek meg, amikor a folyamatosan cs.szegetett fél egyszer csak kikel magából - megjegyzem, joggal.

Nekem is van ilyen rokonom, még ő volt totál megbántódva, amikor a sokadik b.tatása után elküldtem a jó édes picsbe (szóltam neki, hogy fejezze be, de poén volt neki, hogy lány létemre, szerinte hisztikézek).

2023. szept. 28. 08:32
 37/46 anonim ***** válasza:
68%

Aztán párszor odaszúrt a tesómnak, hogy menjen pszichológushoz vagy szedjen Frontint, ha ilyen ideges. - erre megmondtam volna neki, hogy most látott utoljára, amíg bocsánatot nem kér.

Apár tahó, aztán még a húgodat állítja be idegbetegnek. Passzív agresszív toxic szr emberrel pedig nem állunk szóba, ez alap.

2023. szept. 28. 08:34
 38/46 anonim ***** válasza:
74%
Azt próbáltátok, hogy őt is máshogy szólítjátok? Kíváncsi lennék, hogy esik neki, ha visszanyal a fagyi.
2023. szept. 28. 09:23
 39/46 anonim ***** válasza:
76%

Fura helyzet, mert nehéz eldönteni hogy apád tényleg elfelejti vagy direkt máshogy hívja az unokát. Nekem furcsa, hogy ha szereti az unokáját, miért hívná direkt másképp. Esetleg az lehetne a döntő kérdés apád felé, hogy tetszik-e neki a Nóra név. Ha kibökné, hogy szerinte ez egy idióta név, akkor lehetne sejteni, hogy direkt nevezi át az unokát. Csak mert láttam már ilyet, a kislány neve Evelin volt, és egy idősebb rokon mindig Évának hívta, mert szerinte az Evelin idegen hangzású, és Évát jelent amúgy is.

De valószínűleg a hosszú beszédszünet jobb belátásra bírja apukádat, ha direkt hívja máshogy.

2023. szept. 28. 12:05
 40/46 anonim ***** válasza:
54%
Lívia vagyok, de sokan Lídiának, Szílviának hívnak... Basszus, összedőlt a világ... Ja, nem...
2023. szept. 28. 14:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!