Kinek van igaza, hugomnak vagy apánknak?
Húgom (35) nagyon berágott apánkra (61), mert rendszeresen rossz néven szólítja a lányát. Húgom kislánya Nóra, de apánk többször Dórának szólította már a gyereket.
Múltkor családi összejövetelen megint ledórázta az egy éves unokahúgomat apánk, mire a tesóm elkezdett kiabálni apuval, hogy nem igaz hogy nem tudja megtisztelni azzal a gyereket, hogy megtanulja a nevét. Apánk próbálta elviccelni a dolgot, hogy csak nyelvbotlás volt meg mit kiabál, most komolyan emiatt kiabálni kell vele, olyan egyformák ezek a nevek... Mire a húgom azt mondta neki, hogy ha még egyszer rossz néven szólítja a gyereket, akkor feláll és eljön (gyerekkel, férjjel együtt persze), nem érdekli, milyen alkalomból jött össze a család.
Most nem beszélnek egymással. Felhívtam a tesomat, hogy próbáljam békíteni, de azt mondta, elege van. 13 évet vártak a gyerekre a férjével, elvileg apánk is nagyon várt az unokára (második unoka, nekem van egy fiam), szereti is a kislányt, de a tesóm totál kiborul azon, hogy apu minden második alkalommal, mikor találkozik a gyerekkel, akkor rossz néven szólítja.
Érhető, hogy egy év alatt megtanulhatta volna már a gyerek nevét, megértem, tényleg olyan, mintha direkt rontaná el vagy nem is érdekli, miközben hugomnak ez rosszul esik... de szerintem a tesóm is túlreagálta.
Ti mit gondoltok? Kinek van igaza?
36/N
Amúgy apánk egészséges, életerős férfi, nem demens, nem szenilis, még dolgozik, jó fizikai és szellemi állapotban van. A családban nincs Dóra, hogy azzal a névvel keverhetné össze.
Apámmal beszéltem, miután hazamentek a húgomék. Kérdeztem, nem tudna jobban figyelni, hogy ne rontsa el a nevet? Tényleg nem olyan bonyolult...
Apám elhesegette a dolgot, ilyeneket dörmögött az orra alatt, hogy hagyjam már, nem szándékosan csinálta, miért kell ezen besértődni, hagyjuk már békén, szálljunk le róla...
Szóval hárít.
#25 Hát ezt olvasni is fájdalmas volt. Morzsaléknak meg Sz@rbinának hívni egy gyereket... Ha ilyet mondana valaki a gyerekemnek, lehet, utoljára látná.
Szerintem apád egy tuskó, aki szándékosan csinálja.
Vannak ilyen emberek, akik cukkolnak, cukkolnak, cukkolnak - fel sem fogják, hogy a másiknak ez hogy esik -, aztán még úk sértődnek meg, amikor a folyamatosan cs.szegetett fél egyszer csak kikel magából - megjegyzem, joggal.
Nekem is van ilyen rokonom, még ő volt totál megbántódva, amikor a sokadik b.tatása után elküldtem a jó édes picsbe (szóltam neki, hogy fejezze be, de poén volt neki, hogy lány létemre, szerinte hisztikézek).
Aztán párszor odaszúrt a tesómnak, hogy menjen pszichológushoz vagy szedjen Frontint, ha ilyen ideges. - erre megmondtam volna neki, hogy most látott utoljára, amíg bocsánatot nem kér.
Apár tahó, aztán még a húgodat állítja be idegbetegnek. Passzív agresszív toxic szr emberrel pedig nem állunk szóba, ez alap.
Fura helyzet, mert nehéz eldönteni hogy apád tényleg elfelejti vagy direkt máshogy hívja az unokát. Nekem furcsa, hogy ha szereti az unokáját, miért hívná direkt másképp. Esetleg az lehetne a döntő kérdés apád felé, hogy tetszik-e neki a Nóra név. Ha kibökné, hogy szerinte ez egy idióta név, akkor lehetne sejteni, hogy direkt nevezi át az unokát. Csak mert láttam már ilyet, a kislány neve Evelin volt, és egy idősebb rokon mindig Évának hívta, mert szerinte az Evelin idegen hangzású, és Évát jelent amúgy is.
De valószínűleg a hosszú beszédszünet jobb belátásra bírja apukádat, ha direkt hívja máshogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!