Mit tennél ha ennek az asszonynak a helyében lennél?
Tételezzük fel, hogy van egy 65 éves asszony aki mikor megszülte a fiát cukorbeteg lett. Évekkel ezután sajnos veseprobléma is kialakult nála ami miatt már 8 éve dialysis kezelésre jár. Az évek alatt többször is volt szív infarktusa és odáig jutott, hogy 65 éves korára egy pészmékert is beültettek neki.
Az évek alatt végig a fia segítette, ápolta, kiszolgálta minden kérését és vitte a kezelésekre heti 3 szor. Teljes mértékbe feláldozta az életét az anyukájáért.
Az Anyuka már odáig jutott, hogy a sétálás is problémát okoz neki. Egyedül a mellékhelységre tud elmenni.
A csavar a dologban, hogy a fia közben megházasodott és mind a hárman egy háztartásban élnek.
A kérdés a következő:
Mit tennél az asszony helyében ha már 95%-ban nem tudnád ellátni saját magad?
A; Bemennél egy otthonba még ha nem is a legjobb,csakhogy hagyd a fiadékat élni.
B: Maradnál ott a fiadékkal hiszen ő a Te gyereked és a kötelessége egy részben téged kiszolgálni és ápolni.
C : Nem tennél semmit, majd lesz ahogy lesz.
D: Egyéb
Ilyen lepusztult egészségért nem a fia születése a felelős.
Aki vélhetően örökké alázatosan alárendeli magát az anyjának.
Ha a nő lennék.
Ha megtehetem fizetek ápolót, ha nem megyek otthonba.
Ha a gyerek lennék.
Leülnék őszintén megbeszélni édesanyámmal, hogy hogyan tovább. Nyílván kimaxolnám a lehetőségeket,de eljön az a pont mikor én már kevés vagyok.
Ha a menny lennék.
Segítenék ahol tudnék, ha már más nyakán élek. Támogatnám a párom amiben tudom.
Nem szeretném, ha a gyerekemnek abból állna az élete, hogy engem ápol.
Segítséget kérnék, ápolót, házigondozást, amíg lehet. Utána otthon.
Ha még lenne több családtag, akkor megoszlana a segítség, de így nagyon rossz lehet, hogy egy gyereknek kell mindent megoldani.
"De valami jóféle otthonba mennék, csengessen csak az asszonyka :)"
Érdekes hozzáállás idegennel fizettetni.
15
Az nem érdekes hozzáállás, hogy alig várja az ifjú pár hogy megdögöljön/elmenjen akárhova a mama a saját házából?
Mamika fizesse az otthont ahogy akarja (600-tól kezdődik a "beugró" a legótvarabb helyeken is), és hagyja meg a házát a fiataloknak.
Miért nem ők takarodnak el valahova, és hagyják nyugodtan élni a beteg öregasszonyt?
Ha ápolni nem akarják az ingyen lakhatásért cserébe, akkor ne élősködjenek rajta.
Rengeteg áplói végzettségű ember van aki szívesen kötne vele eltartásit, és akar be is költözbe hozzá, egész nap a segítségére lenne.
Ha nem is köt eltartásit, fogad egy ápolót. Ha elmenne az ifjú pár, csökkenne a rezsije is és nem lenne a terhükre se.
A házat a fia vette!
7 válaszoló
Igen én a fèrfi felesége vagyok!😉
Kíváncsi voltan az emberek véleményére.
Otthonba nem akar menni, az ápolót meg nem akarja elfogadni amit kaphatna a biztosítására.
Sajnos a fia hordja viszi, tolja fel és le a tolószékkel (100 kg plussz a szék) és ahogy én látom a fia egészsége is rá fog menni ( gerinc probléma, térd probléma)
És amióta együtt vagyunk a férjemmel mindig segítettem csak az utóbbi időben úgy érzem, hogy sok nagyon lelkileg.
3 hónapja a mentősök hozták vissza itt a házban. Azután kapta a pészmékert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!