Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meddig számít valaki árvának/f...

Meddig számít valaki árvának/félárvának?

Figyelt kérdés

25 éveskorig jár elméletileg tudtommal az árvaellátás, illetve ha valaki abbahagyja a tanulmányait nem jár.

Ha én 28 éves vagyok és folytatom a tanulmányaimat nappali tagozaton. Mondhatom magam félárvának? (apukám elhunyt)

de pl mondjuk 60 évesen (csak írok valamit) van akinek nem élnek már a szülei akkor ő árva? Akkor nyilván nem mondjuk már, hogy árva, de akkor meddig mondhatja magát valaki árvának/ félárvának?

Csak 25 éves korig ameddig jár az árvaellátás? Vagy 28 évesen is nyilatkozhatom azt, hogy félárva vagyok (ha nappali tagozaton tanulok, vagy esetleg nem tanulok de tanulástól függetlenül) félárvának számítok?

2023. szept. 14. 23:12
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
72%

14# hát az te csökkent hogy az árvaság arra vonatkozik ha gyereknek hal meg szülője.

Nem felnőtt embernek.

Te árva vagy mert 38 éves korodban meghaltak a szüleid?

Nem! Felnőtt vagy, felneveltek!

Feltételezem éltek a szüleid 18 éves korodig, tehát felneveltek, nem voltál árva. És így soha nem is leszel.

Mindenkinek meghalnak a szülei előbb utóbb. De nem mindegy mikor.

Ez benne a nevetséges hogy akit felneveltek és akkor halt meg szülője az nem nevezhető árvának. Mi ebben olyan bonyolult?

Kinek nem világos ez?

Kérdező te meg csak sajnáltasd magad tovább ha ez az egyetlenegy életcélod.

2023. szept. 15. 16:42
 22/27 A kérdező kommentje:

#20 nálunk pedig a 25 éves vagy az alatti testvér eltartottnak minősül , amennyiben nincs keresete.

Már hogy ne lehetne 25 felett eltartott?

Ha munkanélkülire nincs beregisztrálva, mint álláskereső akkor eltartottnak mondhatnám háztartásbelinek minősül.

2023. szept. 15. 17:40
 23/27 anonim ***** válasza:
44%

22, mi az, hogy "nálunk pedig"?

Milyen szakon vagy te, hogy egy mondatot képtelen vagy értelmezni?

2023. szept. 15. 17:48
 24/27 A kérdező kommentje:

#21 rosszul tudod.

Sikerült jogásszal beszélnem a kérdés feltevése óta.

Ki beszél arról, hogy 38 éves korában meghalnak a szülei és akkor ő árva?!

Ne keverd már össze azzal, hogy 1 szülő nevel fel téged betegen vagy felnőtt azaz 38 éves kordban meghalnak a szüleid. Teljesen más a két élethelyzet. Gyerek voltam (15) amikor meghalt. Akkor lettem félárva és ez nem változik az idő múlásával még akkor sem, ha felnőtté válok. Ha 18 éves koromig 1 szülőm sem lett volna árva lennék . Világ életembe, akkor is ha jogilag felnőtt ember vagyok, úgy nőttem fel.

Ne oszt az észt, ha nincs.

Nyugodtan keress fel te is egy jogászt, aztán kérdezd meg tőle.

A jogszabályt (egyelőre) nem te írod meg.

"Ez benne a nevetséges hogy akit felneveltek és akkor halt meg szülője az nem nevezhető árvának." Miért kevered a szezont a fazonnal???? Rohadtul más, az hogy te apád nélkül nősz fel vagy 30-40-50 éves kordban meghal.

Ekkora hülyeséget hogy tudsz leírni???

"Kérdező te meg csak sajnáltasd magad tovább ha ez az egyetlenegy életcélod."

Sajnálni itt maximum téged kell, hogy ennyi eszed van, amennyi látszik.

2023. szept. 15. 17:51
 25/27 A kérdező kommentje:

Keress rá a google-ban, ha nem sikerült értelmezned, azt hogy "nálunk pedig"

Ez egy értelmes magyar kifejezés, amit használnak. Ha ezidáig még nem találkoztál vele sajnálom, hogy tőlem kell megtudd.

Itt aki nem tud értelmezni kettőnk közül úgy tűnik te vagy.

2023. szept. 15. 17:54
 26/27 A kérdező kommentje:
2023. szept. 15. 17:55
 27/27 anonim ***** válasza:
55%
2023. szept. 15. 17:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!