Mi számít családnak?
Egyik ismerősöm összeházasodott egy férfivel, most született babájuk. Természetesen dicsekedni kell a gyerekkel, így épphogy kibújt, 5 perc múlva már fenn is volt Facebookon a képe. Mellé az alábbit írta: "Megérkezett a fiam, most már egy család lettünk."
Nekem ez olyan meglepő volt. Lettünk? Miért, egy házastárs által nem lehet 2 tag is család, feltétlen kell hozzá egy leszármazott?
Mikor gyerek voltam, emlékszem az egyedül nevelő édesanyám is sűrűn megjegyezte, hogy miért csak a 2 gyermek + 2 felnőtt kombinációt nevezik családi jegynek? Attól mi ketten egy család voltunk, mert az apám nem élt velünk.
Amit az illető annak érez.
Ha az ismerősöd férjjel ÉS gyerekkel érzi magukat családnak, akkor az.
Ha te ketten a pincsiddel, akkor az.
A lényeg, hogy ne más döntse el.
A jogi része az más téma.
Akkor ennyi erővel anya halála után mi sem voltunk többé család, mert nem áll meg a klasszik anya-apa-gyerek.
Ez nettó f...ág.
Miért nem a fészbukon kérdezed meg tőle?
Miért ide írsz névtelenül? :D
Irígy vagy?
Többféle módon használják a kifejezést. Én senkitől sem sajnálom, hogy családnak érezze és hívja magát. Kisgyerekes szülőként én fontosnak érzem, hogy nem csak “család” vagyunk, hanem a férjemmel való viszonylatban egy pár is, ami azzal jár, hogy nekünk a saját kapcsolatunkat is ápolni és fejleszteni kell - és ezt nem helyettesíti a gyerekeinkkel való kapcsolat és családi élet. Persze amikor a szüleink akartak beleszólni az életünkbe párként, akkor azért elmondtuk, hogy mi már egy új család vagyunk.
Neked vsz a gyerekkori emlékeid miatt bántó ez a kifejezés.
A családi jegy meg…szerintem praktikus, általában 2 felnőtt van benne es 2-3 gyerek. Nyilván lényegesen olcsóbb így es nem muszáj h anya es apa legyen a két felnőtt, mehet nagymama, nagynéni, nagybácsi stb is, a gyerekek is lehetnek unokatesók v barátok, legalábbis tőlünk sose kérnek családfát es anyakönyvi kivonatot. Ti is igénybe vehettétek volna a családi jegyet, csak nem érte volna meg valószínűleg. A csoportos jegy meg az iskolai csoportokra vonatkozik.
Nekem is a család az apa, anya gyerek(ek) felállás.
A férj-feleség az egy házasság, nem család.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!